fredag 29. april 2011

Bonsai-trær, -små men dekorative!

Jeg har flyttet litt om på noen småting i stuen, og syntes resultatet ble ganske så spennende, men det manglet likevel noe, -det hele trengte en grønnplante, kanskje et tre.

Men det måtte være lite, ikke for ruvende, noe som til tross for størrelsen struttet av livslyst og grønne friske blader slik at det ville gi liv til stillebenet, og hva passet vel da bedre enn et lite Bonsai-tre? :)) Jeg synes Bonsai-trær i seg selv er aldeles nydelige!
Har du forresten lagt merke til hvordan levende planter, enten det er trær eller blomster, grønnsaker eller frukt, gir liv til et stilleben, enten det er et lite bord du har pyntet, en skjenk eller noe annet? For meg er noe levende et "must" i de aller fleste stilleben!

Også levende lys vil gi liv til et stilleben, men levende lys i fullt dagslys? Dessuten må levende lys passes på hele tiden så jeg er klart tilhenger av planter, blomster og trær.

Livstegn er svært ofte det beste designelementet i et rom generelt. Livstegn kan være noe så enkelt som en litt ustrukturert sofa! Det er f. eks. mye koseligere å komme inn å sette seg ned i en komfortabel sofa som bærer preg av at det har sittet noen i sofaen før, enn å komme inn i et rom der sofaen er striglet og stive puffete pynteputer står i givakt, perfekt oppstilt i sofaen uten at der er tegn til at noen noensinne har våget å sette seg ned der før deg, har du også lagt merke til det? Ja, vi mennesker er generelt svært glade i livstegn! ;)

Bonsai-trær selges på de fleste gartnerier nå om dagen, de rimeligste koster to-trehunde kroner, og på grunn av treets størrelsen er det plass til dem i de fleste stuer! De vokser veeeeldig sakte, og det synes jeg er helt greit her mitt skal stå ;)

Ha en fortsatt fin fredag, nå er det endelig er helg igjen! :O)

NB! Går du med planer om å gjøre ett eller annet med hagen, uterommet eller terrassen i helgen? Ta gjerne en titt: HER.

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:
5 kommentarer:

June J. Larsson sa...

Takk for nok et innlegg med herlig inspirasjon og riktig god helg! :)

Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Nina Iren sa...

Åhh for et nydelig bord du hadde der, og et flott tre også. Ha en fin helg.

Laila sa...

En blomst eller plante må man ha ellers er det ikke komplett.
Ukas blogg i BoligPluss!! Gratulerer, velfortjent.
Ha en riktig god helg, klem Laila

Hanlie Joubert sa...

beautiful! love old suitcases!
have a wonderful weekend :)

Ann sa...

Tusen takk for både det ene og det andre!! :)) Ønsker dere alle sammen en riktig god helg!

Stor klem, Ann.