søndag 13. juni 2010

Prosjekt Villa Pip-pip 1, Villa Pip-pip 2 og Villa Pip-pip 3, før - etter bilder

Dette var kanskje ikke verdens største prosjekt, men det var ikke mindre hyggelig av den grunn! Se bare så koselig det ble oppe i epletreet vårt nå! :))

Etter litt leting i en av bodene våre fant jeg de tre metallhusene jeg mente å ha liggende. De har aldri vært i bruk. Knallrøde "Julehus for telys" står det utenpå esken og kr. 49,-... men nå har de blitt til fuglebrett alle tre, og det er ikke noe julete over dem i det heletatt lengre der de henger øverst i epletret vårt! Her ser du hva jeg har gjort med dem:


1) Opp av esken kom de, noe av det rødeste jeg noensinne har sett! :D Jeg satte dem oppå et stort stykke papir ute på terrassen, og hentet frem en sprayboks med matt metallfarget maling.
2) Jeg sprayet ett og ett hus, først innvendig, deretter utvendig: Jeg sprayet alle synlige utvendige sider, da disse var tørket snudde jeg huset og sprayet resten som enda ikke var dekket av malingen.
3) Da malingen var tørket ble jeg og min datter enige om at "Villa Pip-pip" var et dekkende navn på de nye fuglebrettene våre. Så her står de på rad og rekke: Villa Pip-pip 1, Villa Pip-pip 2 og Villa Pip-pip 3!

Egentlig var de ganske flotte der de stod på det hvite nymalte terrasse-rekkverket vårt og reflekterte sollyset, men sånne pip-piper griser noe forferdelig, så vi bestemte oss for å henge husene opp i epletreet som først planlagt.

4) Jeg klippet tre passelig lengder metalltråd (fra kveilen med hesjestreng), som jeg tredte inn gjennom det ene mønevinduet på huset og ut gjennom det andre, så snurret jeg de to endene på hver streng i hverandre over taket på hvert enkelt hus slik at strengen ble en bue. Vips så var de ferdige og klare til å henges opp! :)

Terrassen er utenfor 1. etasjeplan, (ikke på sokkel/bakkenivå), mens epletreet er plantet på bakken nedenfor. Her i toppen av det store epletreet vårt, rett bak en av benkene som står ved siden av spisebordet på terrassen, henger nå de tre fuglebrettene og glitrer i solen!

(I bakgrunnen ser du grillpaviljongen vår, og et lite stykke bortenfor/nedenfor terrassen ser du garasjetaket på garasjen vår).Vi har lagt ut mat til fuglene i de små villaene, om det kommer noen dit og spiser på denne tiden av året gjenstår det å se! Kanskje blir det telys i dem om sommeren, og så får de være fuglebrett om vinteren. Vi får se hva tiden bringer, men koselig ble det i hvertfall oppe i epletreet vårt nå, - et vakkert og spennende blikkfang i hagen!Epletreet vårt står i full blomst hvilken dag som helst nå, visst nok nesten en måned for sent i forhold til hva som er normalt, men det gjør ingen verdens ting, -nå gleder vi oss bare til det fantastiske blomsterskuet og, ikke minst, til alle de herlige duftene fra frukttrærne og syrinene! Tenke seg til det å være småspurv og få lov til å sitte her i et av Villa-Pip-pip-husene i duften fra epleblomstene å kose seg med frokosten!!

Vel, jeg klager ikke, jeg får jo lov til å sitte på benken på terrassen under epleblomstene å spise frokost, og det er jammen ikke så verst det heller! ;)

Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld og en fin start på den nye uken i morgen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


11 kommentarer:

Anonym sa...

Såå vakkert det ble der oppi trærne. :)

Hvit Villa sa...

Sååå herlig! Nå tipper jeg fuglene i nabolaget vet hvilke hotell de skal ta inn på ;-)

Linda sa...

Å de var nydelige:) utrlig hva litt maling gjør:)Men de var jo fine i seg selv også da, selv om metall-farge var mer kledelig:)
Heldige pip-pipper. Du er flink du, jeg er imponert over hva du får gjort:)
Klem

fru Dyregod sa...

Pip-pip-villaene ble kjempesøte. Sikkert fler enn dere som har julegreier liggende som kunne bli brukelige med litt spraymaling.
Men du skal helst ikke fore pip-pipene om sommeren; kun om vinteren mens det er kuldegrader. Kanskje du skal ha telys i dem nå, og så kan de bli fugleforere til vinteren?

my little life sa...

Så fine!!!

Bettum Villa sa...

Åh, de var flotte. Skal virkelig se etter slike hus jeg også!! Hadde vært så fint her ute i hagen..

Klem Madelén

Ann sa...

Tusen takk for alle de koselige tilbakemeldingene! :))

Fru Dyregod: Det blir nok telys i dem nå i sommer og fuglemat til vinteren! Det der ser nemlig ut til å regulere seg heeelt selv! Det har som vanlig sittet utallige småfugler i epletreet det siste døgnet, men ingen at dem er det minste interessert i fuglematen jeg har lagt ut i de små metallhusene!! :DD Med jordbær, solbær, stikkelsbær, rips, bjørnebær, blåbær og frukttrær i hagen, og et oppgravd hageområde med fersk sort jord full av feite mark midt på plenen, kombinert med alle humler, bier og andre insekter som flyr rundt i hagen vår, ser det ut til at jeg pent må vente til snøen kommer for å klare å friste småfuglene med fuglematen min! For hvem foretrekker vel tørre brødsmuler foran røde ferske jordbær? ;)) Men det gjør ikke noe, -det er jo også flott med levende lys i epletreet en varm sommerkveld :0)

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann.

Hvit Pepper sa...

Så utrolig flotte de ble!
Jeg blir like imponert hver gang jeg ser noen svinge sprayboksen med et så flott sluttresultat..jeg får det rett og slett ikke til..*sukk*..Men så utrolig mye som kan gjenbrukes med litt spray da..må vel bare øve mer;)

Line fra huset på landet sa...

Her har det skjedd masse siden sist jeg var innom! Så mange herlige innlegg:)
Fuglekassene ble kjempefine. Det var sååå lurt av deg å spraye dem i en annen og mer nøytral farge. Nå ble det plutselig litt "klasse" over dem. Hahaha.

God klem fra Line

Fossestua sa...

Så oppfinnsom du er :) Ble kjempefint med pip-pip husene :)
Klem fra Lise

Husetpaahaugen sa...

Så koselig!