tirsdag 19. april 2011

NÅ kan du plukke granskudd igjen!

Nå er tiden inne for å høste vårens ferske lysegrønne granskudd!! De av dere som bor lengst sør i landet, og de av dere som bor nært kysten i resten av landet, kan allerede nå finne grantrær med myke nydelige lysegrønne granskudd på, -spirer som spretter frem på grantrærne om våren!

Du ser straks om det er nyskudd eller ikke, både fordi nyskuddene er mye lysere grønne enn resten av grantreet, og fordi nålene er myke.

Andre må kanskje vente enda en måneds tid på grantrærnes nyskudd, men skal du i skogen, eller spasere en tur i strandkanten i påsken, så ta likevel en ekstra titt på grantrærne du går forbi: Har grantrærne lysegrønne nyskudd ytterst på tuppene av greinene kan skuddene plukkes. Ta med deg en brødpose etter to i jakkelommen, så har du noe å samle dem i dersom du finner noen. Granskuddsgele både smaker og dufter aldeles nydelig!

Granskuddgele er veldig godt til reinsdyrkjøtt, elgkjøtt og andre viltretter, og er også nydelig til multebærterter og nøtteis! Den hjemmelagde granskuddgeleen er klart best, så har du ikke prøvd å lage granskuddgele før, så er dette noe du virkelig burde prøve ut! :)) Granskudd går raskt å plukke, granskuddgele er kjempeenkelt å lage, og glassene med granskuddgele tar seg virkelig flotte ut på kjøkkenhyllen dersom du styler glassene litt med noen hjemmelagde etiketter og litt hyssing! Ta gjerne med deg ungene på granskuddplukking, mine synes det er kjempegøy å plukke granskudd, og søter jeg geleen litt ekstra er den også helt super som pålegg på brødskiven!

Oppskriften på ekte hjemmelaget granskuddsgele og en nøyaktig beskrivelse av hvordan du går frem når du skal lage den og ha den over på glass, finner du HER.

Ha en riktig fin onsdag i morgen, tenk nå er det bare timer igjen til påskeferie!! :O))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Dronninghuset sa...

Det har jeg aldri hørt om før!
Så spennende....

ha en fin onsdag,
hilsen Tove i dronninghuset ;-))

Mie fra Mies Mirakler sa...

Har aldri i mitt snart 40årige liv hørt om granskuddgele :D Morsomt å oppdage noe helt nytt, takk for all inspirasjon og gode ideer hos deg. *♥*

Anne (Moseplassen) sa...

Så flott at du tar opp dette Ann!
Jeg la inn oppskrifts-bloggposten på moseplassens facebookside, så når den ut til enda flere :)

Ann sa...

Oj, men i alle dager Anne?! Å sååå hyggelig!! ♥ :)) Kanskje det nå blir flere enn jeg som tenker "NAMmm!" når de ser et grønt juletre heretter, hi, hi! ;)))

Stor klem, Ann.