tirsdag 26. april 2011

Vår i stuen!

Sommerfugl-treet mitt dukket opp på Norske interiørblogger (NIB) i går! Jeg må bare innrømme at jeg kjente at jeg fikk noen ekstra sommerfugler i magen også da jeg oppdaget vrihasselen min på NIBen, hi, hi! ;)) Jeg ble selvfølgelig stolt, og såå glad også, for jeg blogger jo fordi jeg liker å dele idéer og inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom med andre som liker å lede om delslags, og det hersker vel liten tvil om at sommerfugl-treet når ut til enda flere på NIB-jentenes nettside enn det det gjør på Glassveranda! ;)

Mange har spurt hvor jeg har kjøpt disse metalll-sommerfuglene. Vel... jeg kjøpte dem på Panduro for noen år siden. (De var tidligere "gardiner" i entréen ;)). Jeg tror det var 12 i hver eske og rimelige var de jo også, men jeg vet sant å si ikke om de selger maken fremdeles... Har faktisk tenkt litt på å kjøpe noen flere selv, for å henge i et lite tre ved siden av lysthustrammen i sommer! ;)) De skinner jo så vakkert i solen, og så er de jo like flotte som pynt om sommeren som om våren, både ute og inne!

Påsken 2011 er ugjenkallelig over, men hva gjør nå vel egentlig det nå som vi har en sååå fantastisk flott årstid foran oss? :O)) I hagen dukker det opp nytt liv hver eneste dag, en ny spire, en ny fugl, nytt insekt. Gressløken er allerede 10 cm høy, sitronmelissen har begynt å strekke seg, det er knopper på alle trærne og om få uker vil de første av syrintrærne i hagen vår igjen bugne over av lys lilla himmelsk duftende blomster igjen!! Åhh det er så herlig at det endelig er vår igjen, og jeg gleder meg stort over hvert eneste lille vårtegn nå om dagen jeg! :)

I ettermiddag skal jeg pakke ned påskepynten, men vi går på ingen måte en fargeløs tilværelse i møte likevel, for Muscari-løkene (også kalt Perleblomst) står nå i full blomst! Jeg har mange krukker med slike og andre fargerike blomster i stuen nå, jeg synes det gir en så koselig overgang fra påske til vår, og så er det jo godt med litt blomster og farger rundt oss mens vi venter på at planter og trær ute i hagen igjen skal blomstre!

De blå Muscari-blomstene som har sin opprinnelse i Middelhavslandene, er ikke bare vakre, den dufter også aldeles nydelig! De er rimelige, holder seg fine svært lenge til løkblomster å være, og er å få kjøpt i de fleste gartnerier nå om dagen. Oj, nå kom jeg plutselig på at jeg må innom gartneriet i ettermiddag å spørre om de har fått inn lavendel!! De må jo være supre på terrassen i mai sammen med stemorsblomstene, ettersom de begge to tåler noen ikke-planlagte frostnetter uten i bukke under av den grunn! ;))

Ha en fortsatt fin tirsdag! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Monica sa...

Hei på deg.
Herlige vårlige bilder! Så heldig du er som har så mange syrentrær i hagen at du virkelig kan "fråtse" - nydelige bilder.

Her nytes også hvert eneste lille vårtegn, hadde ikke gjort noe om tiden gikk litt saktere nå..., ønsker deg en fortsatt fin fin uke!

Auroras hjem... sa...

Nydelige bilder ! Elsker Muscari <3 Vakker blogg du har. Ligger meg til som følger jeg :) Klem Merete

fru Nielsen sa...

hei
Så sommerfugltreet dit på nib- så fantastisk flott, og joda med ett tenkte jeg "hvor kan jeg få tak i de sommerfugler" og fant jo sef svaret i dette herlige innlegg.
VÅREN er hærlig :)
Ønsker deg en fortsatt nydelig våruke,
klem Heidi

Laila sa...

Nydlige muscari, mine har ikke kommet ennå, men det er nok ikke lenge til.
Har et lite innlegg i dag hvor jeg viser hageputer inspirert av deg.
Ha en fin kveld, klem Laila

Ann sa...

Tusen takk for så koselige tilbakemeldinger!! De hageputene dine ble nydelige Laila! Jeg blir sååå glad når jeg ser noen bli inspirert av mine små påfunn og idéer! :)) I helgen skal jeg hente frem putene til hengebenken som nå ligger i boden, og bare ligge der på benken under epletreet en stund og telle fugler, skyer eller noe, hi, hi, det gleder jeg med stort til! :0)

Ha en riktig fin helg! :O)

Stor klem, Ann.

Ann sa...

-Og hjertelig velkommen Auroras hjem!! :))

Klem, Ann.