onsdag 24. november 2010

Ting på min "Førjuls-må-ha-liste"!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 13 nydelige bildene som du ser her i dette blogginnlegget tilhører den britiske nettbutikken Cox & Cox! (All 13 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected British company and mail order website Cox & Cox).

Jeg har vist dere et tilsvarende julekaketre her på bloggen i fjor, og et lignende pepperkake-juletre her på Glassveranda i år, men jeg har ikke vist dere hvor dere kan finne kakeformer som gjør det fortryllende enkelt å bare et slikt julekake-juletre! ;)) Vel, sant å si har jeg lenge vært på utkikk etter slike former selv, men jeg har først nå funnet ut hvor de selges! Denne nettbutikken sender også varer til Norge, og Cox & Cox har veldig mye annet spennende å by på i tillegg til disse stjerneformene, må vite! For eksempel dette tapebåndet til å dekorere gaver med! Jeg rett og slett bare elsker det!! Men sukk mitt hjerte det var midlertidig utsolgt, så hvis noen kan fortelle meg hvor jeg kan få tak i en tilsvarende taperull her hjemme i Norge så blir jeg kjempeglad!


Fiona Cox og Lizzie Thornton-Allan lanserte Cox & Cox Mailorder in 2001. Fionas bakgrunn var stylist (lifestyle-fotografering) og hun var også co-vert for DIY programmet Home Front. Lizzie var filmprodusent innen musikk- og reklamebransjen. Da de forlot London og storbylivet til fordel for familielivet, bestemte de seg for å bruke sin bakgrunn og erfaring til å produsere en postordre-katalog som skulle tilby vakre, uvanlige og praktiske produkter, ting som de hadde savnet i produktporteføljen til de veletablerte postordre-katalogene i markedet.

Disse snøfluggformene er en av mange ting jeg bare ha tak i! Se de helskjønne små julekakene man kan lage med disse! De står høyt, høyt oppe på min "Førjuls-må-ha-liste" i år i hvertfall, sammen med pepperkakejuletre-formene og blondetapen!

Snøfnugg-kakeformen som lager gigantiske julekake-snøfnugg til å henge i vinduet eller lignende sted, ønsker jeg meg også! Men et slikt stort et er tross alt enklere å skjære ut på frihånd enn de små snøkrystallene.

C
ox & Cox er i stadig utvikling.
Finansmannen Rod Taylor slo seg sammen med dette teamet i 2007. Hans gikk fra en jobb som etableringskonsulent og videreutvikler av meglerselskaper, til postordre-bransjen da han kjøpte og fornyet postordre-katalogen Plantstuff. I 2009 kom også Michelle Follett-Holt inn i teamet, som i dag er sjef for Cox & Cox Toy Box. Hun hadde jobbet 18 år i leketøysbransjen da hun bestemte seg for å lage sin egen leketøyskatalog (Cowboys and Cupcakes) som Cox & Cox kjøpte opp i fjor.

Se på disse nydelige små sjokoladehjertene støpt i mørk og hvit sjokolade! I denne sjokoladestøpeformen kunne jeg ikke bare ha tryllet frem de lekreste sjokoladehjerter, men også de søteste marsipanhjerter til julekaffen! Mmmm...!
Flere lekre små konfektformer fra Cox & Cox!
Hvorfor ikke ha med deg et stykke nybakt deilig krydderkake i en liten eske når du drar innom gammeltante med julegaven hennes? Det hadde hun sikkert satt pris på! Fantastisk flotte disse nette små gavekake-eskene, ikke sant? Allerede notert på min "Førjuls-må-ha-liste" ;)
Slike Cocktail-sticks er vel kanskje først og fremst noe vi forbinder med kanapeer, små tapasretter og drinker, men disse ekstra julete pinnene blir garantert kjempelekre som det lille ekstra på kakefatet når du serverer julekaffen i år! Kanskje satt midt på kakefatet blant de andre småkakene til pynt som et lite stykke matkunst? Dekorativt og så herlig enkelt! :)
Cox & Cox henter inspirasjon fra hele verden og damene hevder at de også henter mye inspirasjon fra barndomsminner, men ofte med en moderne vri. Deres overordnede livsfilosofi er: "Have nothing in your house that you do not know to be useful, or believe to be beautiful!" (...Etter multikunstneren William Morris).

Jeg skal selv satse på lekkert dekorerte pakker med gråpapir på i år! I hvertfall på de største pakkene! Høyglanset, plastfoliert, julepapir er ikke gjenvinnbart, mens gråpapir er det. Jeg har noe vanlig julepapir likevel, det har etterhvert også kommet en del julepapir i butikkene med de lekreste motiver på som også er gjenvinnbart. Hvorvidt dette julepapiret med reinsdyr på er gjenvinnbart og miljøvennlig vet jeg ikke, men vakkert var det i hvertfall!
Pakkene som vi fikk av min bestefars storebror da jeg var liten, så omtrent slik ut! :)) Den gang syntes jeg pakkene hans ikke så videre spennende ut utenpå, sammenlignet med alle de andre fargerike pakkene med høyglanset papir dekket med nisser, engler, reindyr og nissesleder, mens jeg i dag knapt kan tenke med noe mere sjarmerende enn en enkel, men vakkert pyntet gråpapir-pakke! Bestefars storebror var også en svært sjarmerende gammel mann. Også han, som bestefar, var nærmest besatt opptatt av bøker, filosofi, dikt og annen litteratur. En klok mann som delte ut kloke pakker! ;) Han var ganske så alene i verden, bar på tunge minner etter krigen, men snakket lite om det og aldri på julaften, og feiret jul sammen med oss hvert eneste år frem til at han døde. Gråpapir vekker mange gode juleminner fra den gang jeg var liten! :))
En nøtteknekker lå alltid på et fat i stuen, dekket med forskjellige typer nøtter på julaften hjemme hos oss da jeg var liten! Jeg tror kanskje det var vanligere før. Dette herlige lille ekkornet midt på fatet er faktisk en nøtteknekker!... og dermed ble "Førjuls-må-ha-listen" min enda litt lengre! ;)

