lørdag 6. mars 2010

Skattejakt på et gammelt loft - Del 5

Forrige helgs skattejakt på loftet hos mine foreldre resulterte i en fin samling spennende gamle antikviteter. I løpet av uken har dere fått sett den gamle digre kaffeboksen jeg fant der, oldefars skriveskrin og et stilig høyreist gammelt blomsterbord. I dag vil jeg gjerne vise dere denne!

Men hva er det riktige navnet på en slik? Hva var den brukt til? Melkeflasker? Vinflasker? Saftflasker? Jeg vet faktisk ikke, men gammel er den, spennende og flott! Inntil noen kan fortelle meg hva som er den korrekte benevnelsen på denne, så velger jeg rett og slett å kalle den det den er, -en flaskekasse.

Jeg har spennende planer for denne flaskekassen! Gleder meg til å vise dere hva jeg skal bruke den til! Også denne skal stå til pynt i dagligstuen.

Den ene delen av dagligstuen vår er nå ferdig forvandlet. Antikviteter, kunst, flettede kurver, klart glass og vakre levende planter i skjønn forening, -og jeg er så fornøyd med resultatet! Jeg skal forsøke å få tatt noen flotte dagslysbilder av denne delen av dagligstuen i løpet av helgen slik at du får se!

Denne fredagen ble litt annerledes enn forventet. Jeg er fryktelig plaget av migrene, og i dag gikk det meste av dagen med til å bli kvitt den. Ingen kokkelering sammen med min kjære, ingen vin, ingen bading ute i spaet... sukk. Vel, det finnes verre ting, alt som går over er greit!

I morgen er en ny dag. Ny dag = nye muligheter! :))

I morgen skal jeg ta fatt på lysthus-prosjektet mitt dersom været tillater det! Dersom det ikke blir mildvær og opphold, fortsetter jeg inne i dagligstuen.

Hva slags planer har du i helgen? Jeg har alltid så fryktelig mange planer og prosjekter på kladdeblokken, "må-gjøres"-lister, "bør-gjøres"-lister, "har-lyst-til-å gjøre"-lister, skisser, og straks jeg har anledning er jeg i gang med nye prosjekter! Tror det rett og slett er av gammel vane, -etter alle årene med husbygging. Jeg slapper fullstendig av når jeg holder på med et av mine mange små projekter! Jeg virkelig koooser meg! Å sitte å se på TV er ikke for meg, det har det forsåvidt aldri vært, jeg blir så stresset av det at det er nesten ikke til å tro! Jeg liker å gjøre ting. En annen sak er at hodet ofte vil masse ting i hverdagen mens kroppen ikke henger riktig med. Klokken min er visst også gått i stykker, den går jo bare fortere og fortere for hvert år!

Ønsker deg og dine en flott lørdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Flere detaljer i vårt hus finner du her: "Detaljer i mitt hus - Details in my house".

4 kommentarer:

Hvit Pepper sa...

Oi, heldig du er..de flaskekassene er så fine:)
Vet ikke helt noe bedre navn jeg heller..he,he..
Du har gjort noen flotte funn, den som hadde et gammelt loft å gjennomsøke..:)
Ha ei fin helg,håper migrenen forsvinner fort..plaget av det selv og.
Flink du er som tar signalene,og handler deretter. Jeg er ikke så flink til det, før det blir nesten uutholdelig..sukk..men lærer vel etterhvert;)

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Hei Ann:)

Jeg har også en slik kasse. Jeg tenker på det som en flaskekasse. Det står en V i en sirkel på siden, og det er vel Vinmonopolet sitt merke?

Ha en fin helg!

Klem Tina:)

Monica sa...

så utrolig mye vakkert du har funet på skattejakten, elsket den flaskeholderen... rålekker. Gleder meg til å se bilder av stuen i dagslys . klem monica

Ann sa...

Hei! :) Ja pappa foreslo også Vinmonopolet, men det hørtes liksom for enkelt ut! :D Men Vinmonopolet har eksistert siden 1922, og jeg har ikke noen bedre forklaring på den V´en... Vinflaskene passer fint i de små rommene, diameteren på de gamle melkeflaskene vet jeg sannelig ikke. Kanskje den fra rett og slett er fra Vinmonopolet?

Ingen migrene i dag heldigvis, blir helt slått ut mens det står på, har blitt flinkere til å ta signalene tidlig. Da er det bare å slippe alt man holder på med uansett når på døgnet den inntreffer og gå for å sove. (Jeg sover den av meg). Overser jeg signalene varer den nesten uten unntak i fire døgn i strekk! Helt grusomt! Men det går bra, -jeg vet jo hva det er :)

Nå skal jeg ta bilder av stuen! :))

Takk for koselige tilbakemeldinger, og ha en fin dag videre!

Klem, Ann.