onsdag 23. februar 2011

Huile D´Olive et Fête du Citron!

Jeg drømmer om eget sommerhus på den franske riviera, ja dere som er innom bloggen regelmessig vet jo at det gjør nå jeg forsåvidt bestandig, hi, hi, men nå om dagen kribler det litt ekstra. Jeg fikk bilder på mail fra venner som er der nede nå, og jeg ble bare pittepittelittegranne misunnelig!... :S Her holder vi på å fryse ihjel, mens de har 10-15 varmegrader på denne årstiden, og det er allerede nå i februer/mars flott å være ute der i bare en t-skjorten i solen! SUKK!!! Sukk, den som kunne ha tilbrakt vinterferien der!

Men det var likevel ikke solen og vårvarmen som fristet aller mest, men
Fête du Citron! Den store sitronfestivalen som er kjent over hele verden arrangeres i Menton hvert år i februar og pågår i 3 uker, i 2011 i perioden fra 18. februar til 9. mars. 300 profesjonelle og frivillige dekorerer byen med 145 tonn sitrusfrukt! Det er jo der jeg og ungene skulle ha vært i vinterferien, -det hadde nok vært en opplevelse for livet for både liten og stor! ;))

H
agebyen, blomsterbyen og sitronbyen Menton kom litt nærmere i dag, da jeg hentet frem keramikk som jeg kjøpte der noen år tilbake. Gult er ikke blant mine favoritt-farger, men jeg blir varm om hjertet når jeg ser disse, fordi dette er tradisjonell keramikk fra nettopp Menton! Ser du sitronene som er malt på? Sitroner, oliven og lavendel! Sukk, -dette vekker fine sommerminner! Det er godt å drømme litt om sommer, sommerdufter, sommersmaker og sommerfarger nå som det er iiiskaldt ute! Jeg trenger det i hvertfall! ;)) Jeg synes disse gule keramikk-skålene og krukken med helletut for olivenolje passer så fint på kjøkkenet nå om våren fram mot påske og i påsken, men resten av året står disse tingene stort sett i et av vitrineskapene i stuen og samler støv...


Men det går sakte men sikkert mot vår her hjemme også nå! Solen flommet inn kjøkkenvinduet i formiddag og jeg holdt på å besvime!! Milde himmel så skittent det kjøkkenet plutselig så ut! Jeg måtte bare brette opp ermene og løpe å hente vaskevann og skureklut med en eneste gang for det var ikke til å holde ut! :D Nå ble det så rent og pent at, og sannelig er hverdagslykken å finne på de merkeligste steder! Jeg fant den igjen da jeg så speilbildet av skiltet, som henger over ovnen, i den keramiske koketoppen jeg, hi, hi! ;))En slik en til å legge sleiver på mens du lager mat er veldig vanlige å se på kjøkken i Italia og Frankrike, men ikke her hjemme. Etter å ha hatt de i huset i åresvis er jeg nå blitt helt avhengige av disse lange, smale, rektangulære sleiv-fatene i keramikk. Vi har tre forskjellige, og de er daglig i bruk. Ikke samtidig, men jeg varierer nips og tilbehørsfarger på kjøkkenet - og i resten av huset - litt avhengig av årstid. Dekorative er de også disse fatene, og de gir unektelig litt ekstra middelhavsfølelse til kjøkkenet, -heller ikke å forakte! ;)

I olivenolje-"kannen" har vi ikke den beste olivenoljen som gjerne settes på bordet til å ha over salater m.m., men derimot en "hverdagsolivenolje"! De beste olivenoljene (kostbare!) selges gjerne på de lekreste glassflasker med de mest idylliske etiketter, så de kan fint settes på bordet i et selskap akkurat som de er. Det er bare å putte en helletut ned i flaskehalsen på en slik en, så er den "bordklarert"! ;)) Hverdagsolivenoljene derimot!... Sukk, -de selges gjerne på trasige plastflasker med fargerike korker på og jamrende etiketter, de vil jeg ikke ha på kjøkkenbenken! Derfor er det hverdagsoljene jeg heller over i keramikk-"krukken". Har vi et godt norsk ord på slike olivenkrukker da?! Olivenolje-dispenser?! Ikke mye Middalhavsromantikk i det ordet! :S...

Nå skal jeg lage hvitløk- og chilimarinerte scampi med appelsin, ruccola og fetaost! Litt vin til blir det kanskje også, og kanskje en tur i spaet! Vi får kose oss så best vi bare kan til tross for snø, is og kulde, så kommer våren mye fortere! ;)

Ha en fin kveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Ingen kommentarer: