søndag 15. mai 2011

And exhale...!

Akkurat det har jeg planer om å gjøre i kveld, jeg skal lene meg godt tilbake i spaet ute på terrassen, senke skuldrene, la armene flyte i strømmen fra det herlige varme vannet, lukke øynene, puste rolig ut og bare nyte! Nyte at grillpaviljongen er vårrengjort, hagemøblene er nyvasket, nyte at brosteinen på gårdsplassen er helt ren, nyte at lysthuset har fått en vårvask og to nye vakre oliventrær, nyte synet av en ryddig og ren terrasse med sjokkrosa margeritter, stemor og herlig duftende lavendel i bleke terracotta-krukker, nyte duften fra den store heggen som snart blomstrer, synet av syrinene som har fått knopper, nyte lyden av småfugler som kvitrer døgnet rundt nå for tiden :)), nyte at hagen straaaks er heeelt klar til 17. mai og ikke minst sommer! Men aller først skal jeg nyte en steinbakt hjemmelaget Margherita-pizza sammen med min kjære, og så, skal jeg ut i spaet, lene meg godt tilbake fornøyd med helgens innsats, lukke øynene og tenke på ingenverdensting mens jeg nyter et glass vin, varmen fra vannet, massasjedysene, jeg skal ikke tenke på hvor stiv og støl jeg skal bli i morgen etter dagens innsats, kun være i øyeblikket, leve her og nå! Blide, rene unger har sovnet, mannen ropte nettopp at pizzaen er ferdig, selvfølgelig alt for sent å spise pizza nå ifølge matvettboka, men akkurat i kveld bryr jeg meg ikke om det! Jeg er heelt fullstendig utslitt, det gjør vondt over hele kroppen, men jeg er fornøyd, ja lykkelig, jeg har det tross alt bra, jeg kan ikke dø av denne revmatiske drittsykdommen (omjegkanfålovtilåsidetjegtenker ;), mannen og ungene mine er friske og så har jeg jo spaet! ♥ Jeg vet sannelig ikke helt hvordan jeg skulle ha klart meg uten det heller, spesielt på kvelder som dette.

Dette ble fryktelig mange tanker på en gang, bildene i blogginnlegget går inn under kategorien uterom, som også handler om hus og interiør, så da får dere tilgi at teksten denne gangen handler om en fullstendig utslitt litt småfrossen og sulten mamma som gleder seg til å bare døse ute i spaet noen timer før det blir leggetid og ny morgen med unger som gleder seg noe helt ubeskrivelig til 17. mai! :))

Jeg ønsker deg og dine en flott ny maiuke!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Anonym sa...

hei. håper du hadde en fin kveld i badet. Kan skrive under på at det er deilig-vi har også et sånt.Men kan jeg spørre deg om skrifttypen på "jardin de lilas"? Den er så enkel og fin.Hilse Kirsten

Unknown sa...

Herlige bilder og så fin kurv du har lagd =) Klem Henriette

Anonym sa...

Jeg blir alltid i så godt humør av å være innom bloggen din! Også i dag, så nå måtte jeg bare kommentere for første gang. Du er så flink til å fokusere på det positive, selv om man kan være utslitt og lei. Jeg kjenner meg igjen når du forteller om hva du drømte om som ung. Som deg så drømmer jeg om et koselig hus med kjøkkenhage, drivhus og jordbærbed. Jeg er fortsatt student, snart ferdig med masteroppgaven min, og en slik drøm virker nokså fjern og urealistisk. I særdeleshet med tanke på at jeg har fått jobb i en stor by i Norge og at boligprisene bare fortsetter å stige. Men når jeg leser om alt du og mannen din har fått til på egenhånd, uten en smekkfull bankkonto, men med en voldsom egeninsats så tenker jeg at det kan kanskje jeg og kjæresten også klare. Takk for masse inspirasjon :) Ha en fin 17. mai med familien! Hilsen Anne

Hildas hem - Sofia sa...

Så underbart! Där skulle jag gärna ta ett bad :)

Jag önskar dig en fortsatt fin kväll!
// Sofia

Ann sa...

Å tusen takk for både det ene og det andre! ♥ :))
Kirsten: Jeg husker ikke, men jeg tror jeg har lagret sjablongen jeg lagde på den andre PCen min, skal sjekke det i kveld og skrive her nedenfor.
Anne: Masse lykke til med masteroppgaven, med ny jobb og etterhvert også realisering av husdrømmen! :O) Måtte smile da jeg leste hilsenen din, jeg er veldig glad for å kunne inspirere, men også veldig, veldig glad for å kunne gi håp til unge som skal etablere seg i et noe tilsynelatende håpløst boligmarked. Nå har jeg valgt å ikke fortelle hvor på Norgeskartet jeg bor, som en del av det at jeg ønsker å være helt anonym, men jeg må bare nevne at vi bor i en by, men ikke i en storby ;) Jeg vet ikke prisen på restaureringsobjekter f. eks. midt i Oslo, kanskje er det mange flere der som ser potensiale i oppussingsobjekter p.g.a. de høye boligprisene i byen ellers, men i andre byer vil det være fullt mulig å finne restaureringsobjekter til en overkommelig pris som du og din kjære kan bygge om/ut til drømmehuset! ;) Jeg og min mann var helt vanlig par i 20-årene, i full jobb, ingen unger og med gjennomsnittlige inntekter. Mine foreldre har også det, mine svigerforeldre er minstepensjonister. Vi hadde ingen "familieformuer" vi kunne ta av, vi hadde studielån og lottogevinsten den kom merkelig nok aldri den ;)) Foreldrene mine har fremdeles lån på sitt hus og kunne derfor selvsagt ikke gi oss midler til husprosjektet vårt (som vi kjøpte til markedspris). Men vi hadde husdrømmen veldig klar i hodene våre! :)) Så da var det bare en ting å gjøre: Finne et vi så potensiale i, brette opp ermene og sette i gang! :D Finn et hus, lag en 10-årsplan, vær inneforstått med at det vil ta tid selv om dere er flittige som bare det, og investér feriepenger, helger og ferier i huset! Da kan dere klare hva som helst! :)) La det bli en naturlig livsstil, en fritidssyssel (som vil ta all fritiden deres), men ikke tenk på det som en "ekstrajobb etter arbeidstid", for dersom dere begynner å se på husbyggingen som et ork, noe som stjeler fritiden deres, så vil dere fort gå lei. Det var et slit, jeg legger ikke sjul på det, men når jeg ser tilbake på det i dag er jeg veldig glad for at vi valgte å gjøre det slik vi gjorde. Vi tok oss ikke tid til ferier, fester o.l. i ti år, men ingenting er så romantisk som et glass rødvin på toppen at materialdungen sammen med sin kjære i solnedgangen mens dere nyter resultatet etter dagens arbeidsinnsats, nyter synet av drømmehuset som endelig begynner å ta form! Det å vite at dette har dere gjort selv, dette takler dere, dette blir jo sååå bra! ;)) Dette var en periode av livet vårt jeg faktisk ikke ville ha byttet inn i noe annet! ;) ...Forstå det den som kan! :D

Ønsker dere alle fire en riktig fin helg! :0)

Stor klem, Ann.

Ann sa...

Kirsten: Fonten på "Jardin..." er Adobe Caslon Pro, reg. (spinkel) ;))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Klem, Ann.