onsdag 25. august 2010

IR-badstu-forkjemperen Glassveranda, og så litt om klarsynte, Reiki-healing, Snåsa-mannen o.s.v.

Jeg har skrevet om IR-badstu ved en par anledninger før, men jeg bare gjøre det igjen! Jeg var i IR-badstuen for første gang på flere uker i går kveld, og ble plutselig igjen påminnet om hva det er som er så vidunderlig med infrarød badstu! Litt stiv og støl etter dagens aktiviteter, litt forfrossen, litt hodepine og småtrøtt, ja egentlig litt uopplagt, litt umotivert, labbet jeg inn i badstuen som en gammel, og litt sur, dame, og kom ut igjen som er sprek, myk og blid 25-åring! :D

Tenk at jeg tok sommerferie også fra IR-badstuen min i år! Hva i all verden tenkte jeg på?! Jeg tenkte "sol og sommer", -og at da må jeg vel klare meg uten IR-badstuen min, og etter 3 uker på rivieraen hadde det blitt en vane å klare seg uten. I ferie var det dånevarmt og deilig, men det er imidlertid ikke sol og 30 varmegrader her hjemme hver dag, og nå går det raskt og uigjenkallelig mot høst, lavtrykk, høstregn, nattefrost o.s.v. Jeg grøsser litt ved tanken, men så har jeg jo IR-badstuen min! :)) Den evige ungdomskilden, som gir myke ledd, reparerer verkende muskler, kurerer stresshodepine, og varmer en frossen og litt stresset mammakropp til langt inn i hjerteroten! Den setter full fart på blodomløpet! Jeg trener også regelmessig, men det erstatter på ingen måte den kjære infrarøde badstuen min! Den intense og herlige infrarøde varmen! ...Tenker du "Humbug"?

Det må jeg i hvertfall innrømme at jeg tenkte første gang jeg hørte om IR-badstu (Infrarød badstu). Et vennepar og ungene deres kom på besøk hos oss en helg, og det eneste de snakket om hele helgen var den nye fantastiske badstuen sin, denne IR-badstuen, som de ikke kunne leve foruten lenger! Hun var kvitt 18 kilo (kiloene var blitt borte, såpass jeg jo) og nakkesmertene også, mannens leddsmerter var forsvunnet, også tenåringens kviser. Den skulle være så fantastisk denne dingsbomsen hun snakket om, og jeg ble sant å si "litt" lei av å høre om alt det fantastiske denne tingen skulle kunne utrette. Jeg må innrømme at jeg rett og slett var fryktelig skeptisk, ikke minst fordi denne informasjonen kom fra en venninne som elsker alt utenomjordisk som kan trylle! Åndenes makt, klarsynte, Reiki-healing, Snåsa-mannen, etc. Alt slikt som ikke kan forklarest med vitenskap er jeg skeptisk til og har alltid vært det. Jeg er også livredd alt slikt, jeg blir nesten fysisk syk bare av å høre om det, og ser jeg én episode av Åndenes makt sover jeg ikke mere den uken!! :D Ja jeg kan ikke helt forklare det. Jeg er en av dem som holder meg til det som vitenskapen kan forklare, og helst matematisk, fysiologisk, biologisk eller på annen måte bare det er logisk!

Jeg har etterhvert lært meg at reiki-healing handler mye om meditasjon og tankens kraft, jeg har aldri prøvd Reiki-healing, så jeg skal frastå fra å mene noe om det, men både meditasjon og tankens kraft har jeg stor tro på (filosofi (Bl. a. Buddha-Dharmaen)). Jeg møtte en "klarsynt" på toget en gang for mange år siden, en fremmed dame nordfra, kanskje hun var i 50-årsalderen. Hun rørte ved armen min da hun gikk forbi meg der jeg satt på toget. Hun snudde straks hun hadde passert meg og kom tilbake og sa at hun følte at jeg utstrålte en veldig, veldig frykt for legekontrollen (har vært alvorlig syk r og har deretter gått til årlige kontroller) jeg var på vei til, og at jeg ikke måtte grue meg fordi hun visste med sikkerhet at jeg nå var 100% frisk! Hun smilte, blinket, så gikk hun igjen. Jeg har aldri sett damen hverken før eller siden i mitt liv. Hvordan visste hun at jeg skulle til legekontroll?! Kun min mann viste det! Jeg velger likevel å tro at det må skyldes tilfeldigheter. Jeg tror ikke på slikt, ferdig med det.

