søndag 24. april 2011

Tid for hageselskaper og kurvfest!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at de 7 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører det herlige amerikanske interiør- og livsstilsmagasinet Country Living. (All 7 of these beautiful photos shown in this reportage belong to the highly respected American magazine Country Living).

Nå er det snart sommer, i hvertfall er det endelig full vår de fleste steder i landet nå, og vi nærmer oss høysesong for hageselskaper! :)) Det skal ikke så mye til for å dekke et sommerlekkert hagebord ute på terrassen eller et annet sted i hagen. En vakker duk, noen vakre blomster på bordet, så blir det hele straks litt ekstra festelig. Her på bildet har de pyntet ved å sette noen velduftende blålilla syrinkvister oppi en tekanne! Noen klesklyper på serviettene var heller ingen dårlig idé for å understreke sommerstemningen. Kanskje kunne man ha festet en liten blå stemorsblomst til klesklypen på servietten i tillegg. Pynt med det du måtte ha av vårtegn rundt deg, det trenger ikke koste all verdens å dekke på til hageselskapet!Et langbord i hagen er alt du trenger. Har du ikke et langbord så kan du bruke tre snekkerbukker f. eks. En i hver ende, en på midten og så legger du planker over dem. Vips så har du et langbord som du raskt kan demontere etter bruk!

Ikke still deg opp å stryk en duk på en fin sommerdag! Kjøp en rull striesekk-strie /naturstrie) som du kan legge på bordet over bordet før gjestene kommer. Den koster veldig lite (3-5 meter koster 80-90,- kroner), du kan slenge den i vaskemaskinen etterpå og henge den på klessnoren så er den raskt tørr og klar til bruk igjen uten å måtte strykes. Alternativt kan du bare legge den rett i garasjen og bruke den til å tulle inn lite frostresistente trær til vinteren, -det den egentlig er ment for :)

At stolene rundt bordet ikke matcher gjør ingen verdens ting! Det gir bare litt ekstra vingård-preg på hageselskapet ditt. Jeg har vært i utallige slike selskaper i både Italia og Frankrike, og det er ofte 20 stoler rundt bordet og gjerne 20 forskjellige! :)) Det er litt av sjarmen!! Igjen: Bruk det du har! Har du ikke nok stoler så kan du sette tre solide stoler langs det lange bordet, og så legge material over dem slik at de tre stolene blir til en lang benk. Har du mye material liggende kan du rett og slett bare lage en materialbenk på hver side av bordet. Det var ofte brukt hjemme hos oss mens vi snekret som verst! ;) (Kast et gammelt pledd e.l. over slik at ikke gjestene dine blir sittende fast i kvae! ;)) Det er maten, og menneskene rundt bordet, som teller, ikke hva de sitter på. En frøpakke med eller uten innhold var også en morsom detalj, var det ikke? Slike kan være en gave til gjestene, eller bare til pynt.

H ar du lyst til å gjøre noe helt spesielt ut av hageselskapet ditt, er mulighetene nesten uendelige! Noe mer sommerlig enn kuverten her til venstre kan det vel nesten ikke bli. Mange sommerlige blomstrete mønster, farger og Margaritter! Nydelig! Blomsterkaker til sommerkaffen blir helt sikkert også godt mottatt!

Store dusrosa roser i et grønt vannglass, så enkelt, men du verden så lekkert og effektfullt! Dekk på med det du har, pynt bordet med de blomstene du har! Har du lyst til å lage hageselskap i påsken, men ikke lyst til å bruke flere tusen kroner på å lage mat til vennekretsen? Invitér til kurvfest!

Dersom vennekretsen din ikke vet hva en kurvfest er, så er det på tide at de lærer det, for du verden så gøy og spennende det er, og du verden så mange flere selskapeligheter man kan arrangere i løpet av året hvis man gjør det på denne måten! Du bestemmer et tema. F. eks. kan du invitere til Tapas kurvfest, sjømat, eller kanskje en Italiensk kurvfest? Da lager du en stor form lasagne f. eks., mens alle gjestene skal ta med en italiensk rett hver, de bestemmer selv hvilken! -Og en flaske vin eller hva de ønsker å drikke til. Alle retter settes utover festbordet slik at alle kan smake på det de vil. Resultatat blir et festbord som man bare kunne ha drømt om å stelle i stand selv: Lasagne, risotto, pastasalater, foccacia, aioli, hvitløksmarinerte lammekoteletter, etc. etc! På denne måten er det ingen av dere trenger å stå inne hele dagen i finværet å lage mat, og likevel har dere en himmelsk flott og spennende festmiddag i kveldsolen, hvor dere kan spise, le og skravle om livet, hverdagen og sommerens planer, og når gjestene går hjem tar de med seg resten av det de hadde med dit, i kurven sin! ;) Dermed er det kun middagstallerkenene og glassene som må bæres inn! Enklere, og koseligere, kan det ikke gjøres! Kurvfester er helt vanlige i Italia, og det er på høy tid at vi innfører det her i landet også! Vi har arrangert kurvfester i tiår hjemme hos oss allerede. Noen i din vennekrets må våge å starte, være først ute, med denne herlige italienske tradisjonen. Kanskje kan du invitere noen venner til kurvfest allerede i kveld? Det er jo fridag i morgen også, og enda goood tid til å kose seg! ;)

Flere stemningsbilder og mer inspirasjon til uterommet finner du her: Country Living.

Ha en fin søndag og en fortsatt fin påske! :O)

Stor påskeklem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Dronninghuset sa...

Vakre bilder og gode tips... smart med fest der alle bidrar og tar med seg litt til selskapet...
håper du har sol i dag,
nyt dagen,
klem Tove

Underberget sa...

Love it!

Frida  sa...

Fantastisk fin blogg du har!! Massor av inspiration.
Lägger mig till som följer jag och glädjer mig till kommande innlägg från dig.
Frida

Anette Willemine sa...

Herlige bilder. Gleder meg veldig til at det blir varmt nok til å sitte ute lange kvelder og netter!

Ønsker deg en deilig dag!

Klem,
AW

Ann sa...

Tusentakk for både det ene og det andre! Og hjertelig velkommen hit Frida! :)) Åh nå gleder jeg med til mange soldager og mange lange lyse varme kvelder i sommer, må vite! :))) En herlig årstid dette, det å vite at vi har en hel ny, ubrukt, varm, herlig sommer foran oss!! Bedre kan det nesten ikke bli! :O)

Ønsker dere en riktig fin helg med masse sol!

Stor klem, Ann.