lørdag 6. mars 2010

Et glimt fra dagligstuen vår etter stilendringen

Forrige helgs skattejakt på loftet hos mine foreldre resulterte i en fin samling spennende gamle antikviteter.

I løpet av uken har dere fått sett mange av dem, og i dag skal jeg vise dere hvordan jeg har valgt å bruke disse antikvitetene i interiøret!

Bildene mine i dag viser bare en liten del av dagligstuen vår, men en viktig del ettersom dette hjørnet av stuen definerer interiørstilen som nå skal overføres til hele dagligstuen vår. Hjørnet skal brukes som mal for resten av stuen.


Dagligstuen vår fikk et helt nytt uttrykk. Den har gått fra å være litt identitetsløs, stilren, men kjedelig, -til å bli en unik, spennende dagligstue, med særpreg, karaktér og "sjel".

Antikviteter, kunst, flettede kurver, klart glass og vakre levende planter i skjønn forening!

Antikvitetene gir interiøret et lett nostalgisk preg. Jeg har bevisst valgt å styre unna heklete blondeduker o.l., -jeg ønsker et robust, rustikk uttrykk, ikke et romantisk, søtt, nostalgisk interiør.


F
or mye gammelt sammen gir interiøret museumspreg. Det ville jeg ikke ha. Jeg har derfor valgt å kombinere antikvitetene med moderne kunst, flettede kurver, klart glass og levende planter.
Kunst gir interiøret spenst, og igjen, særpreg. Jeg har så lenge jeg kan huske vært fasinert av kunst, og begynte å samle kunst og antikviteter allerede da jeg var tenåring. Det finnes så mye vakker! SÅ mye tøft! Men jeg skulle gjerne hatt flere vegger... Her har jeg valgt å la et av maleriene mine stå utstilt i et staffeli, det er med på å understreke det rustikke, og kunstinteressen vår. Et vellykket interiør skal gjenspeile menneskene som bor i huset. Det er det som gjør et interiør unikt og interessant.

Klart glass gir interiøret et rent, lett preg til tross for utstrakt bruk av antikviteter. Kombinasjonen antikviteter og klart glass understreker kontrasten mellom det gamle, litt tunge og shabby, og det klare, glatte, rene, estetisk lette og luftige. Klart glass er å skape visuell balanse i rommet. Jo flere antikviteter som finnes i et rom, desto flere visuelt lette pyntegjenstander kreves. Selv synes jeg glass, og da spesielt klart glass, er det aller beste i kombinasjon med antikviteter. Men moderne kunst er også med på å skape visuell balanse i et rom med mange antikviteter. Hensikten er å skape et lekkert interiør. Et gammelmodig, tungt interiør er ikke lekkert.F
riske levende blomster gir ekstra liv og gnist til interiøret. Blomstene er prikken over i´en. Men de må være friske, og de må være levende! Kunstige planter og/eller døende planter virker helt mot sin hensikt. Da er det bedre med ingen planter.


Blomsterløkene kjøpte jeg ferdig plantet i denne nydelige lille krukken nå rett før helgen.


Jeg har alltid vært begeistret for kurver. Flettede kurver av alle slag! De minner meg delvis om mormor, delvis om sommerene på vingården i Piemonte da jeg var yngre. Disse kurvene er nye, ikke antikviteter.

Rammene som står i vinduskarmen er også av nyere dato, det samme gjelder vasen i vinduet, stråene, og stettskålen som er plassert oppå den digre gamle kaffeboksen. I stettskålen ligger "drops", -kunstglass fra Murano. Matkisten bak lysestakene er en antikvitet, -en av mine aller første :)

Bildet på veggen er et håndkolorert litografi av den norske kunstneren Tone Dietrichson, maleriet plassert på staffeliet er malt av undertegnede. Staffeliet er av nyere dato.

Det antikkhvite anretningsbordet er det min kjære som har snekret. Som vanlig var prosessen for følger: Jeg tegner, han snekrer, jeg maler. Bordet ble skreddersydd til stuen da nystuen var innflyttingsklar noen år tilbake.

Kurvene er ikke bare pene, de er praktiske også (akkurat som min kjære!! ;)) I den ene har jeg stearinlys, i den andre servietter, den tredje har jeg tenkt å ha mine nyeste interiørmagasiner og bøker i. Man kan ikke få for mye lagringsplass, kan man vel?

Vel, det var et glimt fra dagligstuen vår etter stilendringen. De neste dagene skal du få se noen flere skatter fra det gamle loftet, og så skal jeg vise deg resten av dagligstuen slik den ble i sin helhet etter stilendringen. Jeg er ikke helt ferdig med resten av stuen enda, men det er like før! :)

Nå skal jeg kokkelere sammen med min kjære. Gikk glipp av hele fredagskvelden p.g.a. migrenen, men i kveld skal vi kose oss!

Ha en fortsatt fin helg! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Her kan du se nærmere på antikvitetene:
Den gamle digre kaffeboksen

6 kommentarer:

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Lekkert! Så fint det er med de turkise innslagene:)
Den kaffeboksen har jeg helt forelsket meg i ;)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

Klem Tina:9

Åpent^hus sa...

gratulerer med ny look. så fint ut. den kaffeboksa og de fargene var bare nydelig. og gjorde seg kjemepfint sammen med plantegrønt. enjoy! og fortsatt god helg fra Åpent hus

Ingunn sa...

Så flott ny del av stuen du har laget. Dette er helt i tråd med våre små og store endringer i heimen om dagen og.

Rart at smaken endrer seg.

Ha en fin søndag og håper ikke migrenen varte lenge.

Klem Ingunn

:) sa...

Kaffeboksen og det blå skrinet = ELSK! Nydelig!! Så gøy med en skikkelig stilforandring. Her går det mer sakte, men sikkert (ikke så sikkert heller, når jeg tenker jeg om).

Ha en flott søndag =)

Lunalei ;-) sa...

Så fin og gjennomført stilen ble. Enig i at det gjør seg med klart glass sammen med antikviteter. Det er med på å framheve!
Må bare si det igjen - den kaffeboksen er bare utrolig fin!!!
God søndag til deg!
Klem fra Lunalu

Ann sa...

Hei, og takk for koselige kommentarer! :)
Ja den kaffeboksen er bare så tøff! Tok utgangspunkte i den da jeg bestemte med for å endre interiørstil i stuen. Jeg ønsket en litt røffere stil i stuen, og det har jeg virkelig fått. Endringen i glassfasaden (vestfasaden/den med det buede vinduet) ble total! Ble svært fornøyd med resultatet, og gleder meg til å vise dere bilder av resten av stuen! :))

Ha en fortsatt fin søndag!

Klem, Ann.