Jeg tror ikke det finnes såkalte "healere", ...med unntak av kanskje 10-15 personer i verden. De resterende som sier de er healere er bare ute etter å tjene raske penger. Jeg tror Snåsa-mannen kan være en av disse 10-15, og at det er svært lite sannsynlig at det er flere healere i Norge, kanskje heller ikke i Skandinavia. Hvorfor tror jeg på akkurat han da?! Vel, han har drevet healing hele livet, drev med det i en mannsalder før noen i Norge i det heletatt hadde hørt ordet "healer". Han tar ikke betalt for sine "tjenester". Han sier klart ifra i de tilfeller han ikke kan hjelpe. Han holder ikke kurs i slikt fordi han sier evnen er enten medfødt eller ikke. Mange oppegående voksne mennesker går god for at han kan dette, at han har "kurert" dem, uten å ha noe annet igjen for det enn at halvparten av Norges befolkning tenker "skrullete" hver gang de ser personen i avisen. Det samme gjelder også Snåsamannen selv. Han oppsøkte ikke media. Media oppsøkte han etter at en rekke samfunnstopper begynte å snakke om at en gammel mann i Trøngelag hadde fjernet smertene deres. Er det fysisk eller er det tankens kraft som kurerer? "Tenk deg frisk!" Mange kan aldri tenke seg frisk, men alle kan tenke seg friskere! DET har jeg stor tro på.

Dette skulle være et kort og bitte lite blogginnlegg om IR-badstu, men det ble det visst ikke. Hvor vil jeg hen med alt dette? Jo, jeg undersøkte denne "IR-badstuen" som min venninne skravlet ustoppelig om en hel helg, og fant ut at jeg ikke trengte å ta stilling til hvorvidt jeg tror på spøkelser, klarsynte, Raiki-healing, Snåsa-mannen o.s.v. for å ta stilling til Infrarød badstu (IR-badstu) og infrarød varme! De helsemessige effektene av infrarød varme er nemlig svært godt vitenskapen dokumentert og kan logisk forklares matematisk, biologisk OG fysiologisk! DET kan jeg relatere til. Så etter å ha undersøkt i det vide og brede og lest alt jeg kunne finne av vitenskapelig informasjon om IR-badstuens helseeffekt på menneskekroppen, bestemte jeg meg for at dette tror jeg på! Vi bestiller vår egen!

Mange har i dag prøvd infrarød badstu (hos treningssenter eller fysioterapeut, eller har en selv hjemme), og synes infrarød varme bare er heeelt vidunderlig, men samtidig er det så alt for mange som dessverre ikke har kjennskap til den fantastisk positive helseeffekten infrarød varme har på kroppen enda! Det er for meg viktig å gjøre noe med!

Dersom du er en av mange som har hørt om IR-badstu og infrarød varme, men som er litt usikker på hva en IR-badstu egentlig er for noe, så les dette blogginnlegget: Hva er egentlig en infrarød badstu?. Her finner du også en link til hvordan du kan tilpasse en IR-badstu slik at den passer bedre inn i det øvrige interiøret hjemme hos deg.

Jeg blir vel snart bare kjent som "IR-badstu-forkjemperen Glassveranda", men den sjansen får jeg heller ta! :)) Hvis du har lyst til å hjelpe meg å fortelle nordmenn om infrarød varme, så håper jeg at du melder deg inn i denne Facebook-gruppen:
"IR, IR-badstu, IR-sauna, Infrarød badstu, Infrarød sauna, - fantastisk! ♥" (Trykk på linken for å lese om siden). Det lange, litt kronglete, navnet på Facebook-gruppen er valgt for at den skal være lettere å finne ved søk på Facebook. (Noen kaller det IR-badstu, andre Infrarød sauna, o.s.v.)

Foreslå gjerne også IR-badstu-siden for Facebook-vennene dine slik at flest mulig får sjansen til å få kjennskap til den effekten infrarød varme har på stive, ømme og vonde muskler og ledd, kroppens fettforbrenning, m.m.

Jeg selger ikke badstuer, kjenner heller ingen som gjør det, har heller ikke navngitt noen leverandører/badstuprodusenter, eller har annonserer for badstuleverandører/produsenter på sidene mine. Jeg har opprettet Facebook-gruppen rett og slett fordi jeg er en av dem som bruker IR-badstu og infrarød varme regelmessig, og synes det bare er heeelt vidunderlig, -samtidig som jeg rett og slett synes det er litt trist at ikke enda flere har kjennskap til den fantastisk positive helseeffekten infrarød varme har på menneskekroppen! :))

Til slutt et tips til deg som holder på å bygge hus, pusse opp, bygge om, bygge ut eller skal i gang med noen slike prosjekter: Lag plass til en IR-badstu, -det tror jeg ikke du kommer til å angre på! En IR-badstu trenger slettes ikke stå i et våtrom med sluk slik som en vanlig badstu, den kan stå i entréen, i en bod eller på soverommet!

