søndag 10. oktober 2010

Vi snekrer et stort vitrineskap av gamle vinduer - Del 6: En hemmelighet: Skapet er også et TV-skap!

Skissen av det store vitrineskapet som vi har bygd av gamle vinduer ser du HER (Del 1), og fikk du ikke med deg Del 2 så kan du lese det blogginnlegget HER. Del 3 finner du HER, Del 3,5 HER og Del 4 HER. Del 5 med ETTER-bildene av det ferdige vitrineskapet ser du HER.

Vitrineskapet som vi har laget av 14 eldgamle vinduer med en herlig patina skjuler en liten hemmelighet! Skapet er nemlig også et TV-skap! ;)

De fleste av oss har vel før eller siden hatt problemer med plassering av TVen i stuen. "Skrikende" TVer som vi mer eller mindre frivillig har plassert slik at den blir midtpunkt i stuen enten den er av- eller påslått, for ikke å snakke om alt ledningskaoset som følger med alt det tekniske utstyret! En TV kan unektelig ødelegge helheten i en ellers stilfull og gjennomført stue.

Jeg irriterte meg noe skrekkelig over alt dette sorte, tekniske kaoset i den gamle stuen vår, så jeg fikk det heldigvis som jeg ville i nystuen. Den nye dagligstuen vår har skjult opplegg for prosjektor og motorstyrt lerret på 100” som, når det ikke er i bruk, er skjult i stuens tak (vi kjører det ned når vi ser på TV, og opp igjen når vi har sett ferdig). Kabler til prosjektor, DVD, CD, radio, PC m.m. er skjult i vegger og gulv (trekkrør), og alt sammen; DVD, høyttalere, CD-spiller, CD-samlingen o.s.v. er 100% skjult bak skapdører. Usynlig! Borte vekk! Og det er... Herlig!! :)) TVen som hang på veggen i spisestuen vår derimot... sukk mitt hjerte!! Men nå er endelig også den usynlig, skjult, borte vekk, og her ser du hva vi har gjort:

Vi har laget et smalt TV-skap skjult inne i vitrineskapet!

Det vil si, egentlig har vi bare laget en ramme med skapdører på, slik at TV-skapet enkelt kan fjernes igjen uten å skade vitrineskapet dersom vi om noen år eller en gang i fremtiden skulle ønske å fjerne TVen og TV-skapet.

Etter at selve vitrineskapet var ferdig lagde vi en enkel ramme av bordkledningsmaterial i dimensjon 22x148. Vi skrudde den samme i hjørnene og malte den i samme farge/maleteknikk som vitrineskapet for øvrig. Rammen har vi deretter skrudd fast til de bakre vertikale midtstolpene inni skapet. Rammen skal kun holde vekten av skapdørene på TV-skapet, ikke vekten av TVen. TVen festen til vitrineskapets bakvegg med et veggfeste på samme måte som TVer vanligvis henges opp på en vegg.

Deretter lagde vi dører til vitrineskapet av den samme type material som vi brukte til å lage bakvegg i vitineskapet. En enkel konstruksjon, se bildene. Jeg tok bilde av dørene før jeg sparklet og malte over skruehullene for at du skal kunne se hvordan de er festet. Sett skruene i sikk-sakk slik som vi har gjort. (Setter du skruene på linje blir ikke konstruksjonen stabil!) Mal gjerne dørene før du skrur dem sammen dersom du bruke samme maleteknikk som det jeg har gjort her. Det forenkler malearbeidet MYE! ;) (Maler du alt i én og samme farge spiller det ingen rolle om du maler dem før eller etter av de er skrudd sammen). Hengslene vi har brukt er av den typen som brukes på kjøkkeninnredningsdører, slike som holder dørene åpne på egenhånd. Skapdørene har fått knotter tilsvarende de på vitrinedørene/vinduene.

Vi borret et hull i veggen bak TVen for å kunne ta ut ledninger/kabler der. Og NÅ kommer fotskammelen min, som du fikk byggeoppskriften på i gårdagens bloggeinnlegg, inn i bildet! ;)) Den ser ut som en velbrukt, tidløs, vanlig skammel, eller kanskje et lite skrin, der den står når "skuffe"-fronten er lukket, men når den åpnes ser du at den skjuler dekoderen (og etterhvert skal den også skjule en dvd-spiller). Vi har borret et hull i skapveggen bak den og tredd ledningene fra TVen inn gjennom hullet som vi i går lagde i fotskammelens bakvegg, og ledningene er derfor ikke synlige mellom TVen og dekoderen. Fotskammelen skjuler kabelhullet i veggen. (Jeg har her bare skjøvet skammelen litt til siden for å ta bilde av hullet).U
ngene kan fornøyde se på barne-TV mens de spiser frokost, men når både dørene på TV-skapet og "skuff"-fronten på fotskammelen er lukket, så ser vitrineskapet bare ut som et ganske alminnelig hundre år gammelt vitrineskap fylt med gamle skatter og bruksgjenstander. Ingen teknologi er synlig, og DA er jeg fornøyd! ;))

Ha en riktig fin søndagskveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

12 kommentarer:

H elle K sa...

Hei kjempe flott, og så fin løsning for tv.. Takk for insperasjonen.
Klem kristin

Wimona sa...

Jeg må skrive denne gangen. Har vært mange ganger inne her hos deg. Og du har inspirert meg veldig. Og så detjalert beskrivelser av framgangsmåter.

Dette vakre vatrineskapet er så utrolig flott. Så genial ide. Og den skuffen! Så imponerende bra.

Tusen takk for alle inspirasjoner!!

Linda sa...

SÅ genialt:) Imponerende:) Klem og god søndagskveld:)

drømmefabrikken ♥ sa...

Alt jeg har å si er WOW! Så fantastisk kreativt! Jeg legger meg lett til som følger på bloggen din!

Flintegard sa...

Kjempefint skap, takk for inspirasjon. me planlegg å bruke gamle vindauge på same måte (på kjøkkenet så det blir ikkje TV inni då, men det var ein super ide!) No gledar eg meg til å sette i gang, må berre bygge ferdig huset det skal stå i først (så det tar vel kanskje eit år eller noko før vindauga blir brukt...)

Home By Virginia sa...

WOOOOW så utrolig stilig...!!! ☺☺☺

*Ha en flott ny uke*

Klemmer fra MV ♥

Ninas Interiør sa...

Det ble utrolig fint! Misunnelig!:)

Ha en fin uke! Klem Nina

Mette sa...

Genialt! Trekker til meg tipsene dine som en svamp;o) Har planer om et skap i stua etterhvert inspirert av ditt prosjekt! Takk for at du deler!

Anonym sa...

For en jobb og for et resultat:)))) Herlig flott:)

Crinoline sa...

Hei,Ann.Jeg er mektig imponert over hva dere får til. Selv med dine detaljerte beskrivelser tror jeg neppe vi hadde greid å lage dette nydelige skapet.Klem

Elisabeth sa...

Jeg er kjempeimponert. Veldig kreativt med tv-skjulern og ikke minst fotskammelen. Vi holder på og skal renovere et gammelt hus på en gård, og jeg samler på, ja akkurat, gamle vinduer :) Har begynt å mase på kjeæresten om et skap, og nå kan jeg jo vise han ditt.

Takk for masse inspirasjon på din fine blogg.

Hei fra Elisabeth

Merethe sa...

super fint skap :)