søndag 19. desember 2010

Den blå timen, masse hvit glitrende puddersnø og julestemning i hagen vår!

Den blå timen... timen før mørket faller på..., -visst er det vakkert? I fjor kom ikke snøen før like før jul og vi fikk bare bittelitt, i år derimot! :D Det bare snør og snør og ingen er gladere for det enn jeg! Skal det først være kaldt og vinter ute må det like gjerne være skikkelig vinter! Julekortvinter, du vet? Med skinnende hvit puddersnø, levende lys i lykter og så kaldt at det knaker under skoene når vi er ute og går!

Det er sååå vakkert ute nå med all den snøen som har kommet den siste tiden, lyst og fint om dagen og alle julelysene som vi nå har hengt opp i trær og busker på tomten reflekteres av den hvite snøen straks mørket faller på. Det må bare fortsette å snø, og så krysser jeg heller fingrene for at det slutter å snø i februar og at vi får en mild og tidlig vår. Julen den skal helst være hvit, skikkelig hvit! :))

Bildet av lysthuset vårt illustrerer snødybden på plenen vår ganske godt! Her har min kjære frest en sti fra gårdsplassen bortover til lysthuset, og som du ser er det neppe noen som helst fare for at vi ikke skal få hvit jul i år! ;)

Noen bilder av julekransen som henger ved siden av lysthusdøren. Som dere sikkert for lengst har oppdaget er jeg veldig glad i kranser, og ved juletiden henger de over alt hjemme hos oss.

På hver side av stien som fører til lysthuset har vi satt noen pålefakler i snøen! Disse bidrar noe veldig til julekortstemningen når det har blitt mørkt ute, og det er oljelamper som du har i åresvis! Enkle å etterfylle lampeolje på og de brenner hele kvelden og natten når de først er tent. De tåler ganske mye vind uten at de blåses ut! Disse setter vi ut om høsten før snøen kommer slik at de fryser fast i jorden/plenen. Dermed står de skikkelig stødig ved siden av stien hele vinteren! Jeg vil anbefale slike utendørs oljelamper på det varmeste! De er så vakre, så vakre der de står og kaster lys i den glitrende snøen!

Husker du lysthustrammen som vi bygde nå i sommer? (HER) Den er nesten druknet i snø på begge sider nå! (bildet ovenfor). To store krukker med Lawson-sypresser i står på hver side av inngangen, men de er nå pakket inn i naturstrie for å verne dem mot snø, kulde og uttørkende vårsol når den tid kommer.

Dette juletreet står på vest-terrassen vår. Oppå spisebordet på terrassen. (HER noen sommerbilder fra området!) Dette er nå mitt nye blikkfang når jeg sitter i spaet ute på terrassen, hi, hi! ;) Jeg har mange flere lyssatte trær rundt spaet må vite, du kan se flere vinterbilder fra vest-terrassen HER.

Husker du hengebenken under epletreet fra i sommer? Den jeg lagde av en gammel hjørnesofa? Her er den uten puter midt i all snøen! Det snør ikke på den fordi terrassen fungerer som tak, og det hender vi setter oss ned på den og bare beundrer det lyssatte epletreet. Epletreet er vakkert om vinteren også, ikke sant? ;)

Her ser du et bilde av grillpaviljongen vår i vinterlandskapet! Den lyssatte syrinen er fylt med en gjeng lys levende dompap tidligere på dagen. Her koser de seg skikkelig! :)) Samme bilde før snøen kom ser du HER. Og HER ser du flere bilder av grillpaviljongen i vinterlandskap.
Flere vinterbilder fra hagen vår HER. Juleidéer til blant annet hagen finner du i menylinjen under logoen/headeren her på Glassveranda!

Ha en fortsatt fin søndagskveld! I kveld er det bare fire dager igjen til lille julaften! :))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

NB! Veldig, veldig, veldig koselig å se at antallet medlemmer på Glassveranda sin Facebook-side stadig øker! Hjertelig velkommen til alle nye medlemmer!! -Og tuuusen hjertelig takk til alle dem som har delt Glassveranda med flere på Facebook ved å sende invitasjon til siden til sine venner!!! Det setter jeg stooor pris på! ♥♥♥ Håper selvfølgelig på at dere som pleier å være innom her og som enda ikke er med på Glassveranda sin Facobook-side, melder dere inn, og at dere som er med der fortsetter å invitere andre! ♥ Du finner siden her:

4 kommentarer:

Hulda sa...

Så fint lysthus dere har! Det står jo der som et smykke i vinterdagen. :)

Kjolesnekkern sa...

Nydelig lysthus også om vinteren, masse inspirasjon, takk!! Mvh Marianne

Linecas have sa...

Alldeles nydelig! Slik stemning er magisk.
Setter slik pris på bloggen din.Den er en stor inspirasjon for meg.:)
Ønsker deg en riktig fin Mandag.:)
Line-Cathrin
Pst Give away inne hos meg, med premier jeg tror du vil like. :)

Turid sa...

Som jeg har sagt tidligere; du har virkelig den flotteste interiørbloggen, altså :-) Den er så innholdsrik og vakker! Åsså synes jeg det er fantastisk å få se bilder fra hjemmet ditt og omgivelsene rundt huset. Du har utrolig god smak. Jeg får litt sånn eventyrfølelse. Masse lykke til videre og fortsatt God Jul! :-)