onsdag 3. mars 2010

Skattejakt på et gammelt loft - Del 3

I helgen kunne du lese om at jeg og min datter var på skattejakt på loftet hos mine foreldre. Skattejakten resulterte i en fin samling spennende gjenstander, i går viste jeg dere den gamle digre kaffeboksen min, og i dag vil jeg gjerne vise dere dette gamle vakre skriveskrinet! Her hadde oldefar blekkhuset, penn, papir og frimerker. Helt rent innvendig klarte jeg ikke å få det, men det er heller ikke ønskelig, -de gamle skribleriene inni skrinet - i en eldgammel og usedvanlig vakker håndskrift - vil jeg gjerne beholde akkurat som de er.
Det gamle sorte skriveskrinet er utformet som en bok. Om et blekkhus på den tiden lot seg lukke så tett at skriveskrinet faktisk kunne settes i bokhyllen når det ikke var i bruk, er jeg imidlertid usikker på. Malingen på baksiden av skrinet er slitt vekk, og det tyder på at skrinet har stått på skrivebordet det meste av tiden, og ikke tilbrakt spesielt mye tid i bokhyllen i hvertfall.

Apropo tid... Denne uken har jeg brukt mye tid i dagligstuen vår må vite!! Min nye samling antikviteter har ført til at jeg nå har tatt fullstendig av! Det ene tok det andre og det er nå klart at her blir stilendringen total! Ut med omtrent alt, inn med masse ny pynt: Mange antikviteter og mere kunst! Flere trær. Alt "pent og søtt" forsvinner, nå skal dagligstuen bli langt tøffere og mer rustikk! Dere skal selvfølgelig få se bilder fra dagligstuen i sin helhet etterhvert.


Jeg ble til og med inspirert til å male et bilde i dag, det er noen år siden sist, men det var gøy og jeg tror jammen jeg må ut å kjøpe flere nye lerreter!
Det gamle skriveskrinet har allerede fått plass på anretningsbordet i dagligstuen, og i morgen håper jeg på mere solskinn! Det er så mye hyggeligere å vaske og pynte i huset nå som den vakre vårsolen formelig flommer inn gjennom stuevinduene, og så blir jo belysning på interiørbildene så flott! ;)
-Tenkte kanskje jeg skulle ta bilder av resten av antikvitetene i morgen. Dagligstuen i sin helhet må jeg nok vente til helgen med, - "åstedet" er ikke bloggbart riktig enda!

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Flere detaljer i vårt hus finner du her: "Detaljer i mitt hus - Details in my house".

3 kommentarer:

Minka sa...

For ett flott gammelt skriveskrin..Ska si du har fått med deg en del skatter!! Klems

Ann sa...

Ja jeg vet, jeg vet!:)) Jeg har storkost meg i ettermiddag med å pynte dagligstuen med de nye antikvitetene! Det ble en helt ny stil, skal fortsette i morgen, bilder kommer etterhvert!

Takk for koselig kommentar, og ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann.

Berit R. Skartland sa...

Fant tilfeldigvis bloggen din. Så artig at du har et skrin som er svært likt mitt. Men mitt har ikke rominndeling. Det er merker etter lokk inni det. Og det var kledd med stripete papir inni. Vet du hvor gammelt skrinet ditt er? Og hvor det kommer fra? Mitt fikk jeg av mine besteforeldre da jeg var tenåring, og jeg tenkte ikke på å spørre dem om skrinets opprinnelse da.
mvh Berit RS