søndag 15. mai 2011

Gjør-det-selv/DIY: Flaskekurv av metallstreng og hønsnetting

Jeg har sett slike flaskekurver av hønsnetting til salgs både på markeder i Italia og i Frankrike, men de er uforholdsmessig dyre OG helt håpløse å bryte ned i kofferten. Jeg har mange ganger tenkt at en slik en må da være greit å lage selv, og sist uke da vi ryddet i garasjen fant jeg rullen med hønsnetting og da måtte jeg bare prøve! ;))


Jeg kjøpte en bunt stålstreng på Biltema, lette fram en liten metallbitetang, en hyssingstump og satte i gang. Her er "oppskriften" på hva jeg har gjort hvis du vil lage flaskekurv du også:


1) Lag først to rektangler på 32 x 21 cm). Til hver av dem: Bruk en metalltråd som er lang nok til å gå to runder + litt. Snurr dem i hverandre. Det ene kvadratet er toppen av kurven, den andre er bunnen.
2) Lag så en tråd fra hvert av de fire hjørnene på bunn-rektangelet opp til topp-rektangenet. 15 cm høye, men også her: bruk en streng som er 32-33 cm lang slik at du kan gå opp med tråden-snu-tvinne deg nedover igjen og feste trådenden. Gjør det samme i alle fire hjørner.


3) Lag deretter en midttråd rundt hele kurvens midtlinje, over både topp, side og bunn. Hver gang du krysser en tråd, ta en ekstra loop rundt den for stabilitet og tre videre. Gå to runder før du klipper av og fester tråden. Sjett av kurven blir vinkelrett. Men fortvil ikke: Litt sjanglete skal den være, det er litt av sjarmen ;)


4) Gjør det samme på tvers av kurven 11 cm fra hvert hjørne. Når det er gjort er kurven din inndelt i 6 "rom".


5) Fest til slutt strengene som skal bli håndtak. Doble som resten, og fest dem godt!


6) Sett kurven midt på hønsnettingen, brett opp langs kantene slik at du ser hvor mye du vil trenge. Kurvstørrelsen + 1 cm i alle retninger. Klipp stykket løst fra rullen med en metallbitetang. Du vil da ha et rektangel i ca. størrelse 33 x 22 cm med fire "vinger" på (hver i ca. størrelse 16 x 23 cm.


7) Sett kurven på det ferdigklippede nettingstykket og brett det på plass inntil/rundt kurven/strengene.


8) Nettet sitter nå godt, men det er selve hønsnettingen som skal holde flaskene så klipp noen biter av metalltråden og snurr fast rundt både nett og topp-rammestrengen på 8-10 punkter, så du er sikker på å få en sterk kurv som tåler vekten av mange flasker samtidig!
9) Til slutt lagde jeg et håndtak av en bit naturhyssing. Den har jeg "lagt opp" rundt strengene øverst som når du "legger opp" løkker på strikkepinnene. Da blir det både solid og pent.


En flaskekurv av metallstreng og hønsnetting blir et spennende innslag på hagebordet i sommer, og den er praktisk for frakt av vinflasker, vannkarafler, olivenoljer, vinaigrette, et par vinglass o.l. ;)


Flere små Gjør-det-selv-prosjekter finner du i menylingen øverst her på siden rett under blogglogoen. Nå skal jeg ut i hagen og hjelpe Kjære med de siste detaljene før 17. mai! :))


Ha en finfin søndag! :O)


Stor klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

Ingen kommentarer: