torsdag 25. mars 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 1: Se FØR-bildene!

Dette er FØR-bilder fra vinterpaviljongen vår, -et ganske stort lysthus (15 m²) som står plassert midt på plenen vår, og NÅ begynner oppussingen! Nå skal lysthuset vårt gjennomgå en total forvandling, og jeg tar fatt på prosjektet allerede nå i ettermiddag!

Jeg har vært i bestefars begravelse denne uken, og det var tungt! Da jeg kom hjem igjen bestemte jeg meg for at jeg nå virkelig trenger å tenke på noe helt annet, noe lystbetont, i tiden fremover, og det passer derfor perfekt å ta fatt på et av mine mange vårprosjekter nå med en eneste gang: Oppussingsprosjekt Lysthuset!

Snøen ligger enda utenfor, men det er vår i luften denne uken, fuglene kvitrer, skjærene har begynt å bygge på "huset" sitt i toppen av et av de store gamle bjørketrærne like ved lysthuset, solen skinner fra skyfri himmel fra tidlig om morgenen til sent om ettermiddagen, det drypper fra tak og sildrer i takrennene, -det er helt klart vår!

D
e av dere som pleier å være innom Glassveranda regelmessig vet at vi har en annen paviljong som vi vanligvis bruker om sommeren,
grillpaviljongen. Lysthuset vårt har bare vært i bruk om vinteren, men det har jeg nå tenkt å endre på, -den skal bli en idyllisk sommerstue som heretter skal være i bruk minst like mye om sommeren som om vinteren!

Dette er jo egentlig en stor flott hagestue med en enorm takhøyde, og ikke minst: Potensiale! Det er rett og slett for ille at den kun er i bruk noen få dager i løpet av året, de siste årene kun tre dager i året: Nyttårsaften, 17. mai og Halloween! Den er alt for flott til å bare stå der ubrukt, så nå skal interiøret endres; nå skal den bli langt mer sommerlig, og langt mer anvendelig! Visst er det fint å ha et sted å samle elleville feststemte små spøkelser, hekser og skjeletter på Halloween uten å bekymre seg for klissete melisfingre, ketchup og lakrisbåter som sitter fastklistret i gulvet etter festen, men for at lysthuset skal bli brukt i hverdagen tror jeg at det må store endringer til der ute! Stive rett-opp-og-ned stoler må erstattes med mykere komfortable møbler, og alt må males i lyse delikate sommerlette farger!

Det første som åpenlyst MÅ gjøres aller først er å male taket hvitt!! Jeg har jo alltid visst det, men fordi vi hele tiden har hatt andre prosjekter som hastet mere, ble det aldri prioritert, men NÅ skal det endelig skje!

Disse FØR-bildene av den usminkede, ustylede sannheten, tok jeg i går ettermiddag, før jeg begynte å bære ut møbler og nips. I ettermiddag skal jeg bære ut de to siste bordene, det grønne gamle skapet og dekke til gulvet med plast, -så er det klart til en liten rundvask etterfulgt av malekosten!

Jeg har et lite problem: Jeg har en av de høyeste gardintrappene som er å få tak i, men når jeg står og vinkler på den øverste plattformen i gardintrappen når jeg likevel ikke øverste delen av taket med malekosten! Jeg prøvde i gårkveld, men jeg måtte sette en vaskebøtte opp-ned oppå det øverste trinnet/plattformen, -da nådde jeg
taket, men det var slettes ingen behagelig arbeidsstilling må vite! Jeg er ikke glad i å jobbe oppe i høyden, så kanskje jeg må fri til min kjære og be han om å male den øverste halvmeteren av taket. Han er mere "herdet" i høyden en jeg, etter å ha stått i liften og malt husveggene sist sommer ;)

Jeg er litt usikker på gulvet! Det ser enda litt mørkere ut på bildet her nedenfor enn det i virkeligheten er, men det er likevel veldig mørkt.Gulvet er av heltre og vi slipte det ned i fjor sommer (hadde malingsflekker etter at vi hadde brukt lysthuset til "malebu" da vi malte møbler m.m. til huset), jeg beiset det to strøk, la på tre strøk med klarlakk! (De hvite flekkene på gulvet på bildet her er snø som jeg har dratt inn :S) Mye arbeid med pussing og vasking mellom hvert strøk, men nå har jeg likevel fått en idé om at gulvet burde males i en hvit eller lys grå farge! Hva synes du? Jeg er litt usikker på det
hele enda, og har bestemt meg for å male tak og vegger først, så fjerne plasten og vurdere gulvet på nytt. Men det stjeler ufattelig mye lys fra rommet, -dessverre liten tvil om den saken...

Disse møblene ble satt her fordi de var praktiske, og fordi vi på det tidspunktet slettes ikke hadde råd til nye, så vi kjøpte disse kontormøblene brukt, svært billig fra en bedrift her i byen. De kræsjer totalt med stilen vi har ellers i huset vårt, og nå skal de endelig byttes ut! Jeg vil faktisk ikke ha spisebord her inne i det heletatt fremover, men en skreddersydd sofa som vil gå langs tre av
veggene i enden av rommet, noen gode lenestoler og et sofabord i midten. Det skal bli mer en stue, en sommerlig idyllisk liten hagestue! Nipset skal byttes ut, gardinstengene skal vekk, taklampen byttes ut etc. Vel, det var alt for denne gang, -nå skal jeg straks i et foreldremøte på skolen, og så skal jeg fortsette ute i lysthuset. Kanskje kommer det noen flere bilder og en kort framdriftsrapport allerede i kveld! ;)

Ha en fortsatt fin dag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

7 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Så spennendes! Og såååå herlig med et lysthus. Det der tror jeg blir flott når det er ferdig!

Fruen sa...

Å for et flott lysthus,med mange muligheter :) Du tenkte på gulvet hva du skulle gjøre,siden det er så mørkt :) Jeg kunne ha sett for meg et sjakkbrett lignende mønster store mønster i lyse grått og hvit til det hvite taket :) synes det er så lekkert oppå treverk :) Det var bare en tanke som datt ned :) :) Ellers gleder meg til og se bilder og det ferdige prosjektet..
Tror det blir lekkert,for det du viser fram på din blogg er jo alltid appetitt vekkende :) :)
Lykke til :)

Anonym sa...

For et kjempeflott utgangspunkt!
Jeg tror du gjør lurt i å avvente fargevalg på gulv før du har malt taket. Husk når taket blir malt vil det med ett bli veldig mye lysere. Fargen på gulvet avhenger også veldig mye av fargen på bærebjelkene i rommet. Og de ser jo ut til å matche nå.. Det er hvertfall veldig stilig å fremheve bærebjelker i en mørkere farge, slik du har. om du velger grått vil atmosfæren helt klart bli en annen.. Men det avhenger jo igjen litt av smak og stil og hva du tror du kan trives med i lengden. :) Er sikker på at det kommer til å bli kjempefint!
Tutta

Lykkeliten sa...

Et spennende prosjekt!
Gleder meg til å følge med videre.
Lykke til Fra Lykkeliten

Elisabeth sa...

Paviljongen din blir nok flott! Skriver egentlig for å si takk for deilig musikk. Nå har pcèn stått på i 1 1/2 time med musikken din og jeg har kost meg.

salige lavendel sa...

Herlig lysthus med takhøyde!! Dette kan bli et drømmested!

Ann sa...

Tusen takk for alle hyggelig kommentarer og inspirerende forslag!

Sjakkrutet i hvitt og lys grått? Det har jeg faktisk ikke tenkt på før, men jeg må innrømme at det faktisk høres fristende ut! Store diagonale ruter... jo, det kan absolutt fungere! Jeg må forsøke å skissere! :))

SÅ hyggelig at du liker musikken her på Glassveranda, Elisabeth! :))

Ønsker dere alle en fin fredag!

Klem, Ann.