torsdag 1. april 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 7: Dekorkulen på plass, lysekronen hengt opp!

Endelig er 2. strøk ferdig i tak og på vegger, malertapen fjernet, dekorkulen montert i taket og lysekronen hengt opp! Det ble så vakkert! Men i går hengte jeg først opp én av lysekronene i messing, så den andre, men ingen av dem passet inn der. De ble for pene, for pyntelige, og for...gule!

Redningen ble en enkel, spinkel, skranglete lysekrone fra Ikea, en beregnet for stearinlys. Min datter har en slik på soverommet sitt, og samme lampen passet perfekt her inne i lysthuset! Den ble passe pen, passe shabby, passe blank, passe moderne, det eneste jeg ikke liker med den er kulen under, så den kommer jeg etterhvert til å erstatte med noe annet. Vet ikke riktig hva enda :)

Alle butikker er jo stengt nå, men etter påske skal jeg kjøpe en tynn plastbelagt stålwire, en bitte liten talje til å henge i taket, noen små øyeskruer og en pen stålknott, og så henge lysekronen fra stålwiren slik at jeg kan heise den ned for å tenne lysene. Både tøft og praktisk! :)) På disse bildene er det hvite te-lys i lysekronen, og det fungerer faktisk ganske bra! Men det er godt mulig de vil ble erstattet med vanlige lys eller hvite dråpelys etter hvert.

Det var i grove trekk det jeg rakk i går. Natt til i går ble jeg utslått av migrene, den ble moderat et par timer i går formiddag, men så verre igjen. Jeg sov stort sett hele gårdagen og det meste av dagen i dag, det er det eneste som hjelper, og i ettermiddag gikk migrenen heldigvis over.

Min kjære hadde i mellomtiden tømt lysthuset for pusse- og maleutstyr, arbeidslamper, gardintrapp m.m., og vasket skikkelig der ute slik at alt var klart for maling av gulvet i dag, og i tillegg hadde han ryddet og vasket alle gulv i 1. etg. inne (i huset), så det var riktig så gledelig å komme tilbake til "den virkelige verden" igjen i ettermiddag da jeg omsider klarte å stå opp! Helgerent hus, kun litt småpynting gjenstår så er alt klart til å ta imot middagsgjester i morgen kveld. Maling av gulvet i lysthuset får vente til i morgen formiddag. Tør ikke begynne å stresse med det nå, da risikerer jeg ny runde med migrene. Migrene er noe... dritt! Kanskje mest av alt fordi den ikke kan planlegges! Jeg liker å planlegge ting, liker å vite hva som kommer rundt neste sving. Migrenen derimot er helt uberegnelig. Det vil si, det var dette med sterke (malings)lukter, værforandringer, lyder, kosthold, søvnrutiner etc... oj... hm... ble kanskje for mye av noe og for lite av andre ting denne uken... Vel, mer enn nok om migrene, dette er en interiørblogg! ...Blir bare litt frustrert av og til!

Dekorkuler ble en vakker detalj i det nå hvitmalte taket, men dette bildet av lysekronen tatt rett nedenfra forteller meg at armene på lysekronen nok må finjusteres litt!! Dekorkulen har en diameter på 18 cm, men takhøyden, avstandene og perspektivet her gjør imidlertid at den ser ut til å være bare litt større enn kulen som henger under lysekronen!

Nå gleder jeg meg til å male gulvet i en lys, lys grå farge i morgen, og så må gulvet tørke noen dagen før jeg kan begynne å møblere, og du verden som jeg gleder meg til det!!! Det er da det virkelig blir gøy! Mens jeg venter på at gulvet tørker skal jeg planlegge interiøret ned til den minste detalj. Sofa, stoler, gulvteppe, puter, hyller, belysning, antiviteter, bilder og annet nips! Her skal det tegnes og skisseres, klippes og limes, -dette skal jeg kose meg med dagene som kommer! Min kjære var dessuten nettopp her og lovte meg en bedre middag i kveld, så denne kvelden blir nok riktig så fin selv om dagen startet litt dårlig.

Minner om at jeg i forbindelse med at besøkstelleren her på Glassveranda passerte 50 000 besøkende i forrige uke, gir bort 3 store flotte eksemplarer av Kaffeboksmannen! Dersom du ikke allerede har meldt deg på, er det ikke for sent. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å bli med i trekningen du også. Mer informasjon finner du her.

Ha en fortsatt fin kveld, og så ønsker jeg deg og dine en riktig fin påske! :)
Bilder av det nymalte lysthus-gulvet kommer her på Glassveranda i morgen!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

4 kommentarer:

Fruen sa...

Så nydelig det har blitt,dere har gjort en fantastisk jobb :) :) Her kommer dere til og kose dere like mye som i det andre lysthuset.Det er jeg SIKKER,på....nok en gang NYDELIG
ha en god påske,og nyt lysthuset deres :)

My home is my Castle sa...

Så flott det ble :)))

Klem,Kari

Anonym sa...

HEI ANN!

Vakre bilder,dere er så dyktige! Gleder meg til å se gulvet også.
Ønsker deg en fortsatt God Påske!
Spennende å følge bloggen din.

Klem fra Marie:-)

Ann sa...

Takk for så koselige tilbakemeldinger! :)) Nå skal jeg ut å male gulvet, bilder kommer i kveld! Ha en fin dag videre!

Klem, Ann.