onsdag 15. desember 2010

En stor, enkel og lekker lyskrans av stål, sink og hyssing, med levende lys, høyt under taket!

I går viste jeg dere noen bilder fra dette hjørnet av stuen, i dag vil jeg gjerne vise dere en av mine favoritt-ting i denne delen av stuen: En stor, enkel og lekker lyskrans av stål, sink og hyssing, med levende lys, som henger høyt under taket! Den er spinkel, spe, men så lekker, så lekker der den henger mot det hvite taket!

Jeg har laget den selv, så kanskje kan dette være en idé som flere kan ha glede av?

Metallringen av stål med en diameter på 60 cm har jeg hentet fra en gammel ødelagt lampeskjerm som har tilhørt en stor stålampe/gulvlampe.

Da jeg fjernet stoffet, tekstilen, i lampeskjermen, stod jeg igjen med to slike spinkle ringer av stål, en stor og en liten. Metallringen er delvis blank, delvis rustet, noe som gir det hele et herlig rustikt preg!


Her er lyskransen sett nedenfra :)) Takhøyden i vår stue er 3,2 meter, og slik jeg har hengt denne opp kan vi derfor stå og gå under lyskransen uten at den er i veien. Har du ikke nok takhøyde i din stue så gjør det ingen verdens ting! Denne lyskransen vil bli lite lekker også hengende over en skjenk eller et spisebord!

Fire grove brunbeige naturhyssinger er knytt fast i stålringen (se bildet). De fire hyssingene samles til én løkke ved kroken i taket. Dette holder kransen oppe.Hvis du ser på bilde nr. 2 i dette blogginnlegget, så ser du lysholderne i detalj. De er for slike korte tynne stearinlys, du vet? Slike lys selges sikkert mange steder, -disse fant jeg på Plantasjen. Lysholderne selges blant annet på Panduro! De henger bare over stålstrengen løst! (De har en liten loddkule i enden). Jeg var redd dette ville bli vinglete, men det er det utrolig nok ikke, -jeg prøvde å dytte litt skikkelig til kransen, men lysholderne beholdt balansen sin de! ;))

Men NB, NB! Sørg for all del for at du ikke setter lysholderne under hyssingene som holder lyskransen oppe, for da ender det med katastofe!

De vakre sink-hjertene i to forskjellige størrelser fant jeg på Home&Cottage! (Det er av samme type som de jeg pyntet amaryllisen i gullfiskbollen med). Også hjertene er knytt fast til stålringen med hyssing.Flere bilder fra denne kroken av stuen vår ser du HER.

Mere juleinspirasjon m.m. finner du i menylinjen under logoen/headeren her på Glassveranda!

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

7 kommentarer:

Lene sa...

Den var bare super fin, så kreativ du er.

Unknown sa...

Vill bara sända dig en varm vinterkram!!!!/ Petra E

Anita fra hjerterommet sa...

Virkelig vakker:) Kreativ og flink du:))

Ha en flott dag:)

Lisbeth sa...

Flot og enkel krans og smart fundet på...:-o)
Men sitter de nu godt nok fast de lysholdere?
Jeg ville være redd for at de skulle miste "balancen"...:-o)

Kem fra Lisbeth

Fossestua sa...

Utrolig vakker lyskrans Ann :)
Takk for tipset :)
Klem fra Lise

Nanna sa...

Så fin den är! Imponerad av ditt arbete!

Maliva`s verden sa...

Du jeg lurer på en ting...når kommer du ut med bok om alle dine kreative idèer. Den kommer garantert til å bli en suksess!!!
Heldig er vi som har oppdaget bloggen din ihvertfall. Takk for alt du deler og fortsatt god helg til deg fra Maliva