tirsdag 30. mars 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 6: Mitt nye favorittsted!

Lysthuset blir helt klart mitt nye favorittsted når det snart er ferdig! Himmel for en vidunderlig belysning det er der inne nå som veggene har blitt helt lyse, taket hvitt og skoddene har fått en nydelig lys, lys himmelblågrågrønnlig farge i kombinasjon med at dagslyset og vårsolen formelig flommer inn gjennom de mange vinduene i lysthuset!

Lysthuset er på langt nær ferdig, men det er allerede totalforandret, og det bare ved hjelp av maling!! Nå kan jeg knapt vente til gulvet skal males! Veggene fikk 2. strøk i dag. Skoddene malte jeg sent i gårkveld, og i dag pusset jeg dem hardt for å gi dem et mer rustikk, slitt, vintage-preg. I morgen skal jeg lakke dem med en matt lakk med hvite pigmenter i. Det vil gi overflaten en lett kalket finish, samtidig som lakken forhindrer at treverket som nå skimtes igjennom malingen gulner, og overflaten blir også enklere å vaske.

Da jeg og min kjære skulle montere dekorkulen i taket i dag, så vi straks at denne kunne bli enda penere om vi lagde sokkelen på kulen åttekantet. Som tenkt, så gjort. Den ble kappet, avrundet, pusset, så malt igjen, så i morgen prøver vi på nytt igjen! :)) I morgen skal også lysekronen opp!

I morgen skal jeg bære malingsbøtter, arbeidslampen og alt det andre utstyret ut av lysthuset, tørke støv av vinduskarmer, gulv etc, og vaske grundig. Da er tiden inne for å male gulvet! Iiiiii!!! Som jeg gleder meg! :D

Ha en fin onsdag, i morgen er det påskeferie dere! Da får endelig også min kjære ferie sammen med meg og ungene.
Flere nye bilder fra lysthusprosjektet kommer i morgen kveld, kanskje jeg har rukket å male gulvet da? Håper det! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Oppussingsprosjekt Lysthuset del 1-5 finner du her:
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 1: Se FØR-bildene!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 2: Tømt og rundvasket, hva nå?
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 3: For en forskjell!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 4: Klart for maling av vegger i morgen!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 5: Fant endelig kule, -og ser på at malingen tørker...

5 kommentarer:

Fruen sa...

Nydelig farge på skoddene :)

Elin sa...

Når du nevnte skodder, så jeg for meg slike franske med sprinkler.
Men disse ble jo kjempestilig, ....likte fargen og med en lett hvitkalket finish blir de sikkert helt knas....du har nok en plan hele veien.
Gleder meg til å se hvordan verket skrider fram.

Ingunn sa...

Så flott det blir. Nydelig farge på skoddene sier jeg og.

Jammen er dere raske til å jobbe :)

Klem og fin onsdag til deg og dine

Ann sa...

Hei, takk, ja jeg ble kjempefornøyd med skoddene! Nå skal jeg endelig ut å male gulvet :)) En overordnet grov skisse finnes, har ganske så klart for meg hvilken stemning jeg ønsker å skape i lysthuset, men har en slags Ferdinand Finne-tilnærming til dette prosjektet. ("Veien blir til mens du går..." :) Spennende og morsomt å jobbe på den måten av og til :))

Ha en fin dag videre!

Klem, Ann.

Kjolesnekkern sa...

Hei og hå, så utrolig smart, veldig lurt! OG fargen er jo kanonfin!! Masse flote idèer her!! God helg fra Marianne