søndag 22. august 2010

Lekre franske metallskilt og treskrin med vakre skrifter til kjøkkenet

Kjøkkenet vårt har nå fått masse nytt nips som jeg kjøpte i Frankrike i sommer, blant annet noen lekre franske metallskilter og noen helskjønne treskrin med vakre fonter på.

Jeg har den siste uken foretatt en solid rundvask av kjøkkenet vårt, hatt en storopprydding inni skapene og byttet ut de fleste pyntegjenstandene, og nå er kjøkkenet klart for kokkelering sammen med min kjære alle de koselige og, ikke minst, rolige høstkveldene vi nå har foran oss!

For høsten innebærer travle hverdager med skolestart, vått gjørmete regntøy, lekser med ungene, treningsrutiner, musikkskole o.s.v., men også fredagskos med pizza, noe ekstra god mat på lørdagskvelden sammen med min kjære, og eventuelt vennene våre, rolige kvelder med rødvin foran peisen, det å lytte til ny musikk, boklanseringer, lykter i hagen, late timer i spaet på terrassen, bare være hjemme! Helst vil jeg bare være hjemme i ro de kommende helgene uten konkrete planer, i stillhet, med hvilepuls! Jeg elsker sommeren, men denne sommeren ble det litt for mye hit og dit, for mange planer, for mange musikkfestivaler, for mange feriegjester. Det er deilig med sommer og ferie, men etterpå er det også deilig å få hverdagsrutinene på plass igjen. Nesten litt vanskelig å forklare hva i all verden det er jeg mener! Eller er det det? Kanskje er det flere enn jeg som føler det akkurat slik? At det nesten blir litt godt å få hverdagen tilbake igjen?Vi vasker altså hus nå om dagen, vanlig vask, men også inni skap, stuetak og alle vinduer. Jeg har i løpet av årene lært at dersom huset blir rundvasket på sensommeren og oppfrisket med litt ny nips, kanskje noen nye gardiner, bilder o.s.v., så kan vi bare glede oss til mørke høstkvelder mens regnet pisker mot vindusruten og høststormene hyler utenfor. Høsten er tiden for innekos! Det gjelder bare å være skikkelig forberedt! Det er ikke så lett å kose seg inne når de første høststormene kommer dersom huset har vært fullstendig oversett i sommermånedene. Klok av skade har jeg etterhvert lært meg å forberede ikke bare meg selv, men også huset, på at sommeren snart er over ;)


Café Mocha. Dette skiltet falt jeg bare fullstendig for, og både fargemessig og stilmessig passer det helt perfekt inn i kjøkkengruen vår, mot de grå steinflisene av marmor i bakgrunnen, og den grå kjøkkeninnredningen vår. Café Mocha-skiltet måtte bare bli med oss hjem fra Frankrike!


Jeg fant også noen treskrin med vakre fonter på, bl. a. dette malte cremehvite skrinet med en litt slitt finish. "Chocolat-petit" m.m. står det på skrinet. Det gikk akkurat inn i vitrineskapet på venstre side av kjøkkengruen som min mann snekret noen år tilbake. Også dette skrinet er butikknytt, ikke en antikvitet, som tingene jeg viste i gårdagens blogginnlegg.


Disse sorte lysestakene er gamle. Disse fikk jeg av bestefar for mange år siden, de stod i mormors vitrineskap da jeg var liten.Måtte bare ta med et nærbilde av de vakre fontene på treskrinet! Jeg bare elsker skilt, metallbokser, treskrin og annet med pene tekster i vakre fonter på! Både antikkviteter og nye ting!


Lavendelen er en av mange jeg har hatt stående ute i sommer, denne stod i grillpaviljongen vår, men har nå fått plass i grua. Godt å ta med seg litt av sommeren inn nå som det blir tidligere mørkt om kveldene og vi igjen tilbringer mer tid innendørs.

Det store brettet med en klokke av flettet strå malt i en gråhvit farge med en nærmest kalket finish, er også et av feriefunnene mine. Enkelt, men herlig vakkert der det står i kontrast til den mørke benkeplaten i granitt (steintype Mørk Labrador) her i ovnsområdet sammen med varmeklokken av blankpusset stål.

