tirsdag 14. desember 2010

Nytt liv til interiøret med gammel gyngehest og malepalett

Dette er et hjørne av dagligstuen vår som jeg tror jeg bare så vidt har vist litt fra på bloggen tdligere.

Jeg gjorde i sommer noen "drastiske" endringer her i kroken - husker du løvkurven som ble lampeskjerm? - endringer som røffet opp stuen vår... men alt for mye! Den ble liksom ikke helt oss lengre, -du vet den følelsen man av og til får, kanskje ikke minst hvis man prøver å kle på seg klær i en helt annerledes stil enn det man er vant til å gå i? Slik føltes dette hjørnet av stuen. Det var ikke "oss" lengre, det så helt fremmed ut, og jeg har nå endret det delvis tilbake til slik det var i utgangspunktet, delvis spedt på med litt "nytt"! :)

Naturstrien er fjernet, og den lyse lampefoten er igjen synlig, og nå ser jeg at jeg virkelig har savnet det lyse, lette! Striestilen ble for røff for stuen vår, men jeg elsker den på hagebenkputene! Løvkurven stjal alt for mye lys etterhvert som dagene ble kortere, og lampen har nå fått en lys og lekker lampeskjerm. Løvkurvskjemen ble knalltøff den, men var slettes ikke praktisk. Man lærer så lenge man lever! ;)

Trærne i stuen vår ser litt stusselige ut på denne tiden av året fordi de har mistet de fleste av bladene sine. Det er nesten som om de kan se at trærne utenfor vinduet tar høst, og dermed gjør de det samme! ;) I februar/mars er de frodig grønne med flotte trekroner igjen. Jeg gleder meg til det!

Jeg har hentet inn enda et vindu fra mitt bortimot utømmelige lager med gamle vinduer, og dette er av samme type som de vi bygde vitrineskapet i spisestuen av.

Malepaletten som henger fra vindusrammen er den jeg bruker når jeg en sjelden gang maler bilder, -blir ikke så ofte lenger. Den har ligget i en skuff i stuen, men så fant jeg ut at den egentlig ser litt spennende ut, og har nå inkludert den i interiøret! :)) Ganske flott der den henger sammen med den gamle vinduet, ikke sant?

Gyngehesten er gammel, vi er ikke helt sikre på hvor gammel den er. Mest sannsynlig har min bestefar laget den, i hvertfall var den mammas da hun var liten, men det er en mulighet for at også han brukte denne da han var liten. Den gamle gyngehesten av heltre har en helskjønn slitt patina, og har nå fått plass oppå skjenken i dette hjørnet av stuen vår. Gyngehesten har mistet halen sin, men ellers er den intakt. Fargene på hesten er de samme som er brukt i Rittun-litografiet som henger på veggen like ved, så gyngehesten var som "skreddersydd" til dette hjørnet av stuen! ;)

Oppå gyngehesten har jeg satt julestjernen som jeg plantet i en isbøtte/vinkjøler av aluminium. Hvordan du lager en skjermvegg av hengsede lerreter ser du HER.

Ha en fin kveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

2 kommentarer:

Lisbeth sa...

Smukt, lyst og dejlig gyngehest..:)
Ja man må jo prøve sig frem, men jeg vender også tilbage til det lyse;-)

Hej fra Lisbeth

Cindy sa...

Happy holidays to all your blog readers!