mandag 28. februar 2011

Oppussingsprosjekt Bad - Del 18: Badet er ferdig! Se ETTER-bildene!

Endelig er badet ferdig!! :))) Kan jeg si selv at jeg ble veldig fornøyd med resultatet?... jo, det bare være lov, for jeg hadde jo ikke pusset opp badet hvis jeg ikke hadde hatt stor tro på resultatet, og jeg hadde sikkert heller ikke vist dere resultatet hvis jeg ikke selv hadde syntes det ble fint! ;)


Dette er hovedbadet i huset vårt. Badet ligger i 2. etasjen inntil mitt og min kjæres soverom og ungenes soverom. 


Oppussingsprosjektet startet ved at vi bestemte oss for at nå skulle vi fjerne alle gardin, persienner og liftgardiner i husets 2. etasje og erstatte dem med vindusskodder! Meeen... det gikk som det måtte gå: Det ene førte til det andre som førte til det tredje...! ;))


Badet har steinfliser på gulvet og 140 cm opp på veggen, og helt opp til taklistene i hjørnet hvor dusjkabinettet står. Både gulv- og veggfliser er marmorstein. Gulvflisene er marmor Arctic Green (70x30 cm) og Hermelin grå (30x30 cm) som er 2 cm tykke. Disse er lagt i et mønster. (Jeg og min kjære la flisene selv da vi bygde dette badet for ca. 10 år siden). Flisene er vi veldig fornøyd med, så de har vi ikke gjort noe med nå i dette oppussingsprosjektet. (For de som er interessert: Steinflisene kjøpte vi hos Ankerske Naturstein AS på Fauske i Nordland. De har har et enormt utvalg marmorsorter og flisestørrelser, -både norsk og italiensk marmor m. fl., og levererer til hele landet).


Veggene over flisene var tidligere beigefargede, disse har jeg nå malt i fargen lys antikk hvit. Man skulle kanskje ikke tro det ville gi særlig fageendring i rommet, men endringen ble helt formidabel! Tidligere syntes alt i rommet i være beige/sandfarget, mens nå etter at veggene er hvite, og taket og alt listverk har fått ny gnistrende hvit maling, ble rommet lyst, klart og herlig sommerlett!


Sittebenken som vi nå har laget av den hundre år gamle steinplaten som i sin tid var toppen av disken i oldefars butikk, ble helt herlig, og passet helt perfekt sammen men all de andre steinflatene på badet.Disse bildene ble, som du ser, tatt i dagslys, så ingen ekstra belysning var nødvendig da jeg tok bildene, men det er 2 store lamper i taket på dette badet med to 60 W lyspærer i hver av dem, og i tillegg 5 stk. vegglamper, så det er aldri mørkt her inne! ;)) Badet er på 16 m² og takhøyden i rommet er 2,80 m. 2 store vinduer med kveldsol gjør også sitt for å belyse badet! Var det én ting jeg virkelig ønsket meg da vi endelig fikk eget hus, så var det et stort bad med god takhøyde, volum og masse, masse dagslys! :))) Vi hadde bodd på mange bittesmå trange mørke hybler i studietiden og hadde lært absolutt alt om hvordan et bad ikke skulle være, hi, hi! ;)


Vi bodde det ikke bare trangt og mørkt i stuedietiden, men også klamt! Hver gang vi dusjet dugget speil, vegger, tak og gulv over av vanndamp, og det sverget vi på at vi aldri mer skulle oppleve etter av vi kjøpte oss eget hus! Vi valgte oss derfor et Porsgrund Showerama 90x90 dusjkabinett med kapell! Det vil si med tak, og det kan jeg ikke få anbefalt sterkt nok! Showerama eller ikke, skal du ha et dusjkabinett så velg et med tak! Nei det blir ikke kvelende damp inni det når du dusjer - hi, hi, tror jeg har fått det spørsmålet førti ganger snart - og det herligste med slike dusj-kabinett (med tak) er at du blir kvitt alle duggproblemer på badet!! -Vidunderlig! ;)


Vi har et stort, dypt, hjørnebadekar på badet. Det er ikke et boblebadekar, dyser kan ettermonteres, men dette karet skal tåle møkkete badeglade unger, og da fristet ikke bakteriesamlende dyser her... Massasjedyser støyer også litt, og sant å si så er det utrolig deilig for mor i huset å ligge her å bare lytte til stillheten etter en travel dag! ;)) (Dessuten: Trenger mor massasje får hun det i massasjebadet ute på terrassen ;))


