tirsdag 19. juli 2011

Gjør-det-selv/DIY: Slik bygger du et koselig sofabenk-hjørne på terrassen - Del 2

I Del 1 fikk du se hvordan vi bygde disse kassene, og fikk du ikke med Del 1 så kan du lese den: HER. Hver kasse er 2 meter lang og 75 cm bred. VI valgte denne størrelsen på lokket/sitteflaten fordi 75 x 200 er en standard skummadrass-størrelse. Oppå lokket skal det nemlig ligge en 10 cm tykk skummadrass som gjør den myk og behagelig å sitte på, i tillegg til alle de herlige fargerike ryggputene som du fikk se i dette blogginnlegget. Sittehøyden (avstanden fra gulvet til oppå platen) er ca. 42 cm før skummadrassen er på plass.

For at benken skal være egnet for oppbevaring av puter og madrasser når de ikke er i bruk, så må kassens lokk være regntett. I dag skal du få se hva vi har gjort for å enkelt få til det:

1) Lokket (sponplate) fikk først silikon på alle de skjærte platekantene, hele veien rundt. Når dette var tørket fikk lokket et strøk hvit oljebasert utendørsmaling, både over og under.

2) Deretter fikk lokkets underside en bitteliten ramme rundt hele, helt ytterst parallelt med platekanten. (Denne kunne også vært malt, men det er ikke nødvendig). Denne bittelille listen fungerer som en såkalt "dryppnese" rundt lokket. Den har til oppgave å lede vannet vekk fra kassen hvis det regner, slik at det drypper av lokket, i stedet for å lede regnvannet rundt lokkanten, langsetter under lokket og inn i kassen slik det uten listen ville ha gjort. Listen er liten men viktig! ;)

3) Til slutt har jeg kledt lokket med en vanntett tekstil. (Dette er en voksduk fra Jysk). Dette fungerer som et regntrekk på benken.


Som du ser har jeg lagt et lite stykke ekstra voksduk rundt hjørnene på lokket, under den heldekkende voksduken. Dette er for å verne duken mot de forholdsvis skarpe platehjørnene. Voksduken er stiftet fast med stiftemaskin. Bruk helst rustfrie kramper (stifter). Stift duken fast i platens/benkelokkets underside, på innsiden av listen. Se bildet.
Da er faktisk lokket helt ferdig! :)) Vi har lagt det på plass på benkekassene i dag. Jeg hadde planlagt å male benkene med den lekreste lyse turkisfarge, men ombestemte meg og malte de hvite. Men noe annet på denne terrassen blir turkist, følg med, følg med! ;) Nå skal skummadrasser og pynteputer på plass, og noen nye planter og svære krukker har kommet i hus, joda, nå begynner frokosthjørnet på nyterrassen endelig å ta form! ;)) Om de to sofabenkene mine blir stående slik som her på bildet eller om de blir skjøvet sammen til ett sofabenk-hjørne, hjørnesofa, ble jeg plutselig litt usikker på... vi får bare se hva uka bringer av idéer og nye innfall! :))

Del 3 kommer om ikke så lenge, ha en fortsatt fin uke! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

4 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Vad bra att du visar hur man gör, tack. Så snygg lila färg du valt. Kram Johanna

Barnelykke sa...

Kreativt og gjennomtenkt som alltid her inne :)

B I R T E

Arlens boblebad sa...

Wow for en blogg! er glad jeg fant den, det var midt i blinken siden jeg var midt oppi planlegging av å lage en putekasse som jeg ville ha som kombinert solseng og nå fikk jeg ideene jeg trengte for å gjennomføre det!
Tusen takk.Klem fra Linn

Irja sa...

her var det mye genialt!!
jeg følger jeg :D