tirsdag 23. august 2011

Litt nytt nips fra Frankrike og peiskos i august!

Den siste delen av ferien hadde vi 35-37 varmegrader, og da er det kokende varmt i en by på rivieraen må vite! -Jeg elsker sol og varme, men når gradestokken passerer 35 grader blir det nesten litt i overkant varmt i solen selv for meg. Det er nesten så man ikke får puste skikkelig hvis det i tillegg er vindstille.


I dag tenker jeg at jeg må ha vært sinnsyk i gjerningsøyeblikket, men det var faktisk deilig å komme hjem til en sval temperatur ute og inne, i underkant av 20 varmegrader og lett overskyet vær var helt herlig, -det var fint å være ute, klærne sitter ikke fastklistret til kroppen og luften er forfriskende å puste inn!


Det var søndag, mandag falt temperaturen og det regnet kattunger "ute", og i dag var temperaturen falt ytterligere og det regner fremdeles... jeg våknet skikkelig margfrossen i morgen, -brått var jeg tilbake i virkeligheten, hi, hi, ja jeg må jo bare le, men i dag har jeg pendlet mellom trimsykkelen, IR-badstuen, sofaen, sengen og spaet! Da skulle man kanskje tro at jeg ble varm til slutt, men neiiida! :S 


I ettermiddag måtte jeg bare fyre i peisen! Vi har vannbåren varme i alle gulv så fyre i peisen er noe vi vanligvis gjør bare om senhøsten og vinteren og da bare for kosens skyld. Lyden fra knitrende vedkubber og lyset fra peisen er jo veldig koselig, men i dag ble det fyrt i peisen i fullt dagslys og det tror jeg må være første gang, -i hvertfall på denne tiden av året!


Peiskos i august viste seg derimot å være riktig så koselig! :)) Jeg lagde en stor kopp Chocochino, pakket meg inn i pleddet og satte meg på puffen foran peisen og leste i interiørblader og storkoste meg der jeg satt i varmen og lyset fra peisen og hørte på knitrende vedkubber! ;)
Koppen kjøpte jeg i Frankrike, jeg synes den var så lekker og delikat med den cremehvite utsiden og den blanke sjokoladefargede innsiden, -den er som en stor skål i hendene og skal nok bli deilig å varme seg på på sene høstkvelder. Interiørbladet på bildet er et av mange som ble med hjem fra Frankrike.


Pleddet er i tykk 100% indisk bomull, det er naturfarget og det dufter himmelsk også etter 20 vask! (Jeg vet det for jeg har nemlig et lignende fra før av, i andre farger ;)) Dette fant jeg i en av mine favorittbutikker i Menton, Lara Ethnics, -de har en nettside som er omtrent tom så jeg vil ikke vise til den, butikken derimot bugner over av tekstiler av lin og bomull i de lekreste etniske farger, mønster og fargekombinasjoner! 


De selger mest klær der, men de har også en del smykker og interiørnips, også har de de ekte røkelsespinnene i sort eske med en liten drage utenpå esken (jeg kommer ikke på hva de heter, men de av dere som bruker slike vet sikkert hvilke jeg mener), de har også en del Buddhafigurer, pledd, puter og andre tekstiler enn klær. Jeg må alltid innom der, og finner alltid noe der som jeg bare "må" ha! Denne gangen ble det pleddet! ;)


Hollandske honningvaffelkjeks har jo ingen verdens ting med Frankrike å gjøre, vel de er kjøpt på taxfree vel å merke, men du verden de smakte godt til Chocochinoen! ;))

Ha en fin onsdag! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom: 
7 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

inte så snällt att via sånt som frestar nu när jag ska sova- blev ju sugen nu ju.....;) Kram Johanna

Anonym sa...

Bare lurte på hva den chocochinoen er??? Det har jeg aldri hørt om, men det så veeeldig godt ut! Sjokolade, nam-nam:)
Hvordan lager du den??
Frankriket er bare helt herlig fantastisk:)
-W fra det blide sørlandet....

Dronninghuset sa...

så koselig.
vi og fyrer litt i peisovnen av og til. trivelig. og det luner.
ha en riktig god dag.
klem Tove

Mie fra Mies Mirakler sa...

mmmmmmm, dette så virkelig deilig ut! jeg er hjemme med en pjusk skolegutt i dag så her er det te og oreokjeks som gjelder...ikke så værst det heller ;) *♥*

Seek for Antique sa...

Nei no blei eg sulten og tørst!!! Utruleg vakre og freistande bilete!

Ann sa...

Hei, hei, og tusen takk for koselige kommentarer! - og håper du fikk sove likevel Johanna! :))
Har syk skolegutt hjemme i dag jeg også Mie. Pappaen dro på jobb, men også han hadde litt feber og var forkjølet i morges. Tror vi har fått værsjokk hele gjengen! :D Litt kjipt nå rett etter skolestart, men vi får håpe på rask bedring! :o)
Chocochino er veeeldig godt! :O ) -En cappuccino med sjokolade i, derav ordet tror jeg, men i denne kaffens opphavsland, Italia, er navnet på denne drikken imidlertid "Caffé cioccolato"! ;) Du kan lage den selv. Rasp og rør inn ca. 50 g mørk sjokolade i 2 dl ganske sterk, og glovarm, nytrukket kaffe. Varm så opp 2 dl melk opp til nærme kokepunktet i en kasserolle (skal ikke koke!) og bland med kaffe/sjokoladeblandingen. Ha kaffen i en kopp og ha en stor klatt pisket krem på toppen og sjokoladekaffen er klar! ;)) Rasper du litt ekstra sjokolade oppå kremen like før servering blir det hele enda lekrere! Den sjokokaffen jeg har i koppen min er Nescafé Dolce Gusto Chococino med en dæsj vaniljeis i! ;)) (Se http://glassveranda.blogspot.com/2011/01/om-etterjulsblues-nestenkoma.html) -Smaker fantastisk den også! ;)

Ha en fin dag videre alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Jeanette sa...

Oi, oi, dette så digg ut :) Jeg fikk smake slike kjekt hos en vennine for en tid tilbake- å må si at aldri har jeg smakt så gode kjeks!! Var spent på om du skulle skrive hvor du hadde kjøpt dem.. Men 2 bad- du hadde kjøpt dem på taxfree ser jeg- å der er ikke ofte jeg er:( Hadde håpet du hadde funnet dem på en nettbutikk eller noe:) Jaja, koz deg, det blir spennende og se skrivebordet- det var en vakker farge.
Klem Jeanette