Doble vasker var vi også fast bestemt på at vi skulle ha! Ikke mere slåssing om vasken om morgenen, hi, hi! :)) Å ha bare én vask er romantisk i 7 år, deretter er det mest bare slitsomt! :D Vaskene er nedfelt i en 2,2 m lang benk med steintopp. Benken har vi også laget selv. For meg var det viktig med god avstand mellom vaskene, og det var det ingen av dobbeltvask-benkene i badinnrednings-butikkene som hadde. Jeg ville også at toppen skulle ha samme steinsort som vegger og gulv. Sist, men ikke minst, syntes jeg det var viktig å slippe å ha skuffer/skap under vasken! Vi hadde hatt det hjemme da jeg var liten OG alle steder hvor vi hadde bodd på hybel/leid leilighet, og var skjønt enige om at det skulle vi ikke ha! Det har lett for å bli både vannsøl og vannskader på dører/skuffefronter nedenfor en vask, dermed ble løsningen å bygge servantbenken selv for at vi skulle få den nøyaktig slik vi ville ha den! ;)


Treverket på servantbenken har jeg nå malt lys antikkhvit. Jeg har gitt den en grå liten bord i fronten, -lik den jeg malte på skoddene.Speilene var tidligere antikk-gullfarget og har nå fått en slitt drivvedlignende farge med en rustikk finish. (Jeg gjorde omtrent det samme med disse speilrammene som jeg gjorde med det nye treverket som ble brukt til å bygge vitrineskapet vi bygde av gamle vinduer til spisestuen). Speilrammene er forresten ikke speilrammer i utgangspunktet. Vi fant nemlig ikke de speilene vi ville ha her på badet da vi skulle innrede det for ti år siden, så vi kjøpte derfor to innrammede bilder som hadde den rammen vi var ute etter. Vi tok bare ut bildene, fjernet glasset og så bestilte vi speil hos glassmesteren som vi satte inn i rammene. Fungerer helt utmerket! ;)


Her ser du hvor vi oppbevarer hånddukene våre, reserve tannkrem, såper m.m: I skapet som vi lagde.


Her til venstre ser du forresten hånddukene jeg fant, -de med riviera-steming som jeg ble så begeistret for! :))) "Bon Voyage à Côtes d´Azur" står det på dem! -Jeg kjøpte tre stykker! ;O)


Her ser du også at ting ikke er ferdige før de er ferdige her i huset!! :))) Speilet jeg malte turkis så litt "flatt" ut der det stod plutselig, så jeg tok litt limegrønn maling på en nesten tørr malekost og børstet lett over hele speilrammen, og nå synes jeg rammen ble heeelt supert ;))


Parfymene m.m., de av brukstingene som ikke bare er "nyttige" men også dekorative, har fått plass i glass-skapet ved siden av badekaret, -det Ikea-skapet vi bygde litt om husker du?


Dette grønne bildet med sommerfuglen på har fått teksten:
"Happiness is not something ready made. -It comes from your own actions!" (Dalai Lama). -En fin daglig påminnelse om at livet blir akkurat det man gjør det til, det hjelper lite å sitte å vente på hverdagslykken, man må lage den selv! ;))


Lysekronen med tekopper på ble så vakker over badekaret! Jeg gleder meg til å prøve den med telys i en kveld med det aller første! :))


Disse steinene er fra en av de mange vakre strendene i Menton ♥ Slike grå, og beige, runde steiner med klare hvite striper på er typiske for dette området av den franske rivieraen! Her skal jeg sitte i badekaret og se på steinene, og drømme om varme deilige sommerdager på den franske riviera mens det snør og/eller regner og uler som verst utenfor badvinduene mine! ;))


Vel, det var alt fra badprosjektet tror jeg! Jeg ønsket meg et lyst og lett bad med sommerhus/lysthus-følelse, og det synes jeg at jeg nå har fått! Det beige badet var litt tungt, monokromt, søvndyssende. Det "nye" ble lyst, friskt og energigivende, -et supert sted å starte dagen! :)) 

Ha en fin ny uke! :0)


Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Fikk du med de tidligere bloggeinnleggene om "Oppussingsprosjekt Bad"? Hvis ikke finner du dem her:

D
el 1: Et klassisk speil i "gull" og sort "vandalmalt" og totalforandret
Del 2: Skoddene montert
Del 3:
Mens vi ser på at malingen tørker...
Del 4: Helomvending, fant den perfekte tekstil og jammen fant jeg tekoppene jeg trenger til badprosjektet også

Del 5: Skoddene er ferdigmalte
Del 6:
Lysekrone i messing totalforandret med sjokkblå maling og gamle tekopper fra brukthandelen
Del 7: Bruk en vakker tekstil som bakvegg på en reol/hylle
Del 8: Helt utrolig hva maling kan gjøre!

