lørdag 27. august 2011

Ferske bilder fra loppemarkedet på Cours Saleya i Nice - Del 2

Del 1 finner du HER. P.g.a. mengden bilder fant jeg det i år som i fjor hensiktsmessig å dele opp bildeserien fra loppemarkedet i Nice i flere deler, men nå skal du få se noen flere bilder fra dette fantastiske loppemarkedet som er et av Europas største.

Disse englene er utskjært av tre! Er de ikke nydelige? De har i sin tid vært utsmykninger på en båt, men jeg skulle nok ha funnet et sted for én av dem hjemme hos oss! ;)) Et vakkert stykke kunst. Jeg vet ikke hva de koster, men det er sikkert ganske mye. Vekten på noe slikt er sikkert heller ikke lav, så skal du shoppe skipsornamenter på et loppemarkedet i Frankrike så vil jeg helt klart anbefale deg å kjøre dit med bil! ;)Her ser du størrelsen litt bedre, de er nok en meter høye! Jeg synes fargene på disse englene var så nydelige, og så likte jeg veldig godt uttrykket i ansiktet på den til høyre. OK, OK, jeg innrømmer det, jeg kjente plutselig at jeg gledet meg noe veldig til jul der jeg stod midt på Cours Saleya på rivieraen midt på sommeren, i 35 varmegrader, sommerkjole og sandaler på bena! Hvor julegal er det egentlig mulig å bli, hi, hi! ;))
Hadde jeg vært helt ung og hatt et helt nytt hus med ingenting på de lyse veggene mine, ja da skulle jeg nok ha gått berserk her på loppemarkedet i Nice, for det finnes sååå utrolig mange flotte grafiske trykk, originale illustrasjoner, reproduserte magasincover, reklamepostere og cabaretplakater å få kjøpt her! -Og her finnes noe for en hver smak, i alle størrelser og alle prisklasser! En papprull for trykksaker går også fint ned i kofferten! ;)
Jeg tenker alltid på en av mine favorittmusikere når jeg ser alle stavene som er til salgs på loppemarkedene i Frankrike, nemlig Melody Gardot. Hun er ung med ble skadet i en trafikkulykke og går alltid med stav, også på scenen. Kanskje har hun funnet noen her? Arver du en stav av noen som har arvet den av sine forfedre, så ikke kast den eller gi den til loppemarkedet. Det finnes nemlig stavsamlere. De betaler gjerne mye for en gammel og sjelden stav. Den dyreste staven jeg så på dette bordet kostet 12 000,- norske kroner! Noe å tenke på før du kaster oldefars gamle stav! ;)

Gamle sminkekofferter kan være virkelig vakre. Lurer på hvem som har eid denne? Det hadde vært gøy om den kunne snakke! :)) Det er ikke så mange slike kofferter på markedet, og de som er der er kostbare. Selv synes jeg gamle hårbørster er litt ekle..., tror ikke jeg ville hatt en slik til pynt på soverommet. Da måtte jeg i så tilfelle hatt et kjempekjempedigert soverom med et dypt og lyssatt vitrineskap langs en vegg, et sted der det kun stod uforstyrret til pynt, uten at det var i veien!Se den nydelige sølvterrinen! Denne kostet 950 Euro (!), men visst er den nydelig. Det var veldig mye vakkert gammelt sølv å se på messen, noe kjempedyrt, annet ble solgt til en fullt overkommelig pris. Denne hadde nok blitt vakker på julepyntet selskapsbord, ...hvis jeg "hatt råd" til å ta den i bruk om jeg hadde eid den! ;)Hva er dette? Noen som vet? Kanskje er de små sølvmuggene i kassen dekket av sølvpuss? De stod ved en bod hvor de solgte gammelt sølvtøy, men det så litt rart ut at de var dekket av et tykt lag slags... kalkgrøt! Noen som vet?
Det var en del utstoppede dyr der også, noe jeg ikke liker. Min datter syntes denne lille karen var veldig søt, og strakk ut hånden for å kjenne på den. "Voff!" sa den plutselig og så rett på oss! :D Vi holdt på å falle død om begge to! :DD Den var ikke utstoppet i det heletatt, den var lys levende men lå bare oppå bordet og sov i skyggen fra den gamle kofferten på denne veldig varme dagen! ;)

Går alt etter planen så blir det flere bilder fra loppemarkedet i morgen formiddag, og så blir det presentasjon av premiene i årets GIVEAWAY-trekning her på Glassveranda om kvelden! -Denne gangen med hele 10 premier, alle shoppet i Frankrike! - Og når det er 10 premier, da blir det også gode vinnersjanser!!! ;)) Forrige gang det var Giveaway her på bloggen deltok hele 143 personer i trekningen om de 7 Giveawayene jeg hadde med meg i kofferten hjem fra Frankrike. Det var kjempehyggelig at så mange ble med i trekningen i fjor, og jeg håper at enda flere melder seg på i årets Giveaway-trekning!

Ha en fortsatt fin kveld og velkommen innom igjen i morgen! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:4 kommentarer:

Villblomsten sa...

Åå for et spennede marked :-)

Anonym sa...

Å, jeg gleder meg så veldig til årets "sommerferie" i Menton. Besøker også selvfølgelige markedet i Nice. 4 herlige uker venter. Får lengsel av å lese dine innlegg :) www.rivieraferie-menton.com
Hilsen Jorunn H. Lie

Mie fra Mies Mirakler sa...

haha måtte le av den episoden med hunden! skrev akkurat på en kommentar i en annen blogg om en gang jeg var inne hos en dame ved svenskegrensen på hjemmeloppis, der hadde hun en utstoppet katt i bokhylla si, og den var skikkelig nifs! -men de var altså en utstoppet en, hehe. Stod i skikkelig angrepsposisjon også, ikke sånn fredelig sovende som denne vesle hundesjarmøren på bildet ditt. ;D *♥*

Ann sa...

Takk for koselige kommentarer! :)) -Og god tur til Menton Jorun!! :0)
Ja dyr er helt klart koseligst levende, Mie :))) -Selv om denne lille karen nesten skremte vettet av oss til tross for sitt uskyldige blikk! ;))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.