fredag 26. mars 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 2: Tømt og rundvasket, hva nå?

Fikk du med deg del 1 av "Prosjekt Lysthuset" tidligere i dag? Nå er i hvertfall lysthuset tømt, alle møbler, nips, gardiner, belysning, hyller og gardinstenger er fjernet, og jeg har gitt lysthuset en skikkelig rundvask i lyset fra vårsolen. Jeg bestemte meg også for å vaske taket, og det var litt av en jobb! Kan ikke si at jeg gleder meg til å male taket, men jeg gleder meg til at det skal bli hvitt, så jeg får forsøke å fokusere på det mens jeg maler! :)
Stort mer rakk jeg ikke i dag. Jeg hadde tenkt å legge plast oppå gulvet slik at lysthuset var klargjort for malejobben som jeg skal ta fatt på å morgen ettermiddag, men det ble så fuktig i rommet etter rundvasken at jeg må vente med det til i morgen. Vinduene dugget fullstendig over, og jeg hadde døren på vidt gap i timesvis i kveld for å lufte ut, men det er for kaldt og rått i rommet. Jeg har skrudd varmovnen på i kveld, så i morgen tidlig vil det være rundt 20 varmegrader i rommet, -det gir god tørk, og en fin maletemperatur. Håper virkelig at jeg kommer i gang med takmalingen i morgen, men det er viktig at det er skikkelig tørt først. Jeg får bare vente og se.


Når snøen har smeltet skal du også få se paviljongen utvendig, og bilder av hageområdet rundt. Vi plantet to nette små thuja på hver side av inngangsdøren til lysthuset for ca. 10 år siden, og nå er bare så vidt at de er mulige å forsere! Du ser dem mer eller mindre foran døren på bildet ovenfor. Gårdsplassen vår er brosteinsbelagt, og det er også stien fram til lysthuset, og dette gir området et forholdsvis rent og ryddig uttrykk til tross for de ruvende thujaene. Det er også en formklippet hekk rundt hele paviljongen. Men området er ganske kjedelig. Dette har vi også planer om å gjøre noe med nå i sommer.

I slutten av mai skal thujaene flyttes til et helt annet sted i hagen, og vi skal lage en liten terrasse, en tram, foran lysthuset. Den skal være fin å sitte på når man tar på seg skoene, og kanskje lager vi litt størrelse på den slik at vi også kan ha noen store flotte krukker med blomster utenfor døren. Egentlig er området perfekt for et større terrassedekke på bakkeplan, hvor man kunne ha murt opp en grill, satt bord og hagemøbler m.m. ettersom området også har kveldssol, men det ville vært galskap ettersom vi allerede har hundre kvadrat med terrasse rundt huset på 1. etg. plan (ikke bakkenivå) med både vanlig utepeis og en stor Webergrill. I tillegg til at vi har grillpaviljongen. Det er derfor ikke ønskelig med enda en grillplass. Dette er også årsaken til at jeg synes tiden er inne for å kvitte seg med det store spisebordet i lysthuset, og heller gjøre lysthuset om til en helårs hagestue.

Som nevnt i Del 1 er gulvet i lysthuset riktig pent, men det er veldig mørkt. Jeg har sett og sett og sett på det i dag, og jeg tror jeg kommer til å male det. Men hvilken farge?! Hva ville du ha gjort? Jeg har fått flere spennende, skikkelig kreative, forslag i løpet av dagen, noen av dem svært fristende, men jeg tar gjerne imot enda flere forslag. Jeg har enda ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre. Og hva med veggene? Hva ville du ha gjort? Og hva med gardiner? Jeg er fristet til å skippe gardiner og heller lage aldringsmalte lukkbare franskinspirerte skodder på innsiden av vinduene, -det tror jeg hadde blitt knallstilig! Alle forslag mottas med takk!

Gulvet skal jeg uansett gjemme til slutt. I morgen tar jeg fatt på taket! Mens taket tørker må jeg bestemme med for hva jeg skal gjøre med veggene. Jeg skal ta meg jobben med å skissere ut forskjellige løsninger med tilhørende materialkart før jeg tar en endelig avgjørelse. Tenke nøye igjennom fargevalg, strukturer, materialer, tekstiler, nips og belysning. Jeg har gjort det med øvrige rom i huset vårt, og det er til stor hjelp i det videre innredningsarbeidet, -morsomme å lage er de også slike materialkart ;)

I morgen er det helg igjen! Ukene flyr og førstkommende søndag skal klokkene endelig slilles på SOMMERtid!! Nye bilder fra Lysthus-prosjektet mitt får du se i morgen, og da har forhåpentligvis taket blitt skinnende hvitt! :))


Ha en fin fredag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Var jeg deg, ville jeg malt selve taket og veggen over brystningen, i en lys lys blåfarge. bjelkene i taket og veggen under brystningen ville jeg malt hvite. Det ville gitt en vakker kontrast til takbjelkene. Takbjelkene deres avsluttes jo et godt stykke ned på veggen og derfor vil det virke naturlig at tak og vegg går i samme farge. Samtidig vil de flotte bjelkene tre frem ved å gi de en annen farge enn resten av taket. Jeg så denne kombinasjonen av blått tak med hvite bjelker i karibien for et par år tilbake og det var så vakkert at jeg aldri har glemt det :)

mvh
ann c.

Ann sa...

Hei! Tusen takk for spennende forslag. Jeg har malt taket i grillpaviljongen vår (http://glassveranda.blogspot.com/2009/07/grillpaviljong-9-m.html) og taket i badepaviljongen (http://glassveranda.blogspot.com/2009/06/terrassse-med-badepaviljong-og-spa.html) i en dus sjøgrønn farge med hvitmalte takbjelker og absolutt elsker denne fargekombinasjonen!! :)) Har vurdert den også i lysthuset, men tenke kanskje det var litt kjedelig bare å gjøre det samme i alle paviljongene... med jeg har ikke forkastet idéen. Men en lys lys blå farge i kombinasjon med hvite bjelker blir jo litt nytt, blir det ikke? ;) Kunne godt tenkt meg veggene i en lys, nærmest isblå, farge... God idé denne fargekombinasjonen, den må jeg vurdere nærmere. Min mann er ikke så glad i blått, men han er på gli! ;)) Takk for nyttig innspill, og ha en fortsatt fin fredag! :)

Klem, Ann.

Minka sa...

Dette blir lekkert uansett farger tror jeg, men hvitt, lysegrønt(den gamle fargen) og grått er jo lekre farger å velge mellom..Blir spennende, klems..

Linda sa...

Heldig er den som har et lysthus!
Det drømmer jeg om, men om noen år så har jeg kanskje ett - for vi planlegger å kanskje bygge.

Det blir veldig spennende å se hvordan det blir i lysthuset ditt når prosjektet ditt er ferdig.

Ingunn sa...

Det var litt av et prosjekt Ann. Jeg ville malt taket hvitt, og gulvet grått. Det er så lekkert synes jeg. Gardiner tror jeg at jeg ville hatt, og luftige og lekre. Om de passer til møbleringen da...

Veggfargen ville jeg hatt omtrent som den er. Nydelig synes jeg. Hva slags farge er det?

Gleder meg til å følge med videre. Ikke slit deg ut da Ann!

Klem Ingunn

Ann sa...

Tusen takk for koselige kommentarer og nye innspill! :))

Jeg har sikkert fargekoden som er brukt her notert i en eller annen perm et sted, skal sjekke. Men jeg vil ha vekk denne kremgule fargen... den beige på panelet også... :D Her skal forandringen bli total når jeg først er i gang! ;))

Ha en fortsatt fin dag!

Klem, Ann.