tirsdag 19. april 2011

Sommerfugl-egg

De siste påskeeggene mine er nå ferdigmalt, og jeg tenkte du skulle få se litt nærmere på sommerfugl-påskeegget for det ble litt ekstra morsomt synes jeg. 
Alle påskeeggene jeg har malt er av den typen sjokkgule i høyglanset papp med grelle mønster på, jeg har bare malt de i en matt grunnfarge og deretter dekorert de med mønster, etter fri fantasi. Da er du sikker på at eggene dine blir unike i hvertfall! :)) Men påskeegg kan også sjablongmales.
Jeg har grunnet øverste halvdelen av sommerfugl-påskeegget med en dus lys turkisgrønn farge, den nederste halvdelen med en nesten hvit farge, lys creme. Bruk gjerne vanlig vegg-vannmaling, eventuelt acrylmaling, ettersom de tørker fort. Matt maling (glans 10 eller 15). Da grunnfargen var tørket malte jeg somerfugl-kroppen på midten med hvit maling, deretter på den turkisblå fargen (Den går under hele det brune strøket) på vingene. Da den turkisblå fargen hadde tørket malte jeg på den brune sjokoladefargen. Fargekoden på sjokolade finner du HER.

Da dette var tørket malte jeg på den grønne områdene på vingene. Til slutt to creme-fargede trekanter oppe på de grønne feltene, to hvite nede på de grønne feltene. Så fikk alt tørke skikkkelig. 


Deretter fikk sommerfuglen følehorn, og mange, mange små blomster rundt omkring, de er alle sammen "bygd opp" lag for lag, på samme måte som selve vingene. La hvert strøk tørke før du går på med et nytt. F. eks en hvit stor midtprikk inne en blomster: Lag en hvit prikk først, la den tørke, så setter du en liten grønn prikk i midten på den hvite.Du trenger en liten spiss pensel, litt restmaling, og så er det bare å sette i gang! :)) Mal noen minutter, vent en time, mal noen minutter etc. og plutselg er sommefugl-egget ferdig. En fin liten hobbysyssel å ha med seg ut i solveggen i dag kanskje?


NB! Jeg ser jeg har fått en del spørsmål, under både nye og gamle innlegg, jeg skal forsøke å svare på dette i løpet av påsken. Vi får påskegjester, så i dag skal jeg rydde litt og så må jeg ut å nyte godværet!! :))


Uansett hvordan været er hos deg i dag: Ha en riktig flott dag! :O) 

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


1 kommentar:

hill`s interiørblogg sa...

Sååååå nydelig. Du e så flink og kreativ. Elsker se fargene du har brukt. Til og med jeg kunne ha tenkt meg sånne egg med de flotte fargene. Ellers skal det ikke så mye farger i dette huset ; 0) Ha en nydelig dag.
Klem fra hill - iren