torsdag 25. august 2011

Prosjekt Skrivebord i furu blir nytt - Del 3: Jeg maler og jeg maler og...

begynner det virkelig å ligne noe! :)) Det er ikke ferdig enda, men det blir, det blir! Kan du se det du også?! Ja jeg tror det blir... kjempelekkert!!

Man kan male et skrivebord med dørhengsler m.m. på, men min erfaring er at da bruker unødvendig mye tid på å male rundt slike detaljer og gjerne blir det sølt litt på dem også, så jeg synes det går fortere å bare plukke av knotter, hengsler, skuffeoppheng inni skapet m.m. før jeg begynner å male! Da går selve malingen mye fortere, det blir mindre søl og resultetet blir også penere. En skaphengsel er festet med fire skruer som oftes og den tar bare et minutt eller to å skru ned, å male rundt den med en så liten pensel at resultatet blir pent, tar evigheter, så jeg synes valget er enkelt! ;)

E
t lakkert og blankt skrivebord kan med fordel rubbes litt over med et sandpapir for å gi bedre heft til malingen. Du kan lese hvordan
her. Er møbelet du skal male slitt og matt allerede, holder det at du tørker over det med en klut med litt rødsprit på, for å forsikre deg om at alt fett fra vaskemidler o.l. er fjernet. Treverket må være skikkelig tørt før du maler det. Har du ikke tålmodighet eller timer nok i døgnet til alt dette skal du vite at oljemaling vanligvis sitter kanongodt også på rene flater som ikke er pusset og/eller er tørket over med rødsprit! ;)


Det neste jeg gjorde var å maskere selve skuffen med maletape slik at bare skuff-frontene blir malt. Maler du selve skuffen er det en viss fare for at den kan "slå" seg/bli skjev, eller at den blir "trang", kranglete og vanskelig å åpne/lukke etterpå, derfor pleier jeg bare å male skuff-frontene.
Knotter er enkle å male dersom du skrur dem av skuffrontene og stikker de med skruen ned i et stykke isopor. Da slipper du søl og de står stødig der til de har tørket. Jeg har malt mine for sikkerhets skyld, men har enda ikke bestemt meg for om disse skal på plass igjen eller om jeg skal sette på noen helt nye... vi får se etterhvert! ;)

Jeg maler skrivebordet mitt med Drygolin utendørsmaling! (Det har en logisk forklaring - kremt - som du kan lese i kommentarfeltet under forrige innlegg dersom du har lyst, der finner du også fargekoden på malingen jeg har brukt på dette skrivebordet). Til min store glede og forskrekkelse ser det ut til at det holder med ett strøk!! :))

Skrivebordet skal ikke stå her midt på stuegulvet altså, men det er veldig tungt så jeg har valgt å male det her slik at vi ikke trenger bære det så langt når det er ferdig ;) Det skal stå i hjørnet ved vinduet du ser til høyre på dette bildet.

Nå skal det males ferdig, malingen skal tørke og så skal det monteres igjen og detaljene skal på plass! Gjett om jeg gleder meg!! Du skal selvsagt få se skrivebordet igjen straks det er ferdigmalt!

I morgen er det endelig fredag dere! Flere enn meg som elsker fredager?! Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

11 kommentarer:

Unknown sa...

Så flott det blir, fargen er så delikat. Gleder meg til å se det ferdig. Takk for gode maletips, jeg skal etterhvert i gang med å male en gammel skjenk som vi skal ha på badet så slike tips kommer vel med. :)

loftkroken sa...

Nyyydelig farge,falt helt for den :)
Lykke til malingen !

Prinsesse Vilikke sa...

Det blir så fint! Jeg har et som er prikk likt. Nå vet jeg hva jeg skal gjøre med det!

"En Vintage Drøm" sa...

ååå dette ser så flott ut!! Gleder meg til å se slutt bildene, du som er så flink å dandere!! Skal se etter fargekoden, og hvorfor du maler med den malingen (!?) :) lykke tilvidere i arbeidet.. klem fra Gunn!

Johanna Stålros sa...

Jättefint!

Monica sa...

Hei på deg.
For en utrolig delikat farge, skrivebordet ditt blir kjempelekkert!
Veldig smart å bruke en isoporplate å stikke skruene på knottene i..., jeg har plundret litt med det, så tusen takk for tipset ;)
Ønsker deg en riktig fin fredag.

Beate Interiør- og mam mabloggen Sofista B. sa...

Å, hva var det første jeg tenkte da jeg så du skulle male skrivebord? Neii, håper ikke hun maler annet enn frontene hvis det er skuffer på, det blir bare problemer av det, men til min store lettelse har du tapet dem! Et godt tips til sånne som meg, som er litt cirka-menneske. En gang malte jeg nemlig en fin kommode, med det resultatet at ingen av skuffene kunne lukkes helt etterpå, huff så lei meg jeg ble. Men, jeg lærte jo noe av det også! Lykke til videre, gleder meg til å se resultatet!

Anonym sa...

Nå har jeg demontert dør, skuffe og et par uttrekksplater, så nå må jeg til butikken og skaffe meg maling og litt annet utstyr. Dette vert spanande, du!
Marit

Tindrande Auge sa...

Blir lekkert det skrivebordet der da!
Jeg lurte på om du kanskje vet hvordan man får vekk den ekle malingslukten fra innsiden på et møbel? Altså jeg har malt en kommode med oljemaling, og innsiden lukter fortsatt maling...har du opplevd det? evt hva gjorde du?

Hilsen Nina

Bettum Villa sa...

Spennende farge på et tradisjonelt møbel. Blir morro å se hvordan de blir tilsutt ;).
Klem Madelén

Ann sa...

Tusen takk for så mange koselige kommentarer!! :)) Angående malingslukt Nina, hadde det vært et skap kunne du ha satt en skål med eplecidereddik inn i skapet noen dager, det skal kunne nøytralisere malingslukten. Du kan alternativt sette et telys inn i skapet noen timer, men sett det for all del ikke for nært brennbart materiale og følg godt med det!... I skuffer fungerer jo slettes ikke telys!! :Z Selv har jeg noen vakre små tøyposer med tørket lavendel i som jeg pleier å legge i nymalte skuffer, legger du en eske røkelsespinner til lagring i en nymalt skuff dufter det også helt vidundelig der inne etter kort tid! ;) Kanskje kan du forsøke det?

Stor klem til hver og én av dere! :))

Ann :0)