søndag 3. april 2011

Gamle ting brukt på en helt ny måte


En hundre år gammel stol. En stol som har levd en stund. Rustikk, slitt, full av hakk, skrammer, riper, noen malingsflekker, men solid, varig og med en vakker patina! Unik, med karaktér, særpreg, sjel og sjarm! Jaaa jeg elsker gamle ting, og ja de skal være genuine antikviteter, ikke malt eller ødelagte på andre måter, og jaaa jeg elsker å bruke dem på helt nye måter! :))
Den gamle stolen har jeg nå skrubbet skikkelig og hengt den opp på veggen i stuen, og her kom den virkelig til sin rett sammen med alt det andre lyse, lette. 
Den rustikke stolen står i nydelig kontrast til de lyse malte "feilfrie" flatene rundt. 
Jeg har flyttet "fugleburlykten" min, farmors gamle fuglebur og en eggekurv, alle laget av metallstreng, til dette hjørnet av stuen. Jeg synes det ble en spennende kontrast til stolen.


Nå skal jeg forsøke å ikke ta helt av og begynne å snakke om visuell balanse og kontraster igjen, kontraster mellom antikviteter og moderne kunst, kontraster mellom slitt matt treverk og blankt klart glass. Kontraster mellom gammelt og nytt, det visuelt tunge og visuelt lette, blankt og matt, det "feilfrie" og det slitte, lyst og mørkt, mykt og hardt. Nå har jeg snakket om det her på Glassveranda stort sett hver eneste uke i snart to år, hi, hi, men har du ikke fått det med deg så kan du lese litt om bruk av kontraster og visuell balanse blant annet HER, HER og HER. -Noen tanker rundt interiør, inredningsidéer, som jeg føler nesten ikke kan gjentas for ofte! ;) 


Mitt forknytte forhold til kniplinger og blondeduker er vel også utførlig beskrevet her på bloggen tidligere, hi, hi, men i små mengder og presentert på en ny måte kan de være kjempelekre! Denne er gammel. Den tilhørte mine besteforeldre, men om det er min mormor eller oldemor som har laget den er jeg usikker på. 
Klart glass er alltid utrolig lekkert i kombinasjon med antikviteter med en slitt rustikk patina. Denne lille lekre eirgrønne kniplingsduken har jeg rett og slett bare klemt mellom to glassplater, og satt glassplatene i et plexiglass-stativ (et slikt som egentlig er ment for utstilling av pyntetallerkener).

Jeg ble veldig fornøyd med både "svevestolen" og "sveveduken", og håper dette kan være idéer som andre også kan ha nytte/glede av! ;))Ha en fin søndag! :)


Klem, Ann, Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom: 

6 kommentarer:

Ingunn sa...

Oi oi så lekkert. Så smart med duk mellom plaxiglass da. Takk for tips.

I dag var jeg på jentetur, og en dame nevnte noen blogger hun følger. Deriblant din! Som hun oppdaget via meg.

Artig og verdt å dele med deg.

Ha en fin søndag.

Klem Ingunn

Alfa sa...

Så stilig og annerledes. Dette har jeg ikke sett før.
Ha en fin søndag
Klem

Ann sa...

Takk til dere begge, og så koselig Ingunn! Tusen takk for drahjelp du har gitt meg, -ja helt siden dag 1! ♥ :))

Ha en flott ny våruke! :O)

Klem, Ann.

Cathrine sa...

Hei. Jeg er ganske ny leser av bloggen din, men jeg er innom hver dag og gleder meg som en unge over alt du legger ut. Spesielt DIY prosjektene dine. Super ide med den gamle heklebrikken. Har en lite spørsmål fordi jeg kunne tenkt meg å gjøre noe slikt selv. Limer du glassplatene sammen eller står de bare slik inntil hverandre, og bruker du plexiglass eller vanlig glass?

Ann sa...

Åh så koselig!! :)) Tallerkenstativet er i plexi, men de to glassplatene som heklebrikken er klemt mellom er av vanlig klart glass. I og med at duken er så spinkel, heklet av så tynn en tråd, i tillegg til at glassplatene ligger litt skrått bakoverlent i stativet, så blir glassplatene liggende nesten helt inntil hverandre uten at du fester dem i hverandre. Men på denne har jeg har satt tre korte smale taper (bruk en klar, blank tape) øverst for å holde de to platene "klint" inntil hverandre i toppen, -dette for å unngå støv på innsiden av glassene ;) Men ligger de løst inntil hverandre er det jo uansett fort gjort å ta de ned å tørke støv av dem dersom du velger å ikke feste glassplatene til hverandre :)) Lykke til, uansett om du velger å feste dem til hverandre eller ikke, så blir dette en spennende dekordetalj i interiøret! :)) Flere gamle tekstiler presentert på en ny måte kommer her på Glassveranda i løpet av uken! ;)

Ha en fin dag videre! :0)

Klem, Ann.

Anonym sa...

Tusen takk for den flotte bloggen din, drømmer meg bort i den rett som det er. Masse flotte arbeider dere har fått til. Tror ikke det er en ting dere ikke rekker over. Stilig med duken mellom glassplatene, så vidt jeg kan se så er denne duken i nuppereller. Mener det heter å slå nuppereller. Det er en gammel og noe annen teknikk enn hekling. Jeg kjente en gang en gammel dame, hun var en racer på å slå nuppereller, og jeg fikk en liten innføring i teknikken. Det har jeg desverre glemt, men regner med det finnes beskrivelser på You tube.
Ha en fin dag!