fredag 26. august 2011

Ferske bilder fra loppemarkedet på Cours Saleya i Nice - Del 1

I år som i fjor har jeg selvfølgelig tatt en masse, masse bilder da jeg var innom loppemarkedet i Nice, Marché à la brocante, som finner sted stort sett hvert eneste mandag hele året på markedsplassen Cours Saleya i hjertet av gammelbyen i Nice på den franske riviera. Det er et av de største loppe/antikvitetsmarkeder i Europa, og du finner det kun et steinkast fra strandpromenaden Promenade des Anglais. Fikk du ikke med det fjorårets loppemarkedreportasjer kan du lese dem HER, men her noen glimt fra loppemarkedet medio august i år! :))

Men hva er det med disse blå glassflaskene som er så fasinerende? Jeg nevnte de i fjor sommer da jeg viste bilder fra loppemarkedet i Cannes, og jeg må bare si det en gang til: Disse flaskene er noe av det mest fasinerende jeg finner på franske loppemarkeder - alltid! Ikke mye kan konkurrere med de vakre glassfaskene som ofte har middelhavets klare grønne- og turkise fargetoner, -de er rett og slett til å "drukne" i! Det koster litt, fra ca. 800,- og oppover pr. stk., men så fasinert som jeg er av dem burde jeg jo unne meg en, men det er nesten så jeg ikke våger å kjøpe en av frykt for å måtte ha en til, og en til og en til! De har jo alle sammen forskjellige glasslipte logoer og årstall, jeg er også redd for at de skal miste magien når de står i vitrineskapet hjemme i Norge en stormfull vinterdag i desember... det ble i hvertfall ingen turkis flaske på meg denne gangen heller, ...men kanskje neste år! ;)) Apropo prisen, det finnes et loppemarked på rivieraen hvor du kan få de ned i 500,- pr. stk., mer om det i et litt senere blogginnlegg! ;)

Jeg kunne også veldig godt tenkt meg en av disse bestikk-kommodene! ;) Men de er antikke, og selges med sølvtøy, så jeg skal ikke en gang nevne hva en slik koster... Men samme det, idéen er i hvertfall genial, for en lekrere oppbevaring av sølvtøyet kan jeg knapt tenke meg! "En slik kan jeg jo lage!", utbrøt Kjære da vi stod der! "Suuupert!!♥", var jeg snar å svare! :)), -så det blir nok et av våre vinter-DIY-prosjekter denne vinteren! Følg med, følg med! ;))


Båtlykter i messing, store og små, så jeg også en del av på loppemarkedet! -Knalltøffe!! En slik en plassert på staffeli-ben i stuen hadde blitt et skikkelig råstilig blikkfang, men det ble med tanken, de kostet mange tusen kroner pr. stk., er store, vanvittig tunge og lar seg ikke bryte ned i en koffert så lett heller... ;))

En lærveske - etui - maken til denne har jeg arvet etter bestefar! Det skjuler en stilig gammel kikkert! Jeg må lete den fram og sette den på det nye gamle skrivebordet i stuen når det om få dager er ferdigmalt tror jeg! ;))

En slik litt rusten svært høyrykket og bred benkestol av metall skulle jeg veldig gjerne hatt i hagen!! Helskjønn! Den kunne fått en madrass og noen melsekkputer og blitt en fin pauseplass under en tre, eller så kunne jeg fylt den med førti små værbitte terracotta-krukker, hver med en vakker sukkulent i! :)) Joda, -jeg kan se det hele for meg! ;))

Det er så mye vakkert sølvtøy og "nesten-sølvtøy" på dette markedet! Spesielt slike tesett som dette. Jeg vet ikke om de ville ha blitt brukt, men vakre er de i hvertfall!Lysekroner er det også mange av på Cours Saleya, dette er en kjempestor en av rustent metall med krystaller på! En rustikk lysekrone som dette blir til tross for sine mange detaljer og krystaller på ingen måte for jålete nettopp p.g.a. det røffe rustne metallet, men en lysekrone som dette krever et rom med ekstraordinær takhøyde! Det fantes også en rekke mindre lysekroner på loppemarkedet, i mange farger og varianter.


Noen boder på markedet er veldig ryddige og oversiktlige, andre er rotete og kaotiske! Noen har priser på tingene, andre steder må du spørre etter pris. Uansett: På markedet kan du prute! De morsomste bodene og de mest oversiktlige er ofte de hvor alt bare er strødd utover på bakken! :D Her kan du finne noen skikkelig gullkorn, og det fine med disse stedene er at det ofte bare står et skilt i midten som sier: "Alt kr. 200,-" Men det er lov å prute også her! ;))

Kommer du innom i morgen litt utpå dagen skal du få se flere ferske bilder fra loppemarkedet i Nice! Ha en fortsatt fin fredagskveld, og en fin start på lørdagen! :0)


Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:4 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Åhh vilket ställe, med så mycket vackra saker att titta på!!! Kram Johanna

Bettum Villa sa...

Åh, kjenner jeg begynner å få loppemarked abstinenser i dag. Sååå herlige bilder du viser!! Kunne tenkt meg noen av tingene jeg også ;)
Klem Madelén

Turid sa...

Å, så mye fint! Nå fikk jeg lyst til å gå på loppis :-)

Ann sa...

Ja veldig spennende å gå på loppemarkeder og i brukthandler i Norge og Sverige, og desto enda mere spennende i Frankrike og Italia! :))

Ha en fortsatt fin uke alle tre! :0)

Stor klem, Ann.