torsdag 4. mars 2010

Skattejakt på et gammelt loft - Del 4

I helgen kunne du lese om at jeg og min datter var på skattejakt på loftet hos mine foreldre. Skattejakten resulterte i en fin samling spennende gamle antikviteter, blant annet en gammel diger kaffeboks og oldefars skriveskrin.

Jeg sa jeg ikke fant møbler da jeg var på skattejakt, men gjenstander... - men det stemmer ikke helt: Gjenstanden jeg vil vise dere i dag er et gammelt høyreist blomsterbord! - Et møbel.

Jeg har faktisk alltid ønsket med et slikt. Det minner meg om oldemor og oldefars glassveranda, om hvite heklede blondegardiner og -duker, om alle blomsterkrukkene, duften fra alle de røde blomstene og en gammel knirkende trapp. Igjen nostalgi... Jeg har mange gamle heklede duker, men de har jeg ingen planer om å ta i bruk i dagligstuen. De er vakre, men alt for søte. Kanskje i lysthuset.


S
krammer i malingen viser at det under den sorte malingen er en vakker grågrønn maling. Når bordet ble malt sort vet jeg ikke, men det har vært sort så langt bak i tid som mamma kan huske. Jeg kunne selvfølgelig ha malt det sort for å dekke skrammene, eller malt det i den grøgrønne opprinnelige fargen, men jeg har tenkt å beholde det akkurat som det er. Jeg er redd det vil miste noe av sjarmen dersom jeg maler det. At bordet er slitt, med noen skrammer og hakk her og der er et tegn på at det har vært i bruk i generasjoner, og det er jo hyggelig å tenke på. Maler jeg det blir det seende nytt ut, og det mister da følgelig noe av "sjelen". Jeg tror det blir som det er. Hva synes du? Ville du ha malt det?


Bordet har fått plass i dagligstuen vår. Oppå det skal det stå en... ja jeg vet ikke riktig hva det heter! Men dere skal få se den i morgen dersom alt går etter planen.

Jeg gleder meg til helgen og håper på sol og mildvær slik at jeg kan få lov til å begynne med neste oppussingsprosjekt: Lysthuset. Hvis jeg får båret ut alle møblene fra lysthuset og lagret dem i boden, kan jeg slå på varmovnen ute i lysthuset slik at det blir passende temperatur til å male tak og vegger m.m. Jeg gleder meg til å komme igang. I rooolig oppussingstempo blir jeg ferdig til 17. mai. Tradisjonen tro skal lysthuset pyntes med flagg og friske vårblomster til nasjonaldagen, og bløtekake med jordbær, nystekte vafler med multesyltetøy og kaffe skal serveres gjestene der ute etter av vi har gått i barnetoget. Det er stor stas for både store og små. 17. maikaffen i lysthuset markerer på en måte også starten på sommeren, og det hadde vært ekstra hyggelig om lysthuset var nymalt og forvandlet til en ny lys og lett vidunderlige sommerstue før årets 17. maikaffe. Vi får se.

Ha en fin kveld! I morgen er det endelig fredag og helg igjen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Flere detaljer i vårt hus finner du her: "Detaljer i mitt hus - Details in my house".


5 kommentarer:

salige lavendel sa...

Så heldig du er som kan gå og hente så mange nydelige gamle skatter på det loftet!!

Line fra huset på landet sa...

Nyyydelig bord!

Klem,Line

Ingunn sa...

Det samme sier jeg. God helg om noen timer Ann.

Klem Ingunn

M sa...

Stilig!
Klem,M

Ann sa...

Ja jeg vet, - og tenk at alle disse flotte tingene bare har stått lagret og bortgjemt de siste 30 år - minst?! På tide at de fikk se dagslys igjen. Jeg tror faktisk jeg skal ta meg en tur til opp på mamma og pappas garasjeloft nå i helgen. Det er jo fremdeles fullt med antikviteter der! Noe av det har de planer for selv, men det meste ikke! (:

Takk for hyggelige kommentarer, og ha en riktig fin fredag! :)

Klem, Ann.