Del 9: Nye bokser til oppbevaring av badets "Må-ha"
Del 10: En skisse av benken vi nå skal lage!
Del 11: I dag har vi bygd en 2,5 m lang benk til badet! Enkel å bygge, -se hvordan!
Del 12: Benken er ferdigmalt! Den ble ikke grå likevel... :))
Del 13: Nymalt Buddha
Del 14: Den hundre år gamle steinplaten er på plass!
Del 15: Redesign et Ikea-møbel! Se hvordan et masseprodusert glass-skap enkelt kan forvandles til noe unikt og spennende
Del 16: Nye puter, et eldgammelt vaskevannsfat og masse vakkert dagslys!
Del 17: Gledelig skilt!
10 kommentarer:

Inga sa...

Et nydelig og personlig bad! Takk for titten og inspirasjonen til å gjøre ting på sin egen måte :-)

Manne's hverdag sa...

WOOOOOOOOOOOOOOOW!!! KJEMPELEKKERT!!!

Ha en flott mandag!!!

Hilsen
Marianne

Anonym sa...

Å herlighet sååå lekkert. Elsker den turkisfargen. Badet mitt ble plutselig
"tamt" i forhold hehe.
Ha en lekker dag.
Klem fra Mette.

toves sammensurium sa...

Så lekkert det ble!Og forfriskende...hadde nok ikke kommet meg ut av badet ditt om jeg først hadde sluppet inn *lol*
Kos dere masse i dette lille "paradiset" :))))
toveklem:)
Ps.Dere er superflinke!!!!

mona.z sa...

Gratulerer med "drømmebad" Har vært kjekt å følge prosessen. Jeg er veeeeldig misunnelig, klem fra Mona

Ann sa...

Hei, og tuuusen takk for SÅÅ koselige tilbakemeldinger! :)) Lett, frisk, sommerlig lysthus-stemning blir aldri feil tror jeg! ;) -Er like herlig vinter som sommer! Jeg satt der på benken i morges og så meg rundt, og tenkte på at lys og sommerlig lysthus-stemning faktisk er MINST like ønskelig inne om vinteren som om sommeren. Lange, mørke vintere gjør at vi virkelig trenger det ekstra lyst og sommerlig, trenger farger, rundt oss i hjemmene våre tror jeg! :))

Ha en fortsatt fin uke!

Klem, Ann.

Home sweet home sa...

Gratulerer med nytt flott bad.
Et "drømmebad" er det. Badet er jo så gjennomført i stil og farger, bra jobba.Dere er gode.
Du har en veldig flott blogg med mye spennende å se og lese om.
Ønsker deg en fin fin dag og kos deg på "drømmebadet"

Elin sa...

Hei Ann !
Tusen takk for gode tips og kommentarene inne hos meg !
Har svart på hvordan jeg vasker den lyse, lekre-saken inne hos meg, siden det var flere som lurte på det samme.

Hjertelig tillykke med et nytt vellykket prosjekt ! Må si jeg var litt skeptisk til fargevalget da du startet, men det ble skikkelig stilig ! Nok en gang er jeg imponert over kreativiteten og oppfinnsomheten deres !
Håper du får kost deg masse her og løst opp i stive muskler og ledd.
Jeg har faktisk gått glipp av innlegget du linket til , så jeg var ikke klar over dine reumatiske plager....er derfor mer enn imponert over hva du likevel får til !
God ((klem)) fra meg
P.S. skal sende deg en mail om jeg finner en adr.

Ingunn sa...

Å herlighet så flott. Elsker den turkisfargen. Badet mitt ble plutselig
"tamt" i forhold sier jeg og. Du får det alltid så bra.

Klem ingunn

Ann sa...

Tusen takk for alle de utrolig hyggelige tilbakemeldingene! :))

Noen små endringer ble dog gjort i ettertid: Lysekronen ble tatt ned igjen, den hang bare i veien! ;) :D
Men badet er fargesprekt så det holder likevel! :)

Ha en fin vår alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.