torsdag 24. februar 2011

Små tavler med store ord...

Denne lille tavlen henger nå over hjørnet på et av badspeilene våre. Jeg er nå omsider ferdig med malearbeidet på badet og har begynt å få på plass en del nips der inne. Små rammer med viktige sitater, litt hverdagsfilosofi, har jeg som dere vet også flere steder i huset. Jeg synes de er både koselige og vakre, og de minner oss på viktige ting som ikke kan gjentas for ofte, ting som er så alt for lett å glemme i hverdagen når livet til tider synes kronglete og vanskelig.

Vi har vel alle våre kamper fra tid til annen, har vi ikke? Enten det handler om sykdom, problemer i forhold, problemer på jobben, enten du har mistet en av dine kjære, eller bare holder på å drukne i arbeid, i regninger eller i skittentøy. De aller, aller fleste mennesker har vel et eller annet de sliter med hele livet, eller i perioder av livet, og da kan små tavler med store ord være det lille som skal til for å få en litt bedre start på dagen.

Som nevnt på bloggen tidligere har jeg fått konstatert at senebetennelsene jeg har vært plaget av i noen år nå og som stadig har blitt verre og flere, faktisk aldri vil bli bra igjen. Jeg er plutselig selv en av disse "revmatikerne" som jeg tidligere kunne lese om i aviser, høre om på nyhetene... med det følger daglig hodepine som varer i 4 -8 timer i døgnet, i dårlige perioder kan den vare i 4 døgn i strekk, kronisk migrene som følge av vedvarende tensjonshodepine kaller de det, og det er sant å si helt til å bli gal av! Da kan det til tider være lett å miste "gangsynet", så jeg tenkte dette sitetet var en fin ting å starte dagen med fremover! :)) Sitatet er av Agnes Gonxhe Bojaxhiu, kanskje bedre kjent som "Mor Teresa". Dette er så viktig, så viktig å aldri glemme, uansett hvor kronglete og vanskelig ting synes å være når du våkner om morgenen, -fritt oversatt fra engelsk høres sitatet slik ut:

"Livet er en gave, gjør mest mulig ut av det.
Livet er en mulighet, utnytt den.
Livet er vakkert, beundre det!
Livet er en drøm, realisér den.
Livet er en utfordring, møt den.
Livet er en plikt, fullfør det.
Livet er et spill, spill det.
Livet er skjørt, hold fast i det.
Livet er et løfte, oppfyll det.
Livet er sorg, takle det.
Livet er en kamp, akseptér det.
Livet er en tragedie, stå imot.
Livet er et eventyr, våg det.
Livet er flaks, skap den.
Livet er verdifullt, ikke ødelegg det.
Livet er liv, kjemp for det!"

(Agnes Gonxhe Bojaxhiu ("Mor Teresa")

Dette sitatet minner meg på om at jeg ikke er alene om ha utfordringer i livet, det er bare å ta seg selv i nakken og stå på! Ja det gjør vondt over absolutt hele kroppen de aller fleste morgener, smertene er nesten ikke til å holde ut når jeg skal gå ned trappen, og ja det gjør vondt å trene, men jeg kan jo heller ikke bare sette meg ned å gjøre ingenting, da vil jeg fort bli verre, ikke bedre! Ja jeg blir helseløs av mine små prosjekter, men jeg elsker jo å holde på med slike ting, og igjen: Jeg blir jo aldri bra igjen, dette er noe jeg skal lære å leve med, og jeg vil ikke lære å leve uten alle mine små prosjekter! Sliter jeg meg ut og pådrar meg atter nye senebetennelser, så ja vel, -da får jeg bare ta en hvileperiode etterpå. Jeg blir jo ikke permanent invalid, bare midlertidig, hi, hi, -ja jeg ler jeg, for litt galgenhumor er man nødt til å ha når det verker i Overalt´n. Jeg kan ikke bare sette meg ned i sofaen å vente heller? Vente på hva?! Jeg vil jo ikke bli frisk av å sette meg ned å vente, så vente på hva?... Nei jeg må gjøre ting jeg liker å holde på med! Kroppen må bare verke, litt gøy hver dag er viktig, -noen liker å gå på jakt, andre liker å strikke, noen liker å stå på ski, enkelte liker å spille spill på Facebook, andre elsker å lese, noen liker å sy, noen spiller fotball, andre samler på frimerker og gamle postkort, men gøy for meg er relatert til interiør, hus, hage, uterom og oppussing! Det har det alltid vært, og det kommer det alltid til å være! (Ja i tillegg til å reise til Frankrike/Italia og fiske etter laks/ørret i norske fjorder!! ;)