Ønsker deg og dine en fin onsdagskveld, -nå skal jeg i badstuen igjen! ;)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

7 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Med en sååå innviklet overskrift måtte jeg jo inn og se hva du lurte på nå.....og nå sitter jeg her og tenker at kanskje...skulle jeg sette kontakteni min egen irbadstue som står ute i garasjen og som Gubben absolutt skulle kjøpe en gang.Han har vel brukt den ca 5 ganger...alle den første uken han kjøpte badstuen for et par tre år siden.Men nå ga du meg troen altså....er det vikrelig så fantastisk?For hvis jeg kommer til å føle meg som ei ungmøy,uten verkende ledd og ikke vet jeg hva så er det rene skjære mirakelet i seg sekv,og da trenger jeg ingen snåsamann.
Angående healere og synske så er jeg utrolig fascinert av alt sådant,men enig at det er mye humbug rundtomkringsen.
Selv har jeg hatt fenomenet i familien,og min mor forteller om spennende besøk hos synske-olga (Tandstad) som hadde store bunker med brev,og hjalp mange nær og fjernt i norges land.Det samme gjorde faren hennes Lars Tandstad.Men jeg har nok dessverre ikke arvet evnene,og det er jeg igrunnen veldig glad for...
Men du...den damen du møtte på toget - det var jo nesten scary.hvordan kan det være en tilfeldighet?Klarer du virkelig å avfeie det som bare det???
Mye å gruble over her i livet,ikke sant????
Ha en glimrende kveld :)

Lillian sa...

Hei
Jeg har store planer om å kjøpe meg en IR sauna.
Har du noen tips til merker o.l.?

Det hadde jeg satt stor pris på :)

Hilsen
Lillian Røssland

Ann sa...

I garasjen??! :O Du må ut å hente den med en enenste gang og prøve den du også Tove! Jeg føler meg i hvertfall som en "ungmøy, uten verkende ledd og ikke vet jeg hva" :)) hver gang jeg kommer ut av den igjen, og mange med meg, så prøv den i hvertfall! Du skal se mannen i huset var inne på noe da han kjøpte den ;) De har dokumentert god virkning, -det er derfor du finner dem hos de fleste treningssentre, rehabiliteringssentre og fysioterapeuter, så den bør jo virke på deg også! :))

Snåsamannen har jeg aldri møtt. Har aldri våget det, er litt småredd slike ;) Men burde kanskje prøve det, helsevesenet har gitt opp mine kroniske senebetennelser...

Damen på toget... ja man kan bli mørkredd av mindre, men jeg har sagt til meg selv at noen må ha sagt noe til noen som syntes dette var en veldig morsom ting å gjøre mot noen... hadde hun enda jobbet hos fastlegen min! Kanskje hun var vikar der? Nei jeg aner ikke hvem den damen var, har valgt å ikke tenke mere på henne. Jeg synes ikke slikt er spennende, bare nifst... :Z Som du sier, mye å gruble over her i livet :))

Personlig synes jeg det er mer enn nok å gruble over, og ta tak i, i hverdagen, her, nå, i dette livet! Jeg har ikke tid til å gruble på det "utenomjordiske", et liv før døden, et liv etter døden etc., som jeg vet at mange andre tenker på. Jeg vil leve her og nå! Resten tar jeg som det kommer! ;) Jeg tror vel kanskje vi blir kompost hele gjengen til slutt og at det vi ønsker å bidra med, ønsker å oppleve, ønsker å utrette, det må vi se til å få gjort i dette livet, her og nå og mens vi enda kan! Livet er en gave vi har til låns, hvor lenge vi får låne denne fantastiske gaven er det ingen som vet. Og meningen med livet tror jeg ganske enkelt er å være lykkelig, så er det opp til hvert enkelt av oss å finne ut hva det er som gjør oss lykkelige. Men ingen vet fasiten før det er for sent! ;) "Lev nå!" -vil jeg gjerne si til absolutt alle, -så er du sikker på at du ikke angrer på alt du ikke finn utrette etterpå! ;)

Ha en fortsatt fin kveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Ann sa...

Lillian: Jeg er svært fornøyd med min badstu, men utviklingen på IR-badstu-fronten har vært enorm de siste årene, og min badstu er ikke i salg lengre, den er "utdatert" :D Ikke teknikkmessig, men designmessig. Heldigvis nær sagt, for min badstu kostet 29.000,- da vi kjøpte den, og i tillegg så den ikke ut! (Derfor "MÅTTE" vi bygge den inn, -den hadde furu-eksteriør med store fæle synlige beslag! :S) Men det var den eneste vi fant på det norske markedet med så mange lamper i og cedertre-interiør, og vi var svært bestemt på at det var det vi skulle ha.

