torsdag 19. mai 2011

Innrammede tekstiler

Hjemme hos oss henger det en del gamle tekstiler i glass og ramme. Dette er et gammelt åkle som har vært i familien i generasjoner. Åkler var tradisjonelt brukt sengeoverkast, men våre besteforeldre, og foreldre, tok etterhvert åklene i bruk til pynt på veggen og andre steder i hjemmet.

Et åkle hengt opp på tradisjonelt vis - rett på veggen - er som oftes ikke særlig spennende, snarere heller gammelmodig, men satt i glass og ramme blir det plutselig til noe helt nytt, særegent og spennende!

Jeg har tidligere vist bl. a. gamle kniplingsduker utstilt som "svevende" duker i interiøret, men det er ikke bare gamle tekstiler som er flotte på veggen! Har du en tekstil du liker ekstra godt, kanskje en fargerik og flott tekstil med et herlig mønster, så vit at den blir kjempelekker på veggen i et helhvitt interiør! Mange norske hjem er hvitmalte og dermed som skreddersydd for lekre fargerike tekstiler i glass og ramme!

Glass og ramme får gamle vevde tepper o.l. til å fremstå som noe nytt og annerledes. Hadde jeg hatt en tom vegg i huset nå som hadde hatt plass til et bilde på 3 x 1,8 m, så skulle jeg ha rammet inn et eldgammelt tykt ullpledd, lyse grått med et svakt men vakkert mønster, som jeg har liggende! Et råere veggbilde kan jeg knapt tenke meg! ;)

Ha en fin torsdagskveld! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Maris Gyngestol sa...

Artig idé! "Bildene" ble jo kjempe kule!
Kanskje du en gang får veggplass nok til å henge opp det store teppet ditt, hvem vet... :)

Ha en fin kveld!
-Mari

Hilde M sa...

Spennande ide :)

Ann sa...

Hi, hi, Mari, ja er det en ting jeg har lært med årene så er det å aldri si aldri! :0)) Men jeg tenkte kanskje idéen kunne brukes av noen andre som faktisk har veggplass men ikke helt vet hva de skal henge på den tomme veggen! ;) Eller av noen som ønsker noe nytt og annerledes på veggen sin :) Takk for koselige kommentarer, og ha en riktig fin helg! :O)

Stor klem, Ann.

Elin sa...

Hei Ann !
og tusen takk for gode ord igjen !
Om jeg får spørsmål om tips til andre blogger som kan være interessante for en interiørreportasje, vil jeg så definitivt fortelle om deg.
Du må jo være enhver interiørjournalist`s ønskedrøm, et unikt hus spekket med utallige kreative løsninger og med en drøm av en hage med lysthus, lekehus, pavilljong og mye mer.
Ha en flott forsommer !
Stor (klem) fra meg

Ann sa...

Hi, hi, å tusen takk for tanken Elin, men jeg klamrer meg inntil videre til min trygge tilværelse som anonym blogger uten ansikt, navn og adresse, så journalistbesøk hjemme hos oss er uansett ikke aktuelt, i hvertfall ikke i år! ;) Jeg har hatt henvendelser fra journalister i flere interiørmagasiner og det er selvfølgelig veldig, veldig koselig og sant å si en stor ære at de spør, men jeg har valgt å svare dem helt ærlig at jeg ikke er klar for å gi slipp på min anonymitet riktig enda. Jeg synes masse fokus på "en blogg kalt Glassveranda", "noen interiørtanker/idéer" og "et hus et sted" er kjempegøy, mens fokus på "Ann (med etternavn) sin blogg", "Ann sine tanker og idéer" og "Ann (med etternavn og bosted) sitt hus vist i den minste detalj" ikke er fullt så gøy! ;) Blir da plutselig så offentlig, så "utstilt"... vet ikke helt jeg, klarer ikke venne meg til tanken på at "alle" skal vite om at jeg har en blogg... Hadde det enda bare vært mennesker som er genuint interessserte i hus og interiør som fant meg, men det vil det jo ikke bli... En masse andre mennesker som kanskje kun er nysgjerrige på hva det er jeg har funnet på vil da også finne bloggen min: Kanskje tidligere studiekamerater, arbeidskollegaer, naboer, foreldrene til vennene til ungene mine, etc., -det høres rett og slett råskummelt ut! :DD ...kanskje jeg venner meg til tanken etterhvert... kanskje neste år! ;) All ære til deg og flere meg deg som bare hoppet uti det med begge bena, men navn, bosted, ansikt, hunder og i det heletatt! ;))) SÅ tøff skal jeg også bli... om noen år! ;))

Masse lykke til med ditt journalistbesøk, og jeg gleder meg veldig til å lese reportasjen og se alle bildene!! :0)) Jeg venter og ser hvordan det går med deg først, går det fint så kanskje jeg våger meg utpå neste gang jeg også, hi, hi! :O)

Ha en riktig fin forsommer du også!

Stor klem, Ann.