Ser du litt nærmere på det røde pakkebåndet rundt de hvite pakkene nedenfor så ser du at det er en personlig tekst på det! Den norske varianten av teksten på båndet hadde kanskje vært: "Familien Holden-Ellingsrud ønsker deg og dine en gledelig jul!" Det hadde vært noe å levert fra seg på lillejulaften! Råstilig! :))

Merkelapper som de nedenfor selges selvfølgelig i Norge også, -flotte både til pakker (også kalenderpakker!) og på knytt på serviettene! Jeg ønsker meg et stempel med huset vårt og etternavnet vårt på jeg! Jeg har en strekskisse av huset i 3D som jeg selv har tegnet noen år tilbake, og denne vurderer jeg sterkt å få laget stempel av. Et bittelite men sjarmerende stempel til å stemple på baksiden av konvolutter, på kort som dette til å feste på serviettene når vi har selskap, o.s.v. Det uventede "lille ekstra" du vet! ;)

Flere spennende og nytting ting fra dette postordreselskapet finner du her:
Cox & Cox
.

J
eg gleder meg til helgen! Ja jeg vet det bare er onsdag, men av og til er det bare slik at man trenger at helgen skal komme og helst litt fort!...? Jeg har det i hvertfall slik til tider! :))

Det er selvfølgelig mye jeg skulle ha gjort før den tid... jeg burde helt klart ha trent i dag, men kroppen henger ikke med og livet er heller ikke bare burde, burde har jeg hørt, så jeg tror rett og slett at jeg heller skal dusje, hoppe i bikinien og ta med meg et lite glass vin og kose meg på terrassen i spaet i kveld mens jeg teller stjerner på himmelen og frostroser på vinduene i badepaviljongen! ;)) Det lille fjellet med skittentøy som venter på vaskerommet er nok ganske sikkert der i morgen også!

Link til mere juleinspirasjon finner du i menylinjen øverst her på bloggen! I dag er det nøyaktig 1 måned igjen til julaften! :)))

Jeg ønsker deg en fortsatt fin uke!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

9 kommentarer:

Det brune huset sa...

Å her var det masse fint. Forelsket meg i det tapebåndet jeg også.Finner du noe slikt i Norge, så må du rope ut:) Kake eskene var også utrolig søte!

Fin blogg du har forresten!

Klem Laila

Li/Småtingene sa...

Sååå mye fint! Her var det myyye å sette på ønskelista, ja! ;-)

Takk for at du viser oss!

:-)

Li/Småtingene sa...

Sååå mye fint! Her var det myyye å sette på ønskelista, ja! ;-)

Takk for at du viser oss!

:-)

Lulla sa...

Hei,
masse fine gave ideer her: )
Slikt blonde tapebånd har jeg tidligere kjøpt i hobby forretninger og på www.panduro.no Har brukt det når jeg har scrappet kort og lignende

Hilsen Lulla

Ann sa...

Takk for koselige kommentarer og informasjon om blondetape!
Var innom Panuro og der har de denne: http://www.pandurohobby.no/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=360105 -super til crapbooking og kort! Men jeg synes det blir fryktelig dyrt å skulle bruke disse som pakkbånd. 90 kroner for 4 m, og i tillegg er det kun 1 m av det smale båndet i denne pakken... (Rullen fra Cox & Cox har 25 m blondetape til kr. 50,-) Så blondetapejakten min fortsetter og alle tips og forslag mottas med stor interesse! :))
Dersom noen vet om butikker i Norge som selger noen av de andre tingene i dette blogginnlegget, så tips gjerne om det også nedenfor.

Ha en fortsatt fin uke! :)

Førjulsklem, Ann.

Mie fra Mies Mirakler sa...

Utrolig mange kule ting! wow! Den blondetapen var jo bare helt genial. Og det båndet med personlig hilsen *elsk*!
Jeg pakket faktisk omtrent alt av gaver i gråpapir et år, og skrev rett på pakken med rød sprittusj, enkelt og superbillig, miljøvennlig og ble faktisk ganske fint også med litt festlig bånd på :) *♥*

Åpent^hus sa...

hei Ann
takk for fine innlegg og masse inspirasjon. skal si du er kreativ og fryktløs i prosjektene dine :)

den adventsstaken hører hjemme i mitt samleinnlegg om litt. er det greit at jeg viser?

fin kveld til deg.
hilsen Åpent hus

Ann sa...

:)) Koselig å se at det er flere som godt kunne tenkt seg den blondetapen! Den blir jo helskjønn på gråpapirpakkene!! ;)) Håper virkelig jeg får tak i en lignende rull her i Norge før jul, og finner jeg det så lover jeg å legge ut et hint her på bloggen om hvor den er å få tak i! ;)

Åpent hus: Du må gjerne låne noen bilder fra Adventsstake-prosjektet mitt! :)) (Setter pris på at du oppgir kilde/linker til Glassveranda i den forbindelse, -ja du vet? ;))

Men tenk at det bare er dager igjen til 1. søndag i advent!!! Iiiiii som jeg gleder meg! :)))

Ha en riktig fin helg! :)

Klem, Ann.

Anonym sa...

Hei

Sjokolade hjerte formen kan du kjøpe på Jernia! :O)

Har du foressten tatt frem amaryllisene dine?
Du må gjerne skrive om dem, og enda mer om hvordan man behandler dem.
Dine er utrolig skjønne! :o)

Marte