torsdag 31. mars 2011

En gammel trekasse kan brukes til så mangt

De av dere som følger Glassveranda vet at jeg har mange gamle trekasser i huset. De er dekorative og sjarmerende med sine eldgamle merker og logoer, men de er også praktiske. Det aller beste med dem er at de er sjeldne, noen av dem helt unike, det er ingen fare for at naboen har maken.


I noen av de gamle trekassene har jeg interiørmagasiner og andre blader, i noen har jeg bøker, en bruker jeg til oppbevaring av stearinlys, en annen til papirruller, jeg har duker - løpere - rullet sammen en av de gamle kassene, og jeg synes de gamle kassene har sjel, sjarm og personlighet og kan bare ikke få nok av dem, hi, hi! ;))


En gammel margarinkasse ble til et lite bord i drivhuset. Til sommeren skal flere gamle trekasser få plass i drivhuset, da med planter i. Jeg har trekasser til oppbevaring også ute i lysthuset. En annen av kassene har jeg kledt med blank plast/fuktsperre innvendig og plantet blomster i. 
Opp-ned med en pute på kan en gammel trekasse forvandles til en krakk. To trekasser med en tykk glassplate på så har du et av verdens herligste sofabord. En kasse opp-ned med lange ben på så har du et herlig lite bord til f. eks. entréen. Skrudd fast med bunnen til veggen så har du en bokhylle, o.s.v. Det er som med gamle vinduer, det er bare et spørsmål om å kunne se potensialet i dem! ;)Denne gamle trekassen som jeg viste i gårdagens blogginnlegg har jeg nå montert hjul på for å gi den en litt mer industriell stil. Hjul som dette selges bl. a. på Biltema og Jula.


I bunnen av den gamle trekassen har jeg lagt en kalkhvit bordbrikke av strå. Denne har jeg malt bokstaver, tall og en liten tekst som jeg stemplet på med en svamp over en sjablong.


Jeg elsker gamle ting men de må være rene. Med brikken i bunnen fikk jeg en lys og 100% ren bunn. Kassen har blitt grundig vasket, men bunnen av kassen har i sin tid vært tjærebehandlet trolig for å gjøre treverket fuktbestandig, og kassen dufter derfor mildt av tjære fortsatt i tillegg til at bunnen var tilnærmet sort. 


Tjære er egentlig en hyggelig duft om jeg forbinder med sommer, men jeg vil likevel ikke risikere av tjæreduften smitter over på bøkene jeg skal ha i kassen.
Kassen har nå fått plass i en krok av stuen. Her blir bøkene lett tilgjengelige som oppslagsverk, for bøkene jeg har i denne kassen handler om viner, krydder, urter og den slags. En gammel trekasse med hjul på vel ikke akkurat revolusjonerende nytt i Blogglandia, hi, hi, men jeg tror nesten at jeg kan garantere at du ikke har sett en gammel stol (se gårdagens blogginnlegg) brukt til det jeg skal ha den til! ;) Mere om det allerede i morgen hvis jeg rekker det!

Ha en fin torsdag! :) 

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

June J. Larsson sa...

God morgen!
Jeg har blitt helt hekta på gamle trekasser i det siste og kaster meg over ethvert innlegg som inneholder en trekasse!! Tjihi..
Men etter at jeg begynte å kikke etter disse gamle kassene har jeg funnet ut at de slett ikke er så enkle å få tak i. De er gjerne dyre også...
Stor etterspørsel selvfølgelig.
Har du noen gode tips om hvor man skal henvende seg for å få tak i dem uten at man må tømme lommeboka helt? Man vil jo gjerne ha flere, siden de er både dekorative og praktiske...
Jeg er spesielt ute etter en ikke altfor stor margarinkasse med hank... Sett noe slikt på din ferd gjennom "kasseland"? ;)

Ha en fin dag!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Ann sa...

Hei! :)) De fleste av mine kasser har jeg faktisk funnet i den eldste delen av kjelleren vår etter at jeg begynte å rydde gjennom alt det gamle rotet som fulgte med huset da vi kjøpte det. Jeg har også noen kasser som oldeforeldrene mine har hatt, slik som denne ovenfor. De drev butikk tidlig på 1900-tallet og mye av butikk- og bod/mellagerinnholdet der ble flyttet til mine foreldres garasjeloft da huset som butikken i sin tid var i skulle restaureres for ca. 20 år siden. Der har kassene stått, noen tomme, noen med gamle kopper og bilder i, andre i snekkerboden fylt med spiker, ved etc. Jeg har vært innom mange brukthandler, men som du sier, det er sjelden de har slike å selge, og de koster gjerne ganske mye også. Men mange har besteforeldre og gammelonkler/tanter, eller en gammel nabo, med uthus, kjellerboder og/eller garasjer med mange gamle ting i som har hopet seg opp i løpet av årene. Ofte bruker de slike gamle kasser til å oppbevare ting i. Hvis du har med deg noen nye fine plastdunker i tilsvarende størrelse som trekassene, kanskje slike med lokk på, så kan du spørre pent om de har noen gamle fæle trekasser de ikke bryr seg så mye om, som de kunne tenke seg å bytte i oppbevaringsbokser i plast. Hvis de sier det går fint så tilby deg å hjelpe til med å flytte tingene over fra den gamle kassen til den nye i plast. Ofte kan spørsmålet du stiller være vanskelig fordi de ikke vet om de selv klarer å løfte frem de gamle kassene, og flytte over tingene som er i den. Tingene til gammelonkel er tryggere arkivert i en vanntett kasse med lokk, og du får de gamle trekassene du ønsker deg! ;) De fleste gamle mennesker vil nok le høyt og spørre fire ganger om du er helt sikker på at du heller vil ha den gamle skitne kassen enn den nye! ;)) Bruktbutikkene vet at folk betaler mye for slike gamle kasser akkurat nå, så der tror jeg det blir vanskelig å gjøre noen kupp... oj dette ble visst langt, hi, hi, men lykke til i kassejakten! Det er helt sikkert mange flotte gamle trekasser i gamle skur og garasjer rundt omkring i landet vårt, etterkrigsbarna var heldigvis opplært til å ta vare på absolutt alt! ;)

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Klem, Ann.

Anonym sa...

Jeg bare elsker gamle trekasser!! Ser det er mange reproduksjoner ute og går, men det er ikke det jeg ønsker meg. De må være ekte gamle. Synes jeg har leita i en evighet men fremdeles ikke funnet noen. Sukk. Men de dukker vel opp hos meg en dag også når det er meningen at de skal:)
Håper du har en fin torsdags kveld, Ann.
Klem fra meg!

Husfruen of Hilltop House sa...

Trekasser er praktiske og fine! Jeg finner alltid så mye inspirasjon her hos deg. Er ikke så flink til å legge igjen kommentarer, men nå ligger det i alle fall en liten award og venter på deg hos meg, om du har lyst på den.
Ha en deilig helg!
PS: Fin musikk her inne

Ann sa...

Jeg liker også de ekte gamle trekassene, nye blir ikke helt det samme! ;)) Tusen hjertelig takk for awarden! Kjempekoselig!♥

Ha en finfin ny våruke begge to! :O)

Klem, Ann.