fredag 25. februar 2011

Nytt koksgrått bord i stuen og skulptur i herlige etniske farger!

I dag har jeg malt dette bordet som tidligere stod på badet vårt. Da den nye benken kom inn på badet vårt var det verken behov eller plass for dette bordet på badet lenger, så jeg bestemte meg for å male det for å ha det i stuen. Tidligere stod det et lite glasskap her, men dette har jeg nå plassert oppå et lite bord ved siden av peisen i spisestuen. Bilder kommer, bilder kommer! ;)

De fleste møbler i stuen vår er hvite, også sofaene, så jeg følte at det siste stuen vår trengte var flere hvite møbler. For mye hvitt blir lett identitetsløst, karaktérløst, så jeg bestemte meg derfor for å male bordet koksgrått! Bordet er eldgammelt, men har vært malt utallige ganger før, både av meg og tidligere generasjoner, så jeg malte det med god samvittighet! ;)

På bordet har jeg plassert en skulptur i heltre som er kledt med noen helskjønne etniske tekstiler! (Dette er én av de tre tingene jeg kjøpte i ferien). Kroppen på fuglen ser nesten ut som et ansikt i profil, men når du ser skulpturen fra litt avstand ser du at det er en langbent fugl (kanskje en Flamingo?) med hodet vendt nedover! Jeg falt pladask for figurens design, men ikke minst fargene!! Nydelige etniske farger!

Et gammelt skriveskrin og en gammel lerretkoffert har fått plass under bordet. En eldgammel merkelapp med oldefars navn på lå inni kofferten da jeg åpnet den, sammen med en stor bunke mer enn hundre år gamle brev. Om oldefar kjøpte kofferten ny eller om han selv arvet den av noen vet jeg imidlertid ikke. Treskrinet har vært i familien vår i generasjoner. Inni har det blekkmerker og merker etter mørkerød forseglingsvoks som ble brukt på brev og avtaler i gamle dager. Linhjertet kjøpte jeg i Frankrike i sommer.

Etniske farger ble riktig flotte sammen med alt det hvithvite i stuen vår: "Nesten-hvite" vegger, hvitt tak, gulvfliser av hvit Carrara-mormor, hvitt listverk, og mange "hvite" møbler malt i fargen lys antikkhvit.

I morgen håper jeg at vi blir 100% ferdig med badet! Bilder kommer i løpet av helgen! ;) Ha en fortsatt fin fredagskveld! :)

Klem,
Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Jeg så på noen bilder fra hagen din osv, og da så jeg den hengende hagebenken din.
Jeg lurte på om den er rett ved vannet, sånn at den har ryggen mot vannet liksom?
Bare lurte siden det så sånn ut :)

Ann sa...

Hei, hei! :)

Nei, det er nok bare grunnmuren på huset du ser i bakgrunnen.

Ha en fin lørdag! :)

Klem, Ann.