tirsdag 14. september 2010

Skissen av vitrineskapet som vi nå skal snekre av gamle vinduer til spisestuen vår!

Dette er en skisse av det nye store vitrineskapet til spisestuen som vi nå skal snekre av noen herlige gamle vinduer med en nydelig rustikk gråhvit patina!

I virkeligheten blir skapet enda røffere, grovere, enn det jeg klarte å få frem på skissen, fordi alle de gamle vinduene har forskjellig patina. Noen er hvitlige, andre mere grålige, og vær og vind i hundre år har fjernet malingen helt av enkelte av dem, som med tiden har fått en drivved-lignende lys grå matt rustikk overflate.

Felles for alle disse vinduene er at de er kittet, kitten er ikke intakt på dem alle, men det er litt av sjarmen! Glassrutene i samtlige av vinduene er av den eldgamle typen som ikke er helt flate, heller litt svakt bunglete, ujevne, slik som vindusglassene var den gang for hundre år siden. Kort fortalt: Helskjønne!

Vinduene står nå lent opp mot veggen i spisestuen vår ved siden av pianoet, og jeg skal i morgen finne ut hvilke som skal stå hvor i vitrineskapet og nummerere dem, så kan vi begynne snekringen. Dere skal selvfølgelig få se hva vi gjorde, nøyaktig hvordan vi gjorde det og ETTER-bilder etterhvert! ;))

Ha en fin tirsdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Litt om hvor jeg fant disse vinduene og hva annet slike gamle vinduer kan brukes til ( redesign / gjenbruk ) kan du lese i tidligere bloggeinnlegg HER, og HER.

14 kommentarer:

ANETTESHUS.COM sa...

Kommer sikkert til å bli kjeeeempe-flott! Gleder meg til å se det endelige resultatet!!!

Klem klem
ANETTE:)

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Wow! So kult det kjem til å bli☺ Dåke er utruleg kreative og flinke-eg blir stadig imponert☺
Lykke til☺

Klem M♥

Unknown sa...

Det kommer til å bli kjempefint:) Jeg blir så imponert:) Også heldig du er som har en ledig vegg... Her er det ikke plass til mer, og jeg har vanskelig for å kvitte meg med noe....sukk:) Gleder meg til å se:)Klem

My home is my Castle sa...

WOW... !!!
Dette gleder jeg meg til å se :))
jeg har og noen gamle vinduer og har tenkt å bruke dem til skap jeg og .
Ser helt nyyydelig ut !!! Så flink du er...
Har du et eget tegneprogram ?

Klem,kari

-ingrid- sa...

Åhh..det blir jo sikkert berre kjempe lekkert!! flinke dåkke er:)venter i spenning på resultatet:)ha en fin tirsdag:)

Karma sa...

Så spennende det blir å se det endelige resultatet!

Klem Kaja:)

Herman Grans ♥ sa...

Oi! Dette blir nok fint :)
Gleder meg til å sjå det!
Grete

Tutti - Mamma i flyt sa...

OI!!

Jeg gleder meg veldig til å se det ferdige resultatet for det skapet blir sikkert helt fantastisk nydelig!!

Klem fra Torunn

toves sammensurium sa...

Her kommer et ekte Sunnmørsuttrykk:STEIKJE!!!! Dette blir helt rått!Gleder meg til å få se bilder når du har fått det på plass...og så kan du lage et til meg etterpå ;P

:) sa...

Åh, det blir sikkert superkult!! Gleder meg til å se!!

Unknown sa...

Hejsan!
Hittade precis till din blogg. Säger bara WOW, vad snyggt ni har det. Vilken hall, vilket badrum, jag älskar det.
//Camilla

Siljes Hobbyrom sa...

WOW!!!!

Olaug Brit sa...

Gleder meg til å se fortsettelsen!

klem fra Olaug Brit

Ann sa...

Tuuusen takk for så mange hyggelige kommentarene!! :)) Vi har tatt fatt på snekringen nå og rammekonstruksjonen (skapskroget?) ble ferdig i går kveld! :)) Men listverk mangler og vinduene er ikke satt inn enda. Vinduene vil ta litt tid, for det er 20 hengsler som skal monteres og finjusteres! :D Jeg tror vi skal montere listverk i dag og så jeg skal male alt nå før vi fortsetter, for det blir mere kronglete å komme til det som skal males etter at vinduene er satt inn. Bilder kommer! :))

Kari: Ja denne skissen er tegnet på PCen. Tegner vanligvis alle skisser for hånd, koselig å sitte i sofaen med bena opp og skisse på forskjellige løsninger og idéer ;) Også denne skissen ble først tegnet for hånd, men så fant jeg etterpå ut at jeg skulle lage en litt skikkelig en ettersom jeg skulle blogge den ;))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :)

Klem, Ann.