lørdag 9. oktober 2010

Vi snekrer en liten fotskammel med oppbevaringsplass!

Jeg trengte en liten fotskammel, eller et litt større skrin med ben på, til noe helt spesielt som du skal få se i morgen ;) Men i dag skal du få se hvordan min kjære og jeg lagde fotskammelen! Det vil si, jeg gjemte jo helt å ta bilder underveis i all min iver! Men oppskriften er ganske enkel så det skal gå fint å forklare likevel!


Jeg har lagd denne veldig enkle eksploderte tegningen, en såkalt sprengskisse, av fotskammelen. Jeg synes slike ofte er den enkleste måten å forklare hvordan ting er bygd opp på. Denne skissen her er veldig enkel, men likevel illustrativ og det er jo tross alt det viktigste. Her ser du hva vi har brukt til å bygge fotskammelen:

1) Du trenger:
- 1 stk. hobbyplate av heltre-furulameller (Selges på alle byggevarehus).
- 4 puffben med ønsket design (Selges på byggevarehus, på Ikea og i mange møbelforretninger. Du kan også finne slike i brukthandelen). (Du kan jo velge å ha stålben på fotskammelen din for å gi den en mer moderne look dersom du ønsker det, eller montere hjul på den dersom du ønsker en mere industriell stil på forskammelen din! :))
- 2 hengsler
- 1 knott med ønsket design
- Noen skruer
- En malingsrest i ønsket farge

2) Dette har vi gjort:
Av hobbyplaten har vi skåret to like store platebiter: Den ene skal bli topp-plate på forskammelen, den andre bunn.
Videre skar vi to vegger + én bakvegg, også disse av hobbyplaten. Mine fotskammel-vegger er 10 cm høye.
Til slutt lagde vi en "skuff"-front (også den av hobbyplaten).

3) Sku fast sideveggene til bunnplaten. Deretter plasserer du bakveggen mellom sideveggene og skrur også den fast i bunnplaten. Alt skrues fra bunnplatens underside.

4) Legg topp-platen på plass oppå de tre veggene. Skru så topp-platen fast i veggene. Dette skrur du fra topp-platens overside. Nå er "boksen" ferdig, men mangler en "skuff"-front.

5) Sparkle eventuelt over skruehullene på topp-platens øverside og mal "boksen". Jeg har pusset litt over platene og kantene på min for å gi malingen en litt slitt velbrukt finish.

6) Mal også skuff-fronten, separat. Min kjære har frest en liten kant rundt skuff-fronten, men det er jo selvsagt smak og behag hvorvidt du ønsker det. Det trengs ikke.7) Skru fast "skuff"knotten. (Denne jeg har brukt tilhørte en skuff på skjenken i spisestuen vår før skjenken ble pusset opp).8) Når malingen er tørr kan du feste skuff-fronten til boksen ved hjelp av hengslene.

9) Legg så kassen opp-ned og fest puff-benene. Skru de fast fra forskammelens innside, eller lim de fast med trelim. (Puffbenene jeg har brukt tilhørte en puff som står i stuen vår, men som har fått nye ben for mange år siden fordi jeg syntes disse var for korte til puffen).10) Fotskammelen er ferdig! Du kan enten ha den slik som den nå er, eller du kan skjære til en skumgummipute i samme størrelse som topp-platen og kle den med en vakker tekstil, eller naturstrie for å gi den et mer rustikt uttrykk. Puten fester du med borrelås til plate-toppen slik at den blir liggende i ro, eller du kan ta deg jobben med å feste tekstilen med naglespiker langs sidekantene på topp-platen og således "spenne" puten over topp-platen. Det blir lekkert!

Et enkelt, men spennende, lite prosjekt med utallige variasjonsmuligheter! I oppbevaringsrommet i forskammelen kan du legge boken du holder på med å lese, interiørmagasiner eller strikkingen du holder på med. Eller noe annet nyttig eller spennende!


Jeg har en helt spesiell plan for min, selve årsaken til at jeg bestemte meg for å lage en fotskammel! Da fotskammelen var ferdig borret vi derfor et hull i bakveggen på den! Og hvorfor skal du få se i morgen! ;)

Minner om Giveaway-trekningen! (Påmelding: HER!).Ha en fin lørdagskveld! :)


Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.2 kommentarer:

Atelier Kari sa...

Smart krakk! Jeg glemte å fortelle deg om den søte rustfuglen i kransen min. Du spurte hvor jeg hadde fått den fra. Jeg er selv forhandler, den koster 20,- pr stykk, og er ca 12 cm , frakt kommer i tillegg. Ha en fortsatt fin helg!

Fies notiser sa...

Rålekkert, praktisk & alt det her :)