Varmeklokken (stål) kjøpte jeg på loppemarkedet i Cannes. Lekker, ikke sant? Enda en ting jeg bare måtte ha plass til i kofferten!! ;)


Det var ikke mulig å gå fra dette treskrinet heller! Det er malt med en lett transparent Cappuccino-farget maling og påmalt de lekreste skrifter det også! Teksten på skrinet tilsier at det skal være søte kjeks i det, men jeg kjøpe også mange små vakre tøyposer med velduftende tørket lavendel i, og disse oppbevarer jeg foreløpig i dette skrinet. Jeg skal etterhvert som jeg blir ferdig med rundvasken i de forskjellige rommene i huset vårt, legge en slik tøypose blant dukene mine, kopphånddukene, sengetøy m.m. Tekstiler tar til seg den herlige lavendelduften, og det kommer til å dufte sommer og Provence hjemme hos oss hele vinteren igjennom! :)


Denne vinaigrette-muggen i keramikk i en dus grågrønn farge ble også med hjem fra Frankrike, og også den har fått plass i et av vitrineskapene på kjøkkenet, ved siden av kjeks-skrinet og en sort kunstglass-hest som jeg kjøpte på Murano i Venezia for snart tyve år siden.Dette tøyhjertet av lin med broderier på fant jeg også i en interiørbutikk på rivieraen. Jeg kjøpte også en rekke lignende linprodukter som skal få plass på badet, vaskerommet, og kanskje på soverommet. Apropo soverommene våre... de har jeg vel faktisk aldri blogget om! Kanskje jeg må gjøre det i løpet av høsten/vinteren...Dette skiltet, "bureau", betyr vel strengt tatt "kontor" og har kanskje ikke noe på et kjøkken å gjøre, men jeg syntes det rustikke sandsteinfargede keramikkskiltet passet så fint her i vitrineskapet sammen med hvitløksfedd i olivenolje, sorte trøfler på glass og store fylte oliven på pene sylteglass! Vi tilbringer jo en del tid på kjøkkenet i helgene, her koser vi oss, tryller frem de lekreste godbiter, drikker vin, skravler og koser oss, så egentlig er jo kjøkkenet "helgekontoret" vårt? ;)

Kjenner du igjen granskuddgeleen lengst til høyre? Visst er pent tilberedet mat i lekre glasskrukker med vakre etiketter med pene tekster og illustrasjoner på dekorativt?


Noen nye krydderkverner for salt, pepper og annet krydder kom også opp av kofferten! Disse er i keramikk og glass og er dekorert med sorte oliven, -helt Provence! De er allerede tatt i bruk til daglig, for disse var ikke bare pene, de var også effektive!
Noen nye flasker olivenoljer fikk selvsagt bli med hjem fra rivieraen. Vi bruker olivenoljer i all mat vi lager i stedet for smør, og i Frankrike har de et rikt utvalg både franske og italienske skikkelig olivenoljer! Spesielt i salater er det viktig at olivenoljen smaker godt, smaker oliven!


Dette hvite metallskiltet med sort skrift, "La Cuisine", falt jeg også for! Det henger her fast i en enkel girlander laget av hjerter på en hyssig, også den fra Frankrike. Hjertene er av drivved, grått, værbitt tremateriale som er lakkert i en matt, nesten helt transparent, hvit maling. På hjertenes bakside er det festet en bitteliten klesklype til å henge ting i. Jeg har en bunke lapper i kjøkkenskapet med oppskrifter. Oppskriften fester jeg i klypen lengst til høyre når jeg kokkelerer, -faktisk ganske praktisk! :))


Disse fargerike vasene er gamle, og også disse tilhørte min mormor. Kjøkkenet vårt er grått med sort granitt og grå marmor, egentlig ganske maskulint, og tåler derfor godt både litt farger og feminine detaljer. Disse vasene har fått plass på glasshyllen over CowParade-kuen min. Også den fargerik og kontrastfylt.
Her ser du "La Cuisine"-skiltet litt bedre. Jeg synes det er så stilig der det henger i en brun hyssing over kjøkkengrua vår! En herlig font, -lik den de gjerne brukte i Provence-regionen i gamle dager da de malte skilter direkte på steinveggene!
Jeg har forresten malt kjøkkengardinene mine i helgen! Bilder kommer, bilder kommer! ;))Ha en fortsatt fin søndag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


11 kommentarer:

Gry sa...

Hei Ann! Nydelige bilder, kjøkkenet deres er bare kjempelekkert!! Og det gir en så utrolig god følelse når en får vasket og shinet og freshet opp med litt nye pynteting. Masse lekkert du har kjøpt i Frankrike! Jeg skal på jentetur dit om to uker og gleder meg villt, har ikke vært der før. Håper jeg finner noen små skatter som jeg kan ta med hjem til minne, det er så koselig. Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver om sommerferien, det kan fort bli litt for mye opplegg og for liten tid til bare å være hjemme og ta dagene som de kommer. Jeg følte deg også slik i år og ønsket meg sårt en uke til hvor vi bare kunnne pusle på hjemme. Nå er hverdagsrutinene gjenopprettet og det er nesten litt godt. Jeg ser også frem til koselige innekvelder utover høsten, med tente lys mens regnet pisker mot vinduet ;) En god idè å gjøre huset klart for høst og vinter, jeg har så vidt begynt, men har myyye igjen føler jeg.. sukk.. Får ta det i tur og orden.. Nøkkelkommoden din er kjempesøt da ;)Ønsker deg en fin kveld og fin ny uke! Klem Gry

June J. Larsson sa...

