søndag 28. august 2011

Ferske bilder fra loppemarkedet på Cours Saleya i Nice - Del 3

Fikk du ikke med deg Del 1 så kan du lese den HER. Del 2 finner du HER. Til uken skal du få se noe jeg kjøpte på markedet, men nå først tredje og siste del av bildene fra loppemarkedet i Nice:

Det var mange gamle fine kverner å se der, ikke minst kaffe- og mandelkverner. Noen små, noen store. De små kostet fra 150,- norske kroner, og det er jo en helt OK pris, spesielt med tanke på at de da blir rundt 100,- ferdig prutet! ;)

De finnes i veldig mange varianter, utsmykninger og farger, men den på bildet er en typisk representant for de små i prisklassen 150,- - 300,- kroner. Denne likte jeg svært godt, og angret etterpå bittelitt på at jeg ikke kjøpte den... den hadde jo lett gått ned i kofferten til og med! Vel, kremt, det spørs forresten..., -koffertene våre var stappfulle av ting da vi skulle reise hjem, så kanskje ikke! :D

Sølvtøy, sølvbelagt, fattigmannssølv, tinn, stål og mere sølv, -blankpusset metall i uendelige mengder! Liker du det vil du i hvertfall trives på dette loppemarkedet, det kan jeg garantere!

Mugger, kanner, fat, brett, skåler, brevåpnere, bestikk, øser, bilderammer, serviettholdere, serviettringer, spilledåser og smykkeskrin i sølv og/eller blankt metall er blant det sølvet du finner du her på dette markedet, og sikkert mye mer!

Det er så mye vakkert, noe av det er kjente samleobjekter og kjempedyrt, men mye av det kan du få til en god pris ettersom det er så mange tilbydere på markedet som konkurrerer med hverandre om å få solgt sine ting. Se gjerne på prislappene, men du kan egentlig bare gi et bud. By litt under det du synes tingen er verdt, så kanskje får du tingen til ønsket pris. Står det 60 Euro på en lapp og du er villig til å gi bare 40, by 30. Selgeren svarer så nei. By så 40, det er veldig gode sjanser for at han sier ja. I verste fall spør han etter 50. Takker du nei, smiler forståelsesfullt og går sakte videre til neste bod, -da det godt hende han/hun roper "OK, OK!" etter deg, etterfulgt av "du får den for 40".
Dette med pruting ligger ikke i vår kultur, så derfor kjennes det gjerne "feil" og "smålig" å gjøre det på denne måten, men dette er kulturen på franske markeder! Alle gjør det, det er en del av gamet, en tradisjon. Men det er ikke kultur for å gjøre dette i franske butikker, kanskje kan det fungere i en liten fransk antikvitetsforretning, men ikke i andre butikker, det blir som å prute i en norsk interiørbutikk, du vil mest sannsynlig bare bli sett rart på! ;)) Så for ordens skyld: Det er kun på loppemarkedet du pruter.
En ting ungene synes er morsomt å se på er alle de gamle nostalgiske lekene av tre og metall, mange av de mekaniske leker som gjør de rareste ting! Sjarmerende er de og flotte farger har de, og de hadde helt klart gjort seg som pynt på en hvit hylle i et norsk barnerom! ;)) Også disse kommer i alle prisklasser, fra rundt 50-lappen opp til flere tusen pr. stk. Disse på bildet er små og de fleste av dem var til salgs for en overkommelig pris, selv om "liten" slettes ikke alltid er noen garanti for "overkommende pris", -enkelte leker er også samleobjekter og er derfor svært dyre.

Nå har jeg laget en del blogginnlegg som har handlet om loppe/antikvitetsmarkedet de siste årene, så jeg må bare nevne en veldig viktig ting: Det er ikke sikkert at det er sølv selv om selgeren hardnakket påstår det, og det er ikke sikkert det er en antikvitet selv om selgeren hevder det! DET er viktig å ha i bakhodet uansett hvilket loppemarked man besøker, ja også her hjemme i Norge! ;) Ting kan se ut som sølv uten å være det, ting kan se gamle ut uten å være det. Det er også viktig å ha i minnet at det likevel ikke er at sikkert selgeren er svindler, det kan hende han/hun selv har kjøpt tingen med overbevisning om at gjenstanden er en antikvitet.

Om sølvstempler forfalskes vet jeg ikke. Det er jo strengt ulovlig å forfalske slike stempler, men umulige å forfalske er de jo ikke, så ha et kritisk blikk hvis du skal kjøpe sølv på markedet.

Ha en fin søndag, og så håper jeg du stikker innom i kveld igjen for å melde deg på i årets Giveaway-trekning! :O)


En oversikt over hvor og når loppemarkedene i Nice og andre byer på rivieraen foregår, finner du HER.

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så mycket fina saker du visar, fick något följa med dig hem? Kram Johanna

Zopp Design sa...

Så masse vakre lopper. Det er ikke gull alt som glitrer nei, men jammen kan det være flott for det :)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Spent på å se hvilke saker som dere tok med i kofferten :) Så mye lekkert du viser. Tror jeg gikk glipp av del 2, så nå må jeg klikke meg inn der ;) *♥*

Dreamgirl sa...

Så mye fint du har funnet :) Må være herlig med slike turer

Ann sa...

Joda Johanna, noe ble med meg hjem også, bilder kommer, bilder kommer! ;)) Ja en inspirasjonstur til rivieraen kan jeg virkelig anbefale, man får en energiboost!! :O)

Ha en fortsatt fin uke!

Stor klem, Ann :0)