søndag 12. september 2010

Hvitt sofabord abstrakt-malt i tre forskjellige gråbrune mørke farger! Resultat: Røft! Se før- og etterbildene.

Jeg malte sofabordet i dagligstuen vår forrige helg! Det har vært hvitt (farge lys antikk) i minst 10 år nå, kanskje 15, og tiden var nå overmoden for en forandring!


Jeg ble så fornøyd med det mørke bordet ute i lysthuset vårt. Jeg synes det er så utrolig lekkert med lyse, lette interiører krydret med f. eks. et brunbeiset gammelt eikebord. Personlig synes jeg et bord i en kontrastfarge er med å heve interiøret, -det mørke treverket understreker rett og slett hvor lyst og lett rommet ellers er, -det er med å definere rommet på en måte som et hvitt bord i et hvitt interiør aldri vil kunne gjøre.Sofabordet vårt er egentlig et spisebord. Jeg har alltid irritert meg over at sofabord som oftes ikke er like lange som sofaen. Da vi kjøpte huset og fikk bedre plass dro jeg derfor på jakt etter et sofabord som var like langt som en 3-seters sofa, og det fant jeg selvfølgelig ikke... Men jeg fant derimot et spisebord på 90 x 180 cm og det passet helt perfekt! Vi skar av 10-15 cm av bordbena, så ble det passe høyt også. Vi har to ekstra klaffer, bordforlengere, til dette bordet. Hver av dem er 90 x 90 cm. Det er sjelden vi har dem i bruk, men de kommer godt med på nyttåraften og ved andre anledninger når vi har ekstra mange gjester.


Da sofaene i dagligstuen vår var lys beige stod det hvite bordet en mild, fin kontrast til disse. Men nå som sofaene våre har fått et nesten nesten kritthvitt møbelstoff i et slags grov canvas (jeg ble så lei av beige) var tiden inne for også å gjøre noe med det hvite bordet.
Jeg har nå malt det hvite sofabordet vårt mørkt og røft! Det er vel aller helst malerier vi forbinder med å male noe abstrakt, men nå er også det hvite sofabord vårt malt abstrakt! Jeg valgte å betrakte bordet som et hvitt lerret og gikk løs på det med tre forskjellige farger: Et malingsspann med fargen Koksgrå, et med fargen Kaffe og et med fargen Marrakesh! :))
Jeg malte aller først hele bordet med fargen koksgrå, men ikke heldekkende (bildet). Deretter fikk det et vagt, forsiktig og udekkende strøk med fargen Kaffe. Så et tilsvarende strøk med Marrakesh iblandet ganske mye Koksgrå. Jeg avsluttet malejobben med to strøk klar lakk, "stjernelakk" som egentlig er en gulvlakk, for at bordet skal kunne tåle daglig bruk uten duk.


Etter at 2. lakkstøk var begynt å tørke, dro jeg forsiktig over bordplaten med en malekost, for å hindre at overflaten ble for blank, og for å gi bordet en penselstrøk-finish tilsvarende overflaten på et maleri. Jeg ble selv strålende fornøyd med resultatet!!
Alltid litt i overkant spennende å forsøke helt nye ting, nye maleteknikker. Jeg har malt malerier på denne måten tidligere, men har aldri abstakt-malt møbler før. Abstraktmalte møbler kan herved anbefales! :)) 

Den grove, rustikke, forholdsvis fargerike, bomullstekstilen i kraftige støvete farger skal bli til fire store gode puter, to i hver sofa. Gode å ha i ryggen når vi sitter med bena opp i sofaen og leser, ser på TV eller blogger ;) Jeg tror denne tekstilen vil bli prikken over I´en i den "nye" sofagruppen vår sammen med de "nye" nesten kritthvite sofaene og det "nye" grå røffe sofabordet i midten! 


Kanskje flere enn jeg som har et hvitmalt bord som de sånn smått om begynner å bli litt lei av? Jeg angrer i hvertfall ikke på mitt valg, -forandring fryder! ;) 

Ha en fin søndagskveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.8 kommentarer:

Li/Småtingene sa...

Det ble virkelig et kjempestilig bord! Og et bord ingen andre har maken til! Det passet jo helt perfekt til de hvite sofaene!!
Jeg synes du er modig; men det er så artig å se resultatet når noen "tør" å gjøre noe annerledes... :-)
Selv er jeg nesten ferdig med å male et bord hvitt; har nemlig sort sofa, og skal endelig bytte ut et gammelt Ikea-bord i lys ask...

charm design sa...

woww bordet ble kjempe lekkert.Utrolig kul male teknikk.Har prøvd det samme selv på et par stoler.
Gratulere med nytt bord

Fossestua sa...

Bordet ble råtøfft! Og digger forresten at du ikke har gjemt vekk trimsykkelen i bakgrunnen, hihi :)
Vi har en vi også, men den funker mest til å tørke stretsjlaken på, knis :)
Enig i at mørke elementer skaper en fin kontrast. Selv har jeg nettopp solgt det mørke bordet vårt (bombay som alle hadde) til fordel for et i rokokkostil som jeg har malt hvitt. Men under bordet har vi en langluggede golvmatte i mørke brunt som skaper litt varme til rommet.

Husetpaahaugen sa...

Det ble kjempe stilig! :)

Elin | Draumesidene sa...

Hei! Takk for så nydeleg kommentar på NIB inlegget mitt! :) Varmar enno!
Kjempekreativ er du! Så mykje lekkert hos deg!

Stor klem frå Elin :)

Ann sa...

Å tusen takk for de koselige tilbakemeldingene! :))

Trimsykkelen ja... den stod tidligere på et trimrom, men da var den ikke i bruk! :D Nå som den står i dagligstuen og "roper" på meg er den i bruk hver eneste dag! ;))

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann.

åshild sa...

Hei! Hvor fikk du tak i møbelstoffet til å trekke om sofaene?

Ann sa...

På Ikea! ;)

Klem, Ann.