tirsdag 2. august 2011

20 helt nye bilder fra vest-terrassen og litt av hagen rundt!

Den nye 2,7 m lange kjøkkenbenken på vest-terrassen er ferdig, og du skal selvsagt få se hvordan den er laget etterhvert, med steg-for-steg beskrivelse slik som vanlig er når det er nye DIY/Gjør-det-selv-prosjekter her på Glassveranda, men i dag skal du få se 20 nye bilder, bl. a. oversiktsbilder, fra vest-terrasse!

Mange av disse bildene er i format 20 x ca. 13,5 cm. Bloggoppsettet her på Glassveranda viser ikke så store bilder, men dersom du klikker på bildene får du de opp i full størrelse.
Det blir veldig mange bilder fra meg i dag, men ikke så mye tekst, vi fikk det plutselig så fryktelig travelt! :)) -Hvorfor skal du få vite i morgen!

Håper du liker bildene fra terrassen, nå skal jeg rett i seng til oppladning før jeg sovner på post her ved PCen, hi, hi! :0)

Ha en fin dag i morgen!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

11 kommentarer:

Tindrande Auge sa...

Kjempeflotte bilder! Dere har det utrolig fint ☺ Ha en flott kveld videre! Klemmer fra Nina

Sommerhuset i bakken sa...

For en stor og flott veranda. Vakre bilder av mange skjønne detaljer. Der nyter dere nok mange herlige dager og kvelder.

Ha en finfin dag!

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

OMG så lekkert :)

Skal utbedre vå uteplass til neste år, og sluker alt jeg ser til inspirasjon her hos oss :)

Ha en nydelig sommerdag !

Klem Heidi

Ann sa...

Takk, vi er veldig glade i denne terrassen! :0)

Litt info om bildene som kanskje burde vært med i dette blogginnlegget: Vi bor ikke i skogen, men faktisk ganske så nært fjorden! Vi har bare veldig mange trær i hagen, i tillegg er det 2-3 mål friareal med mange trær mellom tomten vår og neste boligfelt ;) Taket du ser rett nedenfor terrassen er ikke naboens tak men taket på garasjen vår. Forhenget/gardinene rundt kjøkkenbenken har jeg valgt å lage for å skjule de fæle putekassene av mørkegrå hardplast som står under benken! ;) Det er også esker med telys, små lykter m.m. under der. Du skal få se nærmere på benken, hva den skjuler og hvordan den er bygd i et senere blogginnlegg.

Ha en fin dag videre! :0)

Stor klem, Ann.

Barnelykke sa...

Gu kor lekkert, dere er virkelig flinke til å få det til !!

B I R T E

Anne Grethe sa...

Heeelt fantastisk!!!

Mariann sa...

Genialt med gardiner. Det er fint å få le og skjul, men av og til vil jeg derimot ha lufting og utsikt. Jeg lurer på hvordan gardinene er festet? Fungerer det uten at det blir mye blafring i vind og sånn?

Ann sa...

Tusen takk! :))
Ja gardiner her tror jeg faktisk er noe av det aller lureste vi noensinne har kommet på! ;) De er fleksible "levegger" som kan justeres etter sol og vindforhold. Vi kan ha utsikt/utsyn når vi vil det, og skjerme helt eller delvis for innsyn når vi ønsker det,så denne løsningen kan virkelig anbefales! Trekonstruksjonen i seg selv er dekorativ også uten gardiner, vi tar ned gardiner om vinteren og henger opp en lykt fra kroken midt i hvert av feltene. Jeg har tenk litt på å vise litt nøyere på bloggen hvordan gardinene/skjermveggene er laget, vi var så ivrige da vi holdt på at det ble helt glemt, men kanskje til våren! ;) Men prinsippet er enkelt: Det er gardinringer i tekstilen både oppe og nede, og disse er tredt på en flaggsnor både oppe og nede på gardinen. De to kraftige flaggsnorene (en oppe og en nede) er spent mellom stolpene. Det er to gardiner i hvert felt (to for å kunne ha en bærekrok på tauet/snoren oppe i midten). Du må bruke en kraftig tekstil som tåler fukt, og så må du spenne flaggsnorene stramt. Da blafrer de ikke i vinden. Blir det storm skyver vi gardinene til side og knyter de til stolpen med gardinbånd (1 m løs flaggsnor) til stolpen. De strammes om våren. Løsnes om høsten. Tau og gardiner oppbevarer vi tørt, inne, om vinteren. Bruk rustfrie kroker og ringer. Håper svaret ble begripelig! ;)) Hvis ikke må du gjerne spørre igjen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Sjarm og Glede sa...

Kjempefin uteplass ;-) Så flinke dere har vært :-)
Ha en god natt :-) Klem Hilde

Anonym sa...

Kjempefint!!! Har du sydd gardinene selv? Og i tilfelle; hva slags stoff har du brukt? Jeg skulle gjerne hatt noe lignende, og håper du egentlig har kjøpt de ferdig sydde :-)

Ann sa...

Hei, og tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! :))

Jeg har i ettertid laget et mer detaljert beskrivelse av hvordan vi har lagd disse terrassegardinene, du finner blogginnlegget her: http://glassveranda.blogspot.no/2012/05/gjr-det-selvdiy-hvordan-enkelt-og.html

-I det blogginnlegget, og i kommentarfeltet under blogginnlegget, finner du masse informasjon om hva slags stoff vi har brukt, og hvordan de er laget og hengt opp! -Og NB! Du trenger IKKE å sy! ;)))

Ha en fin uke! :0)

Stor klem, Ann.