Å herrejemini! Nydelig! Nydelig!
Jeg kan nesten ikke vente! Om to døgn drar vi til Nice, og jeg funderer over hvordan jeg kan ha med meg minst mulig i bagasjen nedover - slik at det blir plass til riktig mange skatter i kofferten hjemover! Men det er jo tross alt grenser for HVOR LITE klær og toalettsaker man kan ta med om man ikke skal bli nektet adgang i butikker og restauranter pga shabby utseende og dårlig kroppslukt! Hi hi

Ha en fin søndagskveld og en fin, ny høstuke!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Fossestua sa...

Hei Ann :)
Jeg lo godt av kommentaren du hadde lagt igjen på innlegget mitt om bordet (etter at jeg forsto hva du mente)...det gamle bordet som "ny"bordet står oppå, er en gammel trapp! Men jeg er helt enig, patinaen er nydelig på den :) Og når jeg gikk tilbake for å se på bildet...så ser det jammen ut som et gammelt bord! Når trappen skal kasseres vet jeg nå ihvertfall hva jeg skal lage av plankene, hihi :)Takk for "ideèn" :)
Så mange fine skatter du har fått med deg fra Frankrike! Sikkle sikkle :)
Og jeg gleder meg vilt til å se hvordan malte gardiner ser ut!
klem fra Lise

Ann sa...

Tuuusen takk for både det ene og det andre! :))

Kos deg masse, masse i Nice Gry, -du får så mye inspirasjon og energi av rivieraen at husarbeidet går unna som en lek når du er tilbake igjen skal du se! :)) Utrolig godt å lade batteriene med en tur som dette nå om høsten!

June, litt må du ha med deg i kofferten!! :)) Men ikke mye, for nå bugner butikkene i Nice også over av høstens konfeksjonsnyheter...! Bare så du er advart! :DD Reisefeberen din er til å ta og føle på nå!! Herlig! :))

Ønsker dere begge to en aldeles nydelig høsttur til rivieraen fylt med inspirasjon og de herligste opplevelser! Kos dere i Provence, nyt, og husk å ta masse bilder slik at vi andre får se hele herligheten når dere er hjemme igjen!!

En trapp?! :)) Ja den må du aldri i verden kaste, herlig gammelt treverk i en vakker patina er ikke så enkelt å få tak i lengre. En skatt i seg selv! ;) Blir garantert et rustikt og herlig bord med sjel og sjarm!

Bilder av gardinen kommer i løpet av uken :))

Ha en fortsatt fin uke alle tre! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

toves sammensurium sa...

Heisann og hoppsann,måtte jo inn til deg igjen etter kommentarene dine på bloggen min,sitter og ler enda!!!!!!! :))
Klart vi må parre benkene våre!!!!!Og så MÅ du lage innlegg om din,den er sikkert minst like skjønn i lyseblå!!!!
Men du det kjøkkenet ditt.....WOW!SÅ lekkert!!!!!!!! Men det var egentlig ikke noen bombe,har begynt å skjønne tegningen her nå *lol*
Ha en fortsatt herlig uke:)))

Anonym sa...

Takk for kommentaren hos meg. Er kjempeglad for 2. plassen og gleder meg som en unge til rosebøkene.
Wow, for et kjøkken du har, utrolig lekkert.
Og så mye flott du har kjøpt i Frankrike.
Lurer på malte gardiner, dette blir spennende å se.
Ønsker deg en fin onsdag.
Klem fra Mio

Hasigamas mamma sa...

Ikke bare jeg som har gått berserk, ser jeg ;)
Så mye flott som har fått være med deg hjem...
Et sånt La Cuisine-skilt har jeg hengende på kjøkkenet også :) Din mormors vaser var trés belles!
Og buddhaen din i vinduet (bildet lenger ned) likte jeg veldig godt! Jeg har mange, foreløpig bare to "offentliggjort", tror jeg...I går var jeg på restaurant og der hadde de en halvmeterstor FANTASTISK Buddha jeg gjerne skulle puttet i veska...
Malte gardiner hørtes spennende ut...
Nyt sensommeren og gled deg til høsten -det gjør jeg!
Klem
Lise

Ingunn sa...

Hei og takk for sist. Nydelig kjøkken og bilder du viser.

Ha en fin-fin dag!

Klem Ingunn

TheaJ sa...

Så herlige detaljer! *misunneligpådetflottekjøkkenet*

Sologbolig sa...

Her var det utrolig mye fint å se på. Nydelige ting satt sammen på en flott og spennende måte. Har virkeligkosa meg med bildene fra kjøkkenet ditt.
Ha ein flott dag.

eba sa...

Så mye spennede her, da! Ser ut som du har et flott kjøkken... :)