torsdag 28. april 2011

Mange sjarmerende krukker små

Herlige, ikke sant? Gamle krukker av blek terracotta er vel kanskje noe av det mest sjarmerende man kan ha i en hage! Deste flere, jo bedre synes jeg!

Jeg hadde allerede en samling krukker som bestefar brukte i sitt drivhus, og denne uken fikk jeg også mamma sine terracottakrukker som i sin tid tilhørte min oldemor, bestefars mamma, så nå er det duket for mimretreff krukkene seg i mellom i hagen vår i sommer! ;)) Hi, hi, nei nok tøys. Jeg er kort fortalt bare veldig, veldig glad for å ha fått denne terracotta-skatten, og i dag har jeg fylt hele 52 små sjarmerende terracotta-potter med jord, og i morgen skal jeg plante et frø i hver av dem. O store vårlykke! :O)
Her ser du noen av dem! Jeg rigget meg til på nordsiden av huset i finværet, der var det fint å sitte på en krakk med støttemuren som bord mens jeg fylte krukkene en etter en med fersk blomsterjord! Åh så herlig at det endelig er vår igjen! Fuglene kvitrer, ungene leker ute i joggesko igjen, det begynner å bli friske grønne blader på trærne igjen, det spirer og gror i blomsterbedene og mor i huset kan nesten ikke ha det bedre da!De er jo vakre i seg selv slike gamle terracotta-krukker, -så rustikke, så flotte! Men de kan vel ikke bare stå her i sommer, hi, hi, så i morgen skal det såes tomater, basilikum og mye annet spennende i dem! Alle sammen skal inn i stuen! For å være sikker på å få tomater m.m. i sommer og ikke til jul, tar jeg disse inn i stuen i stedet for inn i drivhuset. Her får de en pangstart p.g.a. all varmen og sollyset! Etter noen uker i stuen skal noen av dem ut i drivhuset, andre skal settes på terrassen slik at alt krydderet blir i nærheten av grillen! ;) Jeg kan knapt vente til det begynner å spire og gro i disse krukkene, det kommer til å bli så vakkert og dufte så godt ute på terrassen i sommer!!

De blir vakre i stuen også, gamle bleke terracottakrukker kan aldri ødelegge et rom, verken inne eller ute. De skal få en liten blomsterpottetavle hver, og jeg tror det hele skal bli et morsomt innslag i stuen vår de neste ukene! Flere bilder kommer etterhvert! ;)

Ha en riktig fin fredag! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Fossestua sa...

Grattis med terrakottaskattene :) Knallfine slike rustike potter, og så flott farge det var på dine!
Nå kaller imidlertid sengen kjenner jeg :)
Natteklem fra Lise

Elisabeth sa...

Terrakotta potter er en liten historie i seg selv. Disse gamle typene, mange av de kan man se støpeform merkene i ennå . Jeg har endel av disse selv, gamle kjære skatter både til planter og pynt. Lykke til med såingen og sommersesongen :)

bente sa...

hei, ja terakottapotter er utrolig koselig synes jeg også. Jeg har beholdt mine hver gang det har kommet andre fancy potter. Ikke for det, jeg har andre morsomme krukker og potter også, men terakottapottene mine gjemmer jeg på ja :-)

Ann sa...

Hi, hi, det er så godt å høre at det er flere enn jeg som fasineres av gamle terracottakrukker!! De er jo bare helskjønne! :O)

Ha en fin kveld! :0)

Stor klem, Ann.