søndag 21. mars 2010

Inngangspartiet vårt påskepyntet!

I dag har vi hatt et aldeles nydelig vær, plussgrader, vindstille og sol fra skyfri himmel! Jeg, min kjære og ungene har kost oss ute på terrassen i hele dag. Herlig å kunne sitte i solveggen i bare t-skjorten uten å fryse!







Vi startet dagen med å måke all snøen av terrassen, og i løpet av dagen tørket terrassegulvet i solen! Vårstemingen var til å ta og føle på, småfuglene kvitret og det dryppet fra tak og snøskavler! Å som jeg håper at vi får dette været i påsken, det er så deilig å være ute når man slipper lag på lag med klær, og så herlig det er å kjenne solen varme skikkelig igjen! Tenk at det endelig er vår! Jeg synes vinteren har vært uendelig lang, men noen dager til med dette været så er alt glemt!

Det flotte været gjorde at jeg ble inspirert til å påskepynte inngangspartiet vårt! Litt tidlig kanskje, men jeg synes det ble riktig så koselig på trappen vår nå som dørkransen med gule vårlige blomster og hvite sommerfugler pryder ytterdøren, og det 160 cm høye "påsketreet" vårt er dekorert med vakre små gulgrønne påskeegg.



En bunt med 2 meter lange kvister står lent mot veggen. Naturmaterialer, enten det er kvister, strå eller slitt rustikt trevirke, står i flott kontrast til hvitmalte vegger, utendørs som innendørs.











Jeg synes lyktene på trappen er flotte også i dagslys, også uten at lysene er tent, og vi har lykter stående ved entréedøren uansett årstid. De setter et lunt, vennlig preg på inngangspariet vårt, sommer som vinter. Lyktene tennes når vi venter gjester, jeg synes det er en enkel og fin måte å ønske gjestene velkommen på.

Det kommer alltid gjester innom oss i påsken. Mange av vennene våre har flyttet fra byen, men de kommer hjem for å besøke foreldre og søsken i feriene. Også i år venter vi påskegjester, og da blir det grilling og langbord på terrassen. Det gleder vi oss til, og det er like hyggelig hver eneste påske!

I morgen skal jeg hente inn syrinkvister og lage et litt mindre "påsketre" som jeg skal ha i en diger glassvase som skal stå på bordet i dagligstuen. Dette pleier jeg og ungene å pynte med egg og fjær i friske farger. Glassvasen med syrinkvister pleier vi å ta med oss ut på terrassen for å ha på langbordet der når vi griller ute. Da blir det skikkelig påskestemning!




Vi er som oftes hjemme i påskeferien, men vi er utendørs hele påsken likevel. Det er jo så mange hyggelige vårlige aktiviteter å ta seg til ute på denne tiden av året: Vårklargjøring av drivhuset, vårklargjøring av båten og grillmat, kakao og appelsiner i solveggen på terrassen sammen med venner står alltid på påskeprogrammet vårt, og om været viser seg fra sitt aller, aller beste og vindstyrken er null på fjellet, så hender det seg at vi tar oss en skitur også. Men jeg må bare innrømme at jeg trives aller best hjemme på terrassen hvor det alltid er vindstille, hvor jeg har tørt terrassedekke under bena og hvor vi enkelt når tak i det vi måtte trenge!

Håper vi får det samme fantastisk flotte været i morgen! Men uansett vær; ha en riktig fin søndag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hei. Inngangspartiet ble nydelig! Jeg ønsker dere alle en riktig god påske.

Hilsen Heidimor

Hvit Villa sa...

Så fint du har pyntet! Kjempefint inngangsparti :-)

Monica sa...

ååå så nydelig påskepyntet det var!! Skjønt!!:) Nå fikk jeg lyst til å pynte ute selv, her er det desverre grått og trist utforbi, men det skal jeg straks fikse. Klem fra Monica ♥

Fru Rosas Hjem sa...

Du har så fin og inspirerende flott blogg:)) Er ofte innom og ser:)) Flotte bilder av inngangspertiet.

Jeg har en liten give away på bloggen min. Du er hjertlig velkommen innom:))

Ønsker deg en flott søndag:))

Klem fra AnnElin / Fru Rosas Hjem

toves sammensurium sa...

Så koslig det ble da:))))
Du har jo forresten et veldig kjekt inngangsparti i utgangspunktet...nydelige sidevinduer ved døren!!! Tror alle som kommer til deg føler seg velkommen,så fint som du pyter det,veldig innbydende:)
Og så ble jeg pittelitt inspirert ...er meningen å pynte til påske ihvertfall på kjøkkenet sammen med barna i dag:)
Go påske...forresten,nydelig musikk i bakgrunnen nå plutselig:)
Nyt søndagen...ukas BESTE dag :))))

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Nydelig pyntet Ann! Finnes det bilder av hele huset ditt på bloggen? Kan ikke huske å ha sett det?
Ha en fortsatt fin søndag!

Klem Tina:)

Ann sa...

Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene! :)) Koselig å pynte til påske nå, så varer på en måte påsken litt lengre ;)

Tina: Nei, du husker riktig, -det finnes nok ikke eksteriørbilder av huset vårt som viser huset i sin helhet, her på bloggen, -kun deler av det, og da deler som ikke vises så lett fra hovedveien ;)) Skummel verden vi lever i, og jeg har snart blogget om alt unntatt koden til alarmsystemet vårt, og det er årsaken til at jeg har valgt å forbli anonym. Lett at mange kjenner igjen huset dersom jeg legger ut bilder av hele huset, -men tro meg: Jeg har hatt veldig lyst til å vise dere også fasadebilder av huset, men jeg har hittil klart å la være :))

Ha en fin søndag alle sammen, -kos dere med påskepyntingen, både ute og innendørs, nå er det ikke så lenge igjen til påskeferien! :O)

Klem, Ann.

Line fra huset på landet sa...

Så fine bilder! Igjen! :))
Får skikkelig påske-stemning av å komme hit altså.

Tilbygg ja...det skal vi gjøre også. Ikke i år da..men kanskje neste år.
50 kvm ja..jeg tror nok vårt blir littegrann større,men. Ca 80 faktisk tror jeg det fort kan bli. Åh, som jeg gleder meg til det er ferdig!

God klem,Line

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Ja...skjønner det...som du sier; så vet man aldri hvem som er innom og titter :(

Ha en fortsatt fin søndag:)

Klem Tina!

På landet sa...

Så fint du har pyntet. Koselig med lykter på trappa.

Ha en fin påske.

Fru Strøms Kvardagspussel sa...

Så flott du har pyntet inngangspartiet ditt:) Trivelig med påskegult. Hilsen fru Strøm.