søndag 27. februar 2011

Søndagslykke med rene gulv, duften av grønnsåpe og friske blomster!

Lørdagen er ferdig og det er også vi her vi sitter henslengt i hver vår sofa, men i dag har vi virkelig vært supereffektive!

Min kjære fikk i formiddag for seg at NÅ skulle vi jammen gjøre noe vi hadde gruet oss til i et par år nå: Vi skulle bære samtlige møbler ut av stuen og vaske gulvet cm for cm på KNE! :D

Vi har jo hvite steinfliser på stuegulvet vårt med hvite fuger, og selv om vi vasker gulvet skikkelig en gang i uken blir de evinnelige fugene i de mest trafikkerte områdene av stuegulvet misfarget over tid. Så det var bare å hoppe i det mens min kjære var motivert for denne unektelig litt kjedelige lørdagsunderholdningen! ;)

Alt nips og alle møbler ut av stuen, litt støvtørking av vinduskarmer og lister, og deretter kravlet hele familien rundt på alle fire en times tid med hver sin skureklut og vasket fuger! :D Ungene var flinke og hjalp til, men jeg tror de skravelet, fniste og lo mer enn de vasket! ;)) Jeg... ja jeg tok vel kanskje noen kvadrat jeg også, men takk og pris for min effektive mann!! Fugevaskingen tok på langt nær så lang tid som vi på forhånd hadde fryktet, -det som tar tid er jo å bære sofaer, bord og skap ut av stuen!

Gulvet ble sååå fint! Alle fugene ble skinnende hvite og flisene skinner som nye! Møblene er nå på plass igjen, og med nye påskeliljer og tulipaner i flotte farger ble det skikkelig vårsteming i stuen! Det dufter helt himmelsk av grønnsåpe og friske blomster, -ja helt herlig ble det nemlig! ;)))

I tillegg ble badet ferdig i dag, og jeg ble nesten helt ferdig å rydde i alt rot og kaos som badprosjektet har medført i 2. etasjen! Det er så herlig med slike dager når det virkelig går unna og man faktisk føler at man får gjort noe fornuftig!

Vi har også plukket de hvite trekkene av sofaen for å vaske dem. De beige sofaene kom da frem igjen, og det var nesten litt godt for å være helt ærlig! :D Sofaene ble stramme og ryddige, og varmere (de er i ull) og mykere å sitte i ble de også, så kanskje de hvite bomullstrekkene bare blir lagt i skapet når de er vasket til jeg er blitt lei av de beige igjen...vi får se, -jeg skal vurdere det hele i dagslys i morgen! ;)

Jeg satser også på å få tatt bilder av det ferdigs badet i morgen slik at du skal få se det endelige resultatet!

Ha en fin søndag! :0)


Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

4 kommentarer:

Dreamgirl sa...

Huff for en jobb det må være.
Synes dere er skikkelig kreative med oppussinger og småprosjekter. Blir helt svett av å lese om alt det som skjer hos dere, men flott blir det :)

Elin sa...

Heisann !
Er imponert over deg som på tross av dine plager med betennelser i kroppen tar fatt på et slikt flytte og skureprosjekt. Bra du hadde så god hjelp , da !
Vi har også Carrera-marmor-flis i hele hallen, men i motsetning til dere har vi heldigvis grå fugemasse. Det som vi derimot har et problem med er at marmoren har blitt oppripet av små steiner og annet. Spesielt rett innenfor inngangsdøren har de blitt veldig oppripet og matte. Lurer på om det finnes noe man kan slipe de med så de får igjen glansen ?
Ha en fin søndag !

Unknown sa...

Litt a v en mann som kommer på sånt noe;)
Klem Annki

Ann sa...

Hei! :)) Hi, hi, ja jeg er så fornøyd med gulvet nå atte! -Ja med mannen også!! :))) Flyttiing av møbler går greit: Vi bare lurer møblene opp på tykke fleeeze-pledd og drar dem over gulvet inn til spisetuen! ;) Og gulvskuring som dette blir jeg helseløs av, så det er bare å innrømme at det meste av skuringen ble overlatt til min kjære.
Elin: Små riper og matte områder kan du enkelt fikse ved først i skure gulvet skikkelig med en steinrens beregnet på marmor og ved å deretter polere gulvet for å få det blankt igjen. Polering: De fleste rengjøringsbyråer har gulvvaskemaskiner som de bruker til å polere voksede gulv i halller på arbeidsplasser med fellesarealer som belastes med mye gangtrafikk. De bruker disse for at gulvene skal holde seg blanke. De samme maskinene kan du leie av dem! Sammen med maskinen du leier trenger du en poleringspute. Disse er ca. 60-70 cm i diameter. Dette er en myk fluffy 4-5 cm tykk "matte" som du fester under gulvvaskemaskinen.(Den ser ut som en kjempediger pudderpute! :D) Denne kjører du over gulvet (som med en gressklipper). Du kan gjerne kjøre over med en "vaskegreie" under maskinen først, men da må du ha en et vaskemiddel som ikke etser marmoren. Når gulvet er polert blir det blankt og fint, -ja som nytt!! Etter at du er ferdig impregnerer du gulvet med en stenfix som er beregnet for marmor. Da holder det seg pent mye lenger. Dette kan du gjerne gå over med av og til ellers også for at gulvet som beholde sin smussavvisende evne. Vi har marmor i entréen vi også, men den har holdt seg pen heldigvis. I entréen valgte vi grå fuger, men i stuen ville jeg ikke ha tegn til rutemønster, men en hvit helhetlig flate, så derfor hvite fuger der! ;) Lykke til, det er litt jobb, men ikke så ille som det høres ut. Arbeidet består mest i å hente maskinen hos utleier, bære den inn og så kjøre den tilbake! ;)) Og så blir jo gulvet sååå vakkert etterpå!

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann.