lørdag 27. mars 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 4: Klart for maling av vegger i morgen!

Tidligere denne uken har du kunnet lese del 1, del 2 og del 3 av "Prosjekt Lysthuset" her på Glassveranda, så her går det unna!

I dag har min kjære tatt 2. strøk i taket (taket ble sååå nydelig!!), mens jeg har sparklet spikerhull og gamle sprekker i malingen og silikonert sprukne hjørner samt sprekker og kvisthull i panelet, så nå er alt klart for maling av vegger i morgen! Og gjett om jeg gleder meg! Farge? Heh...ja si det. Jeg har rett og slett bestemt meg for å male veggene i fargen Lys antikk, og skulle det imidlertid bli for kjedelig, så kan jeg male over på mandagen. Men etter å ha sett det ferdigmalte strålende hvite lysthustaket har jeg stor tro på at interiøret i lysthuset vil bli helt fantastisk med nesten-hvite vegger! Panelet skal bli helt hvitt. Forestill deg dette hvit hvite rommet med stor takhøyde, med solen og dagslyset flommende inn gjennom de mange vinduene, med utsyn til den blomstrende hagen utenfor! Jeg tror det blir helt himmelsk!

Jeg fikk ikke tak i den dekorkulen (se del 3) til taket i dag, det var dessverre bestillingsvare! Var innom fem forskjellige byggevarekjeder, og samtlige sa at de måtte bestilles på denne tiden av året, men at de blir tatt inn i små volum f.o.m. ca. 1. mai... så mye tålmodighet har ikke jeg! Kanskje min kjære kan lage en i morgen? Hvis ikke får vi bestille en på mandag. Vil jo aller helst ha den på plass NÅ, før lysekronen henges opp!

Vi har storkost oss i dag, min kjære og jeg, det var nesten som i "gamledager", da vi jobbet som verst med husbyggingen! Det ble mørkt ute før vi var ferdige så vi hentet frem en de store 1000 Watterne våre, hørte musikk på radioen mens vi skravlet, sparklet og malte. Det var så koselig!!! Det er godt mulig at enkelte vil hevde at alle år med oppussing, ombygging og utbygging av huset har gitt oss varig mén, for vi koste oss virkelig mens vi holdt på med arbeidet i dag, og jeg gleder meg til å fortsette i morgen!


Jeg vet fremdeles ikke hva jeg skal gjøre med gulvet, beholde det slik det er, eller male det. Jeg får se når veggene har blitt hvite! Jeg leker litt med tanken på å aldringsmale det! Nøyaktig slik jeg gjorde meg spisestuemøblene våre. Jeg tror det kan bli kjempestilig! Eller hva tror du? Jeg vurderer også lys grå, og store diagonale sjakkruter i lys grå og hvitt, med en litt slitt finish. Også knalltøft! Har heldigvis enda en dag eller to på å bestemme meg.

Min kjære har kjøpt inn materialer i dag for å lage skodder/lemmer til samtlige av lysthusvinduene! Det blir sååå bra!! Vi bestemte oss for å prøve dette i stedet for gardiner. Skoddene blir selvfølgelig for det meste stående åpne, men de blir unike, og utrolig effektfulle i interiøret likevel, og det er egentlig det viktigste. Det er null innsyn fra veien i lysthuset om sommeren, ettersom eiendommen er omgitt at en kraftig syrinhekk i sommerhalvåret, men det kan være greit med mulighet for avskjerming likevel ettersom syrinhekken er totalt fraværende i vinterhalvåret. I tillegg til at det kan bli nesten for varmt der inne på vakre sommerdager, og da er det greit å kunne dempe sollyset. Jeg har valgt en dus grågrønn farge til skoddene, som skal vintage-males. Jeg gleder meg til å vise dere skodde som, dersom alt går etter planen, vil bli laget, montert og malt, allerede i morgen!

Nå er vinteren offisielt endelig over!! Husk å stille klokken din på SOMMERtid :))) før du legger deg (én time frem), og ha en strålende flott sommertid-søndag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

2 kommentarer:

Line fra huset på landet sa...

Oj, så spennende! Dette blir ok veldig bra. Gleder me til å se det ferdige resultatet :)

Klem,Line

Ann sa...

Takk, gøy med slike oppussingsprosjekter, spesielt når endringen blir så total. Ivrer etter i komme i gang hver dag! :))

Klem, Ann.