lørdag 12. juni 2010

En sniktitt på den nye trammen utenfor lysthuset!

Tiden en inne for et sniktitt på den nye trammen utenfor lysthuset som vi pusset opp i vår! Her ser du blant annet den lille rustikke krakken som vi bygde av gammel material med en vakker grå patina. Visst ble den sjarmerende der den står blant bleket terracotta, friske grønne blader og sommerblomster i de skjønneste farger? Jeg ble i hvertfall veldig fornøyd med den :))

Nedenfor krakken står en kveil med hesjestreng. Oppå krakken ligger noen eldgamle tørkede trerøtter/kvister. Et gammelt vindu står lent opp mot veggen, -jeg synes det ble en riktig vakker kontrast mot den hvitmalte lysthusveggen. Foran vinduet står en høyreist bunt med kvister, tilsvarende den som står ved inngangspartiet huset vårt.

En diger terracotta-krukke malt med svamp i en lys turkis farge står bakerst ved veggen. En høy blå Lawsonsypress er plantet i krukken. Dette er en helt nyinnkjøpt Ikea-krukke, men den har fått et tynt turkist malingsstrøk for å gi den personlighet og særpreg. Jeg valgte å gi den kun ett strøk for at terracottafargen fremdeles skal kunne skimtes gjennom malingen.

Den litt lavere terracotta-krukken i forgrunnen som jeg har plantet lilla spanske Margeritter i har fått den samme overflatebehandlingen. Terracotta-krukken mellom de to har jeg malt i en litt mørkere turkis farge. Også den med samme maleteknikk som de lys turkise. Til venstre i det bildet ser du en helt ny zink-bøtte med et håndtak av tre. Dette blanke nye metallet står i flott kontrast til det gamle slitte treverket. En mørk fiolett Margeritt er plantet i zink-bøtten. En antikkhvit eldgammel emaljert, og delvis rusten, metallbøtte står plassert oppå den hjemmelagde krakken. Oppi bøtten ligger en gammel velbrukt strieduk, -en slik som brukes til å beskytte sarte tresorter mot frost og kulde om vinteren. Ved siden av den gamle emaljerte bøtten står en metalllykt i en lignende antikkhvit farge, bak de gamle røttene/kvistene. Lykten er litt rustet på hjørnene, men det gjør ingen verdens ting, -jeg synes det bare er sjarmerende ;)


I bakgrunnen ser du en liten hvitmalt hagebenk. Lent opp mot denne hagebenken står en gammel sliten, velbrukt, men høyt elsket hagespade som tilhørte min kjære bestefar. Foran spaden på bakken foran trammen står en stor terracotta-krukke fylt med blålilla stemorsblomster.

Dette var et lite glimt fra høyresiden av lysthus-trammen. Venstre side skal du også få se etterhvert. (Jeg mangler fremdeles de sukkulentene mine!). Eller for å si det enkelt: Før- og etterbilder av lysthusets eksteriør og hagerommet utenfor lysthuset vårt kommer på et senere tidspunkt, men jeg måtte bare vise dere et lite glimt av uteområdet allerede nå, for jeg synes det begynner å bli sååå koselig der ute! ;)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Åååå,så mye fiiiint og lekkert. :)Klems.

Nooria sa...

Kjempefint! Jeg begriper ikke at det er mulig å være så produktive som du er :-). Du får til så utrolig mye!

yesheimen sa...

Så koselig på trammen din, alt i skjønn harmoni. Rett & slett lekkert.

Ønsker deg fortsatt god helg.

Klem Ann<3

Linda sa...

Så nyydelig og sjarmerende:)
Takker for inspirasjon nok en gang:) Klem

Ann sa...

Takk for både det ene og det andre! :))

Ha en fin søndag! Jeg skal ut i hagen i dag også, og sulle videre med mine små prosjekter. Noen nødvendige vedlikeholdsprosjekter, men heldigvis flest unyttige og morsomme prosjekter! :)) Det er så herlig å kunne holde på utendørs igjen etter den lange, kalde vinteren! :)

Klem, Ann.

Ingunn sa...

Så utrolig fint. Takk for inspirasjon Ann!

Klem fra Ingunn (som har det så travelt at jeg ikke rekker å blogge)

MissMette sa...

Nydelig og inspirerende!
mange herlige detaljer,
krakk, blomster, krukker...
Flott bidrag :)
Ønsker deg en fortsatt fin
kveld og helg som kommer :)
Klem fra Mette