lørdag 18. desember 2010

En julekrans i vårt nå julepyntede lysthus!

Kjenner du igjen kvistkransen som hang på ytterdøren vår i høst? Den ble i november erstattet med en konglekrans, og kvistkransen henger nå fra taket i vårt julepyntede lysthus!

Kransen har jeg hengt fra taket i lysthuset, med hyssing, på samme måte som metallkransen og ungenes adventskalendere.

Tynne nylontråder (tynt fiskesnøre) er så knytt fast i kransen. I disse har har jeg hengt noen julefigurer i klart glass (noen i glass, andre i akrylglass): Stjerner, et juletre, forskjellige engler, reinsdyr m.m. Et lite hvitt hjerte av tre med teksten "God Jul!" på henger også der, en klase små bjeller av metall og sist, men ikke minst, mange små herlige pepperkakeformer av metall og en liten eggevisp! :)

Juletingene av glitrende glass og skinnende blankt metall blinker så vakkert der de henger i lyset fra adventstjernen som henger i et vindu like ved, -jeg synes det ble en vakker, spennende og passe julete uro! For dette er helt klart en uro, -figurene er i svak bevegelse stort sett hele tiden så lenge det er mennesker i rommet. Det klinger også så spinkelt og vakkert når glassfigurene støter forsiktig borti hverandre.

Jeg har valgt å julepynte lysthuset heller enn å vinterstenge det slik mange lysthuseiere gjør før vinteren kommer. Lysthuset vårt er vinterisolert, det har isolasjon i gulv og vegger som gjør at det holder godt på varmen, så vi trenger derfor ikke å vinterstenge hagestuen vår.

Lysthuset er visst nok ikke så mye i bruk om vinteren, men i julen blir den i hvertfall i bruk, og på nyttårsaften. Vi har også hatt en jentekveld der, julebord og en del andre koselige førjuls-stunder, ellers har vi vært lite der ute. H
agestuen er derfor ikke oppvarmet hele vinterhalvåret, men når vi setter en liten varmovn ut i lysthuset er det varmt der ute på et øyeblikk. Et hvitt langhåret loddent deilig gulvteppe dekker i tillegg gulvet nå, og hagestuen har blitt et lunt og koselig sted også på vinterstid! Det er ikke slik at vi trenger ullundertøy på for å være der ute, det holder med vanlige inneklær, dersom noen har lurt på det ;)

Lysthuset er nå julepyntet, men ikke med nisser og den slags veldig julete og ofte fargesterke ting, men med mer diskrete naturfarger og glass: Kvister, englevinger av hvite fjær, kanelstenger, kongler, levende lys, kanelduft-røkelse etc. Det harmonerer bedre med den rolige og lyse, lette stemingen, atmosfæren, i lysthuset for øvrig.
Flere glimt fra det nå julepyntede lysthuset kommer etterhvert! I mellomtiden er det bare å lete frem kakeformene dine og henge dem opp under julekransen din, hi, hi! ;)) Jeg ble i hvertfall ganske så fornøyd med min der den henger skinner, glitrer og klinger i lyset fra adventsstjernen i vinduet!

Mere juleinspirasjon m.m. finner du i menylinjen under logoen/headeren her på Glassveranda!

Ha en fortsatt fin lørdagskveld! Tenk at i kveld er det bare fem dager igjen til lille julaften! Iiiii, som jeg gleder meg! :))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

NB! Veldig, veldig, veldig koselig å se at antallet medlemmer på Glassveranda sin Facebook-side stadig øker! Hjertelig velkommen til alle nye medlemmer!! -Og tuuusen hjertelig takk til alle dem som har delt Glassveranda med flere på Facebook ved å sende invitasjon til siden til sine venner!!! Det setter jeg stooor pris på! ♥♥♥ Håper selvfølgelig på at dere som pleier å være innom her og som enda ikke er med på Glassveranda sin Facobook-side, melder dere inn, og at dere som er med der fortsetter å invitere andre! ♥ Du finner siden her:

1 kommentar:

ANETTESHUS.COM sa...

Så VAKKERT! Du er så flink!

Ha en fortsatt fin adventshelg!

KLEM KLEM
Anette:)