fredag 26. mars 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 3: For en forskjell!

Fikk du med deg del 1 og del 2 av "Prosjekt Lysthuset" her på Glassveranda i går? I dag har jeg malt taket! Kun første strøk vel å merke, men milde himmel for en forskjell!!! Ble sittende på en stol å bare stirre opp i taket i en time etter at jeg var ferdig. Jeg slutter visst aldri å la meg overraske: Atter en gang er jeg helt imponert over hva litt maling kan gjøre for et rom! Det ble så lyst, så lett! Og stort! Jeg stirret for øvrig opp i taket både fordi det ble så vakkert, men også fordi det gjorde vondt å se ned! :DD Jeg hadde helt glemt hvor mye arbeid det er å male et slikt paviljongtak med alle de bjelkene, men litt etter litt kommer hukommelsen tilbake; Nå husker jeg hvorfor det ikke har blitt malt tidligere! ;) 6 timer tok det ene strøket! Men det er jo egentlig ingenting resultatet tatt i betraktning! Endelig er det mørke ruvende taket borte! Lyset fra vinduene gjør at bjelkene i taket kaster lette skygger på takflaten, og alt ble bare... nydelig! Det var uten tvil verdt alt slitet!

Det beste av alt er at min kjære har heldigvis meldt seg til å ta 2. strøk i morgen! Vanligvis er all sparkling, pussing, maling m.m. min jobb, ettersom min mann alltid har snekret videre på huset mens jeg har malt. En helt nødvendig arbeidsfordeling de siste 10-12 årene, men jeg kjenner at det skal bli deilig å bare kunne overlate 2. strøket til min kjære i morgen, mens jeg tar fatt på veggene.

Veggene må sparkles, enkelte steder silikoneres litt med overmalbar akrylmasse. Når det har tørket er de klare til å males! Men hvilken farge? Jeg har faktisk enda ikke klart å bestemme meg, men i morgen håper jeg at jeg har fått grublet meg ferdig og er klar til å ta en avgjørelse! Jeg har etter en del grubling i det minste bestemt meg for å beholde både taket og bjelkene hvite! I midten av taket skal det monteres en stor trekule, dekorknott str. xxxL, også den hvitmalt. Vi har en slik en i taket på badepaviljongen vår, og den er virkelig prikken over i´en. Håper vi finner en hos en av byggevarekjedene i morgen, husker ikke om det var en bestillingsvare, men håper ikke det. Jeg vil ha den på plass og male den hvit NÅ, men en gang! ;)

Jeg gikk rett inn i IR-badstuen i kveld da jeg var ferdig å male. Maken til fantastisk oppfinnelse skal man lete lenge etter! Jeg var helt fullstendig ferdig i armer og bein etter i ta stått i stigen og klamret meg fast i taket i hele dag, men etter 40 minutter i IR-badstuen var jeg nesten helt bra igjen! Kan ikke skryte nok av den badstuen! Skulle minst tro jeg solgte slike så mye som jeg snakker om badstuen vår her på bloggen, men det gjør jeg da ikke :)), men jeg er fast bruker og sterk tilhenger av IR-varmen og den fantastisk positive helsemessige effekten den har på menneskekroppen, -kan virkelig anbefales!

Apropo varme, -jeg er også tilhenger av hydroterapi for ømme muskler, så nå skal jeg ut i spaet på terrassen sammen med min kjære og se på stjernene. Et par timer i førti graders vann med massasjedysene på full guffe nå, så tenker jeg at jeg vil sove godt i natt! ;)

Flere bilder og ny framdriftsrapport fra Oppussingsprosjekt Lysthuset kommer her på Glassveranda i morgen! Nå må jeg løpe innom dusjen og hoppe i bikinien for klokken er jo allerede elleve, og jeg vil ikke sove bort morgendagen! Må fortsette malearbeidet ute i lysthuset! Er nesten enda mere motivert nå enn da jeg startet opp, for nå ser jeg virkelig hvor fint det skal bli der ute!!

Ha en fin lørdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

5 kommentarer:

Ingunn sa...

Ja det var forskjell Ann. For en energi du har! Jeg føler meg lat i forhold, men det er kanskje alderen? He he.

Flott allikevel at din kjære tar strøk nr 2. Du må jo ha krefter til stylingen og.

Gleder meg til å se videre.

Klem og sov godt Ingunn

Minka sa...

Dette blir flott, utrolig lekkert det blir..Men tenker det er litt a en jobb ja..klems

Fruen sa...

For en nydelig forandring,dette blir bra :) Ser bilde nå,og det minnes om luft...

Anonym sa...

Jeg er spent på det ferdige resultatet jeg nå:) En utrolig stor forskjell ble det gitt. Jeg sverger selv til hvtimaling. Det blir liksom aldri feil det.
Håper du koste deg masse i spaet i gårkveld. Hørtes helt fantastisk ut her jeg sitter og småfryser.
Klem fra meg!

Ann sa...

Tusen takk for koselige kommentarer! :))

Er visst litt lat jeg også som overlater 2. strøket til min kjære, men jeg får skylde på det at jeg har pådratt meg en senebetennelse som jeg ikke ser ut til å bli kvitt, og må ta det litt roligere i dag :) ...Så slipper jeg å innrømme at det kanskje har noe med alderen å gjøre :P Nei, det kan ikke ha noe med alderen å gjøre Ingunn, vi er da unge enda vi, er vi ikke? ;))

Energien kom tilbake med våren, men jeg har jo lyst til så mye MER enn det jeg rekker over, huff, -men slik har vel alle det i større eller mindre grad. Fikk en travel, men koselig, start på påskeferien med dette prosjektet! Nå skal jeg ut å sparkle litt. Min kjære er allerede i gang med 2. strøk i taket, og det blir sååå flott! :))

Ha en fortatt fin lørdag alle sammen!

Klem, Ann.