søndag 30. mai 2010

Prosjekt Fra slipestein-bord til sukkulentbord i hagen, før - etter bilder

Som nevnt i blogginnlegget mitt her på Glassveranda sist torsdag så dro jeg ut på skattejakt i en av de delvis ugjennomsøkte, uoversiktlige, kjellerbodene våre. I denne delen av kjelleren, som er under den eldste delen av huset vårt, ligger en masse gamle ting, "skrot", som fulgte med huset da vi kjøpte det. Jeg dro på skattejakt i håp om at jeg skulle finne noe spennende som kunne fungere som "sukkulentskulptur" i hagen vår, og håpet at jeg i hvertfall skulle kunne finne et spennende gammelt værbitt bord der nede som kunne fungere som sukkulentbord i hagen vår. Vel, jeg fant, jeg fant! :))

Jeg fant et gammelt slipestein-bord!! Der stor det, opp-ned, direkte på fjellet, innerst i en av de gamle kjellerbodene våre, bak en av de mange stablene med eldgamle vinduer! Et skikkelig solid gammelt slipestein-bord, av den typen som pleide å holde en stor slipestein i gamle dager, -du vet en slik til å slipe kniver, økser, ljåer, sigder og lignende med.

Slipesteinen er forsvunnet, og den ene enden av bordet er morken, men det gjør ingen verdens ting! Det gamle slipestein-bordet har en vakker, svært rustikk, patina, og det er akkurat passelig stort, så det eneste det manglet var en bordplate i en like rustikk utførelse!


Vi har en stabel gamle og værbitte trematerialer liggende på en hylle under taket i garasjen vår, og i denne stabelen fant jeg en kjempelang fem cm tykk bjelke som tydeligvis hadde vært malt hvit en gang i tiden hvor den enn har vært i bruk. (Jeg aner ikke hvor den kommer fra). Denne bjelken passet helt passet perfekt til formålet!


For alt det vi vet kan slipesteinen som hører til dette slipesteinsbordet være lagret et eller annet sted i den gamle kjellerboden vår. Derfor ønsket vi å forsøke å bevare de originale festene til slipesteinen, og derfor valgte vi å lekte opp bordtoppen i stedet for å fjerne slipesteinsfestene. Vi monterte lektene (også de av gammel material i grå patina) på tvers av bordet slik at bordtoppen kunne gå klar av slipesteinsfestene. På tvers av disse to lektene la vi så bjelkene, tre lengder, som tilsammen skulle bli den nye bordplaten.

Vi spikret bjelkelengdene fast, liggende, med 0,5 cm mellomrom mellom hver bjelke. Dette for at vann ikke skal bli liggende mellom bjelkene og medføre råte med tiden, men tørke opp mellom regnbygene. Voalá! Bordet var ferdig! Jeg synes det ble heeelt perfekt! Rustikt, slitt, i en vakker grå patina!

Det "nye" sukkulent-bordet skal få plass i hagen ved siden av trammen utenfor døren til det nyoppussende lysthuset vårt. Trammen utenfor er nå snekret ferdig, de digre thujaene utenfor vårt nymalte og gnistrede hvite lysthus (ble malt nå i helgen! :)) er nå fjernet, hekken er klippet og en ny hvitmalt hagebenk skal også få plass ved trammen. Nå skal det plantes i kurver og krukker i løpet av uken, og et knippe sukkulenter skal selvsagt få plass på det "nye" sukkulentbordet utenfor lysthus-trammen! Gleder meg til å vise dere bilder av den nye trammen, men først skal området styles litt, -det er alltid den aller morsomste jobben! ;)

Ha en fin start på den nye uken! Krysser fingrene og håper at vi får en uke med flott sommervær over hele landet!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Flere før- og etterbilder av små prosjekter hjemme hos oss finner du HER.

2 kommentarer:

Villa Minde sa...

Så spennende å kunne gå på skattejakt i eget hjem :o) Det bordet ble bare fantastisk flott - dere er utrolig flinke! Og så moro å ha slike skatter som har en historie! Ønsker deg en herlig dag!

Ann sa...

Takk! Ja, spennende, men samtidig nesten litt bekymringsfullt at det er mulig! :D Vi skal bære alt som er i den gamle delen av kjelleren (med ting som fulgte med huset) ut på gårdsplassen i sommer, sortere og selge/kaste/ta i bruk, slik at vi endelig får en oversikt over hva som egentlig er der der inne. Det trengs en kjempesortering! Jeg ble veldig fornøyd da jeg fant dette bordet :)

Ha en fin uke!

Klem, Ann.