tirsdag 1. juni 2010

Loppefunn til lysthus-trammen

Metallfatet som du ser på bildet fant jeg på en bruktbutikk her i byen før helgen. Det er laget av en eller annen kobberlegering. Jeg skal ha det til pynt utenfor lysthuset, og jeg håper at det i løpet av sommeren vil bli delvis dekket av en vakker eiregrønn farge, akkurat som de gamle gaflene som jeg hengte til pynt i Ikea-lampen inne i lysthuset. Blir det ikke eiregrønt er det også greit, -jeg synes fatet er sjarmerende akkurat slik det er med sine små skrammer, bulker og andre skjønnhets"feil"! :)Jeg satte det på sukkulent-bordet mitt som jeg nå har plassert ved siden av lysthus-trammen, så her kan du også se litt nærmere på bordet vi lagde sist søndag. Jeg synes bordplaten i grå patina er utrolig vakker, og det skjønne rustikke metallfatet passer perfekt til det gamle slitte treverket. Herlige kontraster!

Øsen fant jeg i en trekasse i den gamle delen av kjelleren vår i den samme gamle kjellerboden hvor jeg fant slipestein-bordet som ble forvandlet til sukkulent-bord. Litt skjev, bunglete og rustikk den også, -men nettopp derfor så sjarmerende! Jeg skal bruke også den til dekorasjon ved lysthus-trammen.

Nå i ettermiddag skal jeg snekre en liten krakk til å ha på trammen, også den skal lages av gamle værbitte trematerialer tilsvarende de vi brukte til sukkulent-bordet, bare mindre dimensjoner. Den skal være til pynt, men den skal vi også kunne sitte på når vi skal på med skoene etter å ha vært i lysthuset. Jeg tusler alltid rundt i sandaler eller badesko om sommeren, og trenger ikke sitte for å få på meg skoene, men små og store menn med jobbesko kanskje... Vel, krakk blir det uansett, enten den tas i bruk av mennesker eller krukker ;)


Jeg skal også plante åtte nye Thuja i et hjørne av tomten vår i ettermiddag, og style den lille hagedammen/fontenen vår, den som jeg så vidt nevnte i et innlegg her på Glassveranda i mai. Dammen er støpt og bygd inn ("integrert hagedam"? :))) i et av de oppbygde knekkhelle-bedene våre, og befinner seg derfor i knehøyde under et digert epletre som står midt på denne lille patioen/"indre gårdsplassen" vår, ved siden av trappen som leder opp til inngangspartiet vårt. Når du står på den støpte terrassen (et lite platå) midt i denne trappen og utenfor grillpaviljongen vår, ser du ned på denne fontenen. Kanskje vanskelig å se for seg hva i all verden det er jeg mener men fortvil ikke, bilder av denne delen av hagen og den lille dammen/fontenen også blir å finne her på Glassveranda etterhvert :)Ha en fin tirsdag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

1 kommentar:

Elin sa...

Slipsteinsbordet ble bare så fint....gleder meg til å se trammen når det blir ferdig staylet, med sukkulenter på bordet og det hele. Dere er så flinke og oppfinnsomme !
Du fortalte om en støpt hagedam.......har en jeg også som er ganske stor. Fikk laget den i fjor høst, men jeg har problemer med å få den tett. Vil ikke bruke damduk i den heller......disse fæle svarte greiene syns jeg ikke noe videre om. Jeg har derfor vært på utkikk etter noe jeg kan male på støpen for å få den tett. Et slags stoff eller sterk maling. Vet det fantes noe de brukte i svømmebasseng før, men som alt annet farlig stoff eller maling er visst dette tatt ut av handelen. De vil tilogmed fjerne all oljemaling !!!!.....syns det begynner å gå for langt, jeg.
Spørsmålet mitt er: ...vet du om noe jeg kan bruke ?
Hva bruker dere nedi den støpte dammen for å få den tett ?
Gleder meg til å se den også, forresten !
Ha en fin uke !
Klem fra Elin