fredag 8. april 2011

Påskepynten trenger ikke være gul og oransje!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 8 vakre bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske TV-verten, forfatteren og magasinutgiveren Martha Stewart (All 8 of these beautiful photos shown in this reportage belong to the highly respected American television host, author and magazine publisher Martha Stewart).

I dag har jeg investert i noen påskeegg, og jammen fikk jeg ikke noen av en snill venninne også, og alle påskeeggene er i morgen invitert til "Bli ny"-dag sammen med Ann på Glassveranda, hi, hi! :)) Malekosten m.m. ligger klart, og dere skal etterhvert selvsagt få se mine påskeegg også, men først tenkte jeg å vise dere noen inspirerende påskepynt-bilder!

Bittesmå rimelige klistremerker i grelle farger men med vakre former som blomster, fugler, hjerter etc. selges i svært mange lekebutikker og andre butikker. Klistre dem på påskeeggene. Spraymal påskeegget/eggene i ønsket farge og fjern så klistremerkene når malingen har tørket. Da får du de lekreste mønster på eggene slik som her ovenfor. Du kan skrive ut en tekst eller et navn på skriveren din, klippe det ut, lime det fast til egget, spaye, så fjerne papiret. Et gullegg med gullungens navn på kanskje? :)) Du kan selvfølgelig også gjøre det omvendt: Sjablongmale egget! ;) Lager du et litt større hull enn normalt i den ene enden av egget, blåser ut innholdet og skyller eggene godt, kan du la dem ligge en stund i kokt vann med blå konditorfarge i og så fylle eggene med smeltet sjokolade. Når sjokoladen har stivnet har du noen helskjønne sjokoladeegg med himmelblått skall! Rensk egget og spis! ;)

Sommerfugler er vakre også på påskeegg, og hvem har bestemt av påskepynten må være gul og orange? Det er myyye påskestemning i turkist, brunt, grågrønt, hvitt og lavendellilla også må vite! ;)) Vi har for lengst innsett at julen ikke trenger å være rød, så hvorfor ikke lage påsken turkis eller pynte med egg i de lekreste jordfarger i år? Det viktigste for min påskestemning er at påskepynten er påskete: Egg, harer, kyllinger, høner, kurver med egg, ja du vet, og at dekorasjonene er lystige, muntre og minner meg om våren og den herlige tiden vi har foran oss! Hvorvidt påskeeggene er gule eller turkise er ikke så viktig. Jeg ønsker meg påskeegg i lekre vårfarger, men ikke i gult i år. Hva synes du? Kunne du tenkt deg en turkis påske?

Denne blomsteroppsatsen var bare helskjønn! Enkel, men så stilfull. En slik en dekket med ekte blomster holder seg fin bare noen få dager, men du verden så lekker så lenge den varer!!

Slike eggeskall i eggeglass med søte små blomsterbuketter i blir et vårfriskt og velduftende innslag på et påskepyntet frokostbord! Eggeglass som dette blir garantert rålekre med en blålilla perleløkblomst oppi også! De holder seg også fine hele påsken igjennom! ;)


Mer inspirasjon fra Martha Stewart finner du her: marthastewart.com

Ha en finfin fredag! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

mona.z sa...

Liker godt litt sterke, mettede farger til påske. Både blått, turkis og rosa, men også fint med noen gule innslag. Pastellfarger er fint om sommeren som ligger rundt hjørnet og venter....Her var så mye fin inspirasjon, at tom jeg kanskeje kan lage noe vakkert til påske:)

Kellie Collis sa...

These are fabulous! I'm adoring those butterflies on the eggs. Enjoy the lovely weekend, Kellie xx

Anonym sa...

Oj oj oj så vakkert...virkelig! Nå ble jeg inspirert:))
God helg:)

Ann sa...

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! :)) Jeg maler bl. a. påskeegg i ettermiddag jeg, men også en del andre ting! ;) Bilder kommer i løpet av helgen! ;)

Ha en fortsatt fin fredag! :O)

Stor vårklem, Ann.

Mie fra Mies Mirakler sa...

Aldeles nydelig påskeinspirasjon ♥ Jeg er ikke så stor fan av gult, så alternative påskefarger er en god ide for meg :D *♥*