Jeg har ingen konkrete leverandører/merker jeg vil anbefale, men ring å sjekk i Brønnøysundregisteret - Enhetsregisteret (Tlf.: 75 00 75 00) om leverandøren du til slutt bestemmer deg for er seriøs, har vært i drift i mange år og har solid egenkapital før du forskuddsbetaler noe av kjøpesummen! (Mange badstuforhandlere på nettet krever nemlig hele eller deler av kjøpesummen forskuddsbetalt!). En annen ting er at badstuer skal være CE-merket. Det er også viktig å være klar over at det finnes badstuer som selges som "IR-badstuer", men som ikke har skikkelig infrarød varme, bare "griselamper". (De omtales som griselamper fordi de brukes til å holde nyfødte grisunger varme i fjøset, og disse lampene kan snarere sammenlignes med en vanlig stråleovn heller enn infrarød varme. Du svetter, men det er alt. En skikkelig IR-badstu er så mye mer! (Se innlegget "hva er egentlig en IR-badstu?"). Vet ikke hvor mange griselampe-badstuer som florerer i markedet, men jeg gjør for sikkerhetsskyld oppmerksom på dette. Styr unne useriøse leverandører. Be om å få tilsendt skriftlig informasjon som dokumenterer hva slags rør som er i badstuen, at det faktisk er infrarød varme og korrekt infrarød varme. (Dersom noen (f. eks. badstuleverandører) har noe å tilføye når det gjelder dette så setter jeg STOR pris på det, men skriv (i hvertfall i første omgang) kommentaren uten link til firma, -jeg vil ikke at Glassveranda skal bli en reklameboard for utvalgte IR-badstu-leverandører ettersom jeg ikke kan gå god for hva slags produkter det enkelte firma representerer før jeg kjenner til produktene. Håper på forståelse for det).

Håper svaret kan være til litt hjelp i hvertfall. Jeg skal på sikt forsøke å fremskaffe en liste over store, seriøse, IR-badstuleverandører i Norge og vil, dersom jeg lykkes med å fremskaffe en slik liste, selvfølgelig presentere denne listen på Glassveranda ved en senere anledning.

Ha en fin kveld videre, og lykke til Lillian, -jeg gleder meg på dine vegne!! Det er bare sååå herlig!! :))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Gry sa...

Først vil jeg bare si tusen tusen takk Ann for alle gode ord du har lagt igjen hos meg! Jeg har storkost meg med å lese dine refleksjoner rundt temaene i mine innlegg!! Vi kan nok kjenne oss mye igjen hos hverandre ja og det er så herlig med den inspirasjonen og gleden vi kan gi hverandre. Blogging tar mye tid helt klart, og det er ikke alltid en får brukt så mye tid som en ønsker. Men som du sier, viktig at vi eier bloggen og ikke motsatt, ellers blir det slitsomt. Etter hvert som man blir kjent med stadig flere er det en utfordring å rekke innom alle, men her også får man ta det en ønsker og rekker. Helt enig med deg at det er som en time-out å sette seg ned å blogge, da kan en stenge ute det meste annet ;) Tiden flyyyr når jeg setter meg ned og det kan jo bli både en og to og tre timer noen ganger.. hi hi... Å sette på en cd med feks Enja eller Sarah Mclachlan og bare drømme seg bort... sukkk ♥♥♥ Takk for god tur hilsen til Frankrike, koselig! Vi drar 5 jenter neste fredag, men vi skal ikke til Nice. Vår tur går til et sted i nærheten av Cognac, vi skal bo på et lite slott som heter Logis du fresne. Vi gleder oss villt!! Så fint innlegg om IR-badstu, det har jeg faktisk ikke hørt om før! Verdt å sjekke ut, det høres HERLIG ut. Lekre bilder!! Ønsker deg en fin dag videre og snart GOD HELG ♥♥♥ Klem Gry

Lillian sa...

Tusen takk for et flott svar Ann.
Da har jeg bestillt meg en IR badstu og kan nesten ikke vente til å ta den i bruk!

Ha en fin kveld!
Ps: du har en flott blogg!

Hilsen
Lillian

Villblomsten sa...

Det høres jo helt fantastisk ut :-)
Tror jeg skal tipse min mor om det , høres ut som noe som kunne være bra for henne ( også kunne jeg lånt den :-) hihi :-)

Jeg har en liten Give Away på bloggen min , du er velkommen om du vil :-)