Kroppen min tåler ikke alt den tålte før, jeg innser det, men litt forlanger jeg at den klarer! Hodet vil myyye mer enn det kroppen min henger med på, det straffer seg av og til, så her sitter jeg i sofaen og forsøker å bli kvitt en nesten uutholdelig "plantarfasciitt". Jeg gomler betennelsesdempende medisiner og prøver å gjøre noe "fornuftig" som ikke innebærer for mye gåing denne uken...
Dermed ble det bl. a. et nytt tavleskilt på badet! :D Tavleskiltet har jeg rett og slett bare skrevet for hånd på en enkel tavle som jeg har hengt i en hyssing over hjørnet på badspeilet. Her blir det noe av det første jeg ser hver morgen! ;)

Ha en fortsatt fin kveld, i morgen er det endelig helg!! :) Det blir null sykdomsprat, men mange nye badbilder, bilder av de nye vindusskoddene min kjære har laget til barnerommene, og kanskje også bilder av et nytt bord i stuen som jeg har planer om å male i morgen! ;) -Det kan jeg nemlig sitte på kne å male med hælene vendt opp mot taket! :D

Klem,
Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


6 kommentarer:

Bettum Villa sa...

Hei og hå.
Så stilig skilt.. og ikke minst viktige ord! Et bad er et perfekt sted for å sitte ned å tenke over slikt ;). Ønsker deg alt godt fremover, og så må du ikke slite deg heeelt ut heller da ;).
Klem Madelén

Ludmilla Zinzano sa...

heia:-) Jeg synes du er tøff og tapper, med heeelt riktig innstilling! rett og slett et eksempel til etterfølgelse! Klem fra vivianne

Gry sa...

Hei kjære Ann <3 Det er viktig å fokusere på det som er bra i livet, og spesielt når man sliter og dagene er tunge! Det er godt å lese hvordan du takler din hverdag, jeg kjenner meg litt igjen.. Jeg sliter også litt med formen og har gjort det en stund. Da gjør det godt å pusle med slike små prosjekter som gir stor glede! Viktig å fokusere på det som faktisk er bra i livet og tvinge seg til enkelte ting. Du er en stor inspirator og du gjør det SÅ lekkert!! Skiltet er helt nydelig og ordene sanne <3 Interiørgleden gjør dagene lettere og det kan være alt fra de små ting som et tent lys eller en vakker blomst til de større prosjektene. Badet er kjempelekkert!!

Ønsker deg en fin helg, kos deg og nyt dagene selv om de kan være strie <3 Varm klem fra Gry

Ann sa...

Hei, og takk for både det ene og det andre! ♥ Det å være kronisk syk er selvfølgelig en dagelig kamp, men det er så viktig å innse at sånn er det, ja vel, og så gjøre det beste ut av det. Så viktig å ikke la sykdommen styre hele hverdagen, selv om den prøver hardt av og til! ;) Håper du ikke har fått noe varig, og at du blir bra igjen Gry! ♥ Jeg har foressten fått nye blomster i hus i dag! :))) Tulipaner og mangemange påskeliljer! -Nå skal jeg pynte litt ekstra i stuen! ;))

Ha en fin helg alle tre! :0)

Stor klem, Ann.

Olaug Brit sa...

Først av alt: fantastisk fin blogg du har! Men det jeg ville skrive om nå var plantar plagene dine. Jeg hadde det samme selv, kunne ikke gå tur på over et halvt år. Utrolig vondt å trø ned på gulvet om morgenen. Så gikk jeg til ortopedisk senter. Der ble jeg undersøkt, det ble laget en innleggssåle til meg. Og etter en del måneder, ble jeg helt bra. Nå bruker jeg sålene så mye jeg kan, men varierer litt. Ikke lett å ha dem i sandaler f. Eks.
Hilsen Olaug Brit. Jeg følger deg på Facebook hvis det er noe du vil spør om. (er sykepleier)

Ann sa...

Hei, hei! :)) Takk for godt råd! Men jeg har en innleggssåle jeg også, men problemet vil ikke gi slipp likevel. Utrolig hvor plaget man kan bli med bare en slik "punktbetennelse" under en fot!!! Nå har jeg mange kranglete ledd, men dette nye problemet blir jeg sååå frustrert av! Som du sier så kan man jo ikke gå tur! Vanskelig nok å få gjort litt husarbeid! Jeg sykler (inne), men det hadde vært fint å kunne gå turer i vårsola fremover... sukk... håper medisinene virker snart! Men tusen takk for omtanken! ♥

